• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Έχω αποδείξει
Τι αναβάτης μπορώ να είμαι!
Νέα 05/02/2019 - 14:27

Ο Maverick Vinales, παρά τα δυο δύσκολα τελευταία χρόνια στην Yamaha, δείχνει αισιόδοξος και σίγουρος ότι η M1 μπορεί να κατακτήσει τον Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία.

 

Ο 24χρονος είναι ο οδηγός που κατάφερε να βάλει στοπ στο μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη της Yamaha στη μεγάλη κατηγορία (25 Αγώνες) με την επικράτησή του στο Phillip Island.

 

Ήταν ο ίδιος που έγραψε το όνομά του στην 500η νίκη της Yamaha στα GP, το 2017 στην πίστα Le Mans της Γαλλίας.

 

Δυο σημαντικοί σταθμοί για τον Ισπανό και την Yamaha, τους οποίους έσπευσε να τονίσει κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας στην Jakarta χτες.

 

«Το πρόβλημα ήταν ότι τα αποτελέσματα που είχα στο μυαλό μου, ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που έφερνα στην πίστα».

 

«Και όπως αποδείχτηκε δεν ήταν δικό μου το λάθος. Εγώ προσπαθούσα να είμαι ο καλύτερος εαυτός μου σε κάθε περίπτωση».

 

«Επιτέλους πέρυσι πήρα τη νίκη στην Αυστραλία και νωρίτερα είχα πάρει την 500η νίκη για την Yamaha κι έτσι σίγουρα έχω αποδείξει στην Yamaha τι οδηγός είμαι και γι’ αυτό με εμπιστεύονται».

 

«Μου έχουν αποδείξει ότι η Μ1 μπορεί να είναι στην κορυφή. Το ’17 κερδίσαμε τους τρεις από τους πρώτους έξι Αγώνες και ήμασταν πρώτοι στη βαθμολογία με διαφορά».

 

«Σίγουρα λοιπόν τους εμπιστεύομαι πολύ. Απλά πρέπει να κάνουμε όλα τα πράγματα να δουλεύουν σωστά».

 

Με τη δουλειά που έγινε από τους Ιάπωνες όλο το διάστημα αυτό, ο Vinales φαίνεται σίγουρος για τη σεζόν που ξεκινά και δεν διστάζει να δηλώσει:

 

«Επιτέλους, πιστεύω ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι τώρα σε θέση να κερδίσει τον Τίτλο. Πρέπει να τα πάμε καλά τώρα στα τεστ, γιατί πέρυσι δυσκολεύτηκα πολύ».

 

«Ξεκινήσαμε καλά σε Valencia και Jerez και θα δούμε αν θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο τώρα. Μετά θα δούμε αν μπορούμε να είμαστε σταθεροί».

 

«Πέρυσι υποφέραμε πολύ από τη μια πίστα στην άλλη, αλλά ο λόγος ήταν ο κινητήρας. Θα δούμε αν θα καταφέρουμε να διαλέξουμε τον σωστό τώρα».

 

Μιλώντας για τις βελτιώσεις που περιμένει να δει το επόμενο διάστημα στην Μ1 του, ο Vinales είπε:

 

«Για μένα το τεστ στην Sepang είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Φέτος έχουμε μόνο έξι ημέρες δοκιμών. Είναι σημαντικό λοιπόν να μην χάσουμε το δρόμο, δοκιμάζοντας πολλά».

 

«Η μοτοσυκλέτα είναι ήδη αρκετά καλή. Πρέπει απλά να βελτιώσουμε λίγο ακόμα την πρόσφυση, την ιπποδύναμη και δεν είναι πολλά ακόμα. Αυτά είναι που θα μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε καλούς Αγώνες».

 

«Θα είναι σημαντικό να κάνουμε και προσομοιώσεις Αγώνα, μιας και η φθορά των ελαστικών είναι το κλειδί για να είσαι μπροστά. Ειδικά στους τελευταίους γύρους».

 

«Θα είναι σημαντικό να είμαστε σταθεροί τόσο στον ένα γύρο, όσο και στους 20. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τη φθορά των ελαστικών, αλλά και τον κινητήρα».

 

«Εκεί ήταν άλλωστε, στο κομμάτι του κινητήρα, που κάναμε λάθος τα δυο προηγούμενα χρόνια».

 

«Είναι ομαδική προσπάθεια και πρέπει να έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση και για τους δυο αναβάτες».

 

«Και τέλος, η Yamaha θα μας δώσει τον καλύτερο δυνατό κινητήρα. Τους εμπιστεύομαι πολύ. Θα μας δώσουν μια μοτοσυκλέτα για να είμαστε μπροστά».

 

«Είμαι πολύ περίεργος ν’ ανέβω πάνω στη μοτοσυκλέτα και να δω πως θα δουλέψει».

Επόμενο άρθρο »

Sepang Test

« Προηγούμενο άρθρο

Social Media Τρίτη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα