• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο 65% ο εκπληκτικός Bagnaia!
«Δεν περίμενα χρόνο στο 1:58»
Νέα 12/02/2019 - 11:19

Ο νεοφερμένος Pecco Bagnaia μας εντυπωσίασε στις δοκιμές της Sepang, κατορθώνοντας να ανέβει ως τη 2η θέση στη λίστα με τους χρόνους.

 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, πέρα από το χρόνο του, είναι το γεγονός ότι – όπως παραδέχεται ο ίδιος – είναι ακόμα στο 65% των δυνατοτήτων του!

 

Ο Bagnaia ήταν μόλις 63χιλ πίσω από την GP19 του Petrucci, ο οποίος έκανε νέο ανεπίσημο ρεκόρ στην Sepang, με το 1:58,239.

 

«Σίγουρα δεν περίμενα χρόνο στο ’58. Περίμενα να κάνω ’59, αλλά να είμαι στο 1:58 και να περάσω το παλιό ρεκόρ… είναι απίστευτο», σχολίαζε ο Pecco.

 

«Πρέπει όμως να βελτιώσω πολλά πράγματα ακόμα, όμως είμαι χαρούμενος με τη δουλειά που κάναμε αυτές τις τρεις ημέρες».

 

«Πιο πολύ πρέπει να μάθω να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα σαν οδηγός MotoGP. Να παίρνω τις γραμμές σωστά και να επιταχύνω σαν οδηγός MotoGP».

 

Και στη συνέχεια είπε:

 

«Είμαι ακόμα στο 65%! Βαθμούς πάντως παίρνεις στον Αγώνα και πρέπει να κατανοήσω πώς να είμαι πιο σταθερός με τα φθαρμένα ελαστικά».

 

«Θα ήθελα να κερδίσω το αυτοκίνητο με τις κατατακτήριες, αλλά με τον Marc είναι πολύ δύσκολο».

 

Για τον Pecco δεν είναι εύκολο από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξει το στυλ του, που προέρχεται από την Moto2. Όμως είναι σε καλό δρόμο.

 

«Την πρώτη μέρα οδηγούσα πιο πολύ όπως στην Moto2, με ταχύτητα μεγάλη μέσα στη στροφή. Ήταν σημαντικό να καταλάβω πώς να σηκώνω τη μοτοσυκλέτα και να βγαίνω στην έξοδο».

 

«Κάτι ακόμα που βελτίωσα είναι τα φρένα. Από πέρυσι, που δυσκολευόμουν στα τεστ, βρήκαμε κάτι καλό στο set-up κι έχω καλύτερη αίσθηση με το μπροστινό, που είναι πολύ σημαντικό για μένα».

 

Το επόμενο βήμα, είναι να μπορέσει να είναι σταθερός με τα φθαρμένα ελαστικά.

 

«Πρέπει να το καταφέρω κι αυτό, αλλά κάναμε κι εκεί ένα καλό βήμα μιας και την τελευταία ημέρα βγήκα με φθαρμένα ελαστικά το πρωί κι έκανα 1:59,9».

 

«Ήταν πολύ καλό, αλλά πρέπει να βελτιωθώ κι άλλο σε ρυθμό Αγώνα, γιατί η φθορά του ελαστικού στον Αγώνα είναι διαφορετική. Μεγαλύτερη».

 

Παρά την εκπληκτική του απόδοση, έστω στον ένα γύρο, ο Bagnaia δεν αλλάζει το πλάνο του για τη νέα σεζόν.

 

«Προτιμώ να είμαι ήρεμος, να δουλέψω βήμα-βήμα και να φτάσω στο Qatar με τον ίδιο στόχο: να είμαι ο καλύτερος rookie του 2019».

 

Ο Bagnaia οδηγά την GP18 της Ducati, την περσινή μοτοσυκλέτα, με το περσινό φέρινγκ το οποίο και πήρε μόνο την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Μαλαισία.

Επόμενο άρθρο »

Espargaro: Αδιανόητο!

« Προηγούμενο άρθρο

Η επιστροφή της MV Agusta!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα