• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Στόχος επετεύχθη!
Κάτω από τα 2 λεπτά στο γύρο!
Νέα 12/02/2019 - 14:31

Ο Fabio Quartararo​ ατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει για το πρώτο τεστ της χρονιάς. Ο νεαρός Γάλλος οδηγός της Petronas Yamaha βρέθηκε στην 16η θέση της κατάταξης με χρόνο 1.59.4m.

Με αυτό τον χρόνο κατάφερε να φτάσει τον στόχο του, ο οποίος ήταν να κατέβει από το φράγμα των 2 λεπτών στο γύρο.

Σε ό,τι αφορά στην προσομοίωση Αγώνα, που έκανε την Παρασκευή, ολοκλήρωσε 18 γύρους με σκοπό να κατανοήσει τη συμπεριφορά της Μ1 2019.

Ο νεοφερμένος στην κατηγορία, Fabio Quartararo, μίλησε σε συνέντευξη του για την αίσθηση του πάνω στη καινούργια μοτοσυκλέτα αλλά και το τι πρέπει να βελτιώσει εν όψει του πρώτου Αγώνα στο Qatar,

«Το πρωί της Παρασκευής δοκιμάσαμε να κάνουμε ‘επίθεση στο χρόνο’. Έκανα έναν καλό γύρο. Όταν είδα τους χρόνους των πρώτων κατάλαβα ότι ήταν πολύ γρήγοροι, αλλά σίγουρα μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με το χρόνο μου

«Ο στόχος ήταν να είμαι κάτω από τα 2 λεπτά. Τον πετύχαμε! Κάναμε προσομοίωση Αγώνα στις δυσκολότερες συνθήκες. Έκανα 18 γύρους. Όποτε είμαι χαρούμενος με τη δουλειά μας.»

«Σίγουρα ακόμα δυσκολεύομαι στο κομμάτι του φρεναρίσματος. Στην τελευταία στροφή και γενικά στο τελευταίο κομμάτι χάνω αρκετά δευτερόλεπτα.»

«Στο πρώτο κομμάτι είμαι γρήγορος αλλά ακόμα θέλω δουλειά. Το σημείο φρεναρίσματος είναι σωστό, όμως στην είσοδο της στροφής είναι που δυσκολεύομαι.»

«Με τον Franco ελέγξαμε τα δεδομένα και είναι σχεδόν 0.3 δευτερόλεπτα σε μια στροφή. Αυτό είναι θετικό σημάδι για το Qatar γιατί είναι κάτι εύκολο, ας πούμε κάτι το οποίο συνηθίζεται.»

«Μετά την προσομοίωση Αγώνα αποφασίσαμε με την ομάδα να δουλέψουμε στο κομμάτι του φρεναρίσματος. Με χρησιμοποιημένα ελαστικά βελτιώσαμε πάνω από ένα δέκατο στο γύρο, το οποίο είναι πολύ θετικό»

«Έπαιξα αρκετά με τα ηλεκτρονικά στην προσομοίωση Αγώνα. Με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά προς το τέλος ήταν κάπως δύσκολο να οδηγήσεις τη μοτοσυκλέτα.

«Μειώσαμε αρκετά τη δύναμη της μοτοσυκλέτας και ίσως αυτό να είναι το αδύναμο σημείο της.»

Ήταν ένα θετικό τεστ για τον Fabio Quartararo, ο οποίος είχε την ευκαιρία να οδηγήσει ολόκληρο το 3ημερο τη μοτοσυκλέτα του 2019.

Θα πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε πως η μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα έχει λιγότερες στροφές και δεν θα έχει το carbon μπροστινό σύστημα της  Ohlins.

Ο Quartararo ήδη έχει πείσει αρκετούς πως τη φετινή σεζόν θα είναι ο νικητής του Τίτλου Rookie της χρονιάς. Ένας από αυτούς είναι ο Cal Crutchlow, ο οποίος τον θεωρεί φαβορί.

​Φυσικά για τον Τίτλο αυτό θα "παίξει" πολύ δυνατά και ο ​Pecco Bagnaia ​με την Ducati του, ο οποίος ήταν πολύ εντυπωσιακός στις πρόσφατες δοκιμές της Μαλαισίας, αλλά και ο ​Joan Mir με την Suzuki.

Επόμενο άρθρο »

Η παρουσίαση της ΚΤΜ

« Προηγούμενο άρθρο

Social Media Τρίτη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα