• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Lin Jarvis μιλά
Για τις εκτενείς αλλαγές στην Yamaha
Νέα 04/02/2019 - 14:11

Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της Yamaha, ο Lin Jarvis είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις μεγάλες και σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει στο Αγωνιστικό τμήμα.

 

Στόχος των αλλαγών που έγιναν σε σχέση με πέρυσι, είναι να επιστρέψει και πάλι το εργοστάσιο στο δρόμο των επιτυχιών.

 

Άλλωστε οι μνήμες είναι νωπές από το μεγαλύτερο σερί χωρίς νίκη για τους μπλε στη μεγάλη κατηγορία, ένα αρνητικό ρεκόρ που σταμάτησε χάρη στην 1η θέση του Vinales στο GP της Αυστραλίας πέρυσι.

 

Αλλαγές έγιναν σε πολλούς τομείς της ομάδας, στο γκαράζ του Vinales κυρίως αλλά και στην πλευρά του Rossi, στην ομάδα εξέλιξης, στο βασικό χορηγό κτλ.

 

Το αποτέλεσμα είναι η Yamaha να δείχνει αρκετά διαφορετική σε σχέση με πέρυσι. Όλοι στην ομάδα ελπίζουν τα παθήματα του παρελθόντος να έχουν γίνει μαθήματα.

 

Ενόψει του «πολύ, πάρα πολύ σημαντικού» τεστ στην Sepang, ανακοινώθηκε ο Takahiro Sumi ως νέος MotoGP Group Leader και ο Hiroshi Itou θα είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής στο Τμήμα Εξέλιξης Μηχανοκινήτου Αθλητισμού, όπου επικεφαλής εκεί θα είναι ο Kouichi Tsuji.

 

«Πάντα, σε οποιαδήποτε ομάδα, χρειάζονται οι αλλαγές και πρέπει να γίνονται αλλαγές», σχολίαζε ο Lin Jarvis και συνέχισε:

 

«Στο τεχνικό κομμάτι, αλλά και στο προσωπικό κάναμε σημαντικές αλλαγές φέτος. Επιπλέον, μια ακόμα σημαντική αλλαγή είναι η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε Ευρώπη και Ιαπωνία».


«Η Ιαπωνία είναι πρωταρχικά υπεύθυνη για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, ωστόσο τώρα το Τμήμα Μηχανολογίας αποκτά πιο σημαντικό ρόλο. Επεκτεινόμαστε περισσότερο στην Ευρώπη και αυτή η αλληλεπίδραση είναι πολύ σημαντική».

 

Ένα άλλο κομμάτι, στο οποίο όλα τα εργοστάσια πλέον δίνουν πολύ μεγάλη προσοχή, είναι η ομάδα εξέλιξης των μοτοσυκλετών τους.

 

Από φέτος, η Yamaha – όπως και όλοι οι άλλοι – θα έχει τη βάση της συγκεκριμένης ομάδας στην Ευρώπη, με επικεφαλής τον Jonas Folger, έναν δυνατό οδηγό με βάθρο στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Πάντα είχαμε ομάδα δοκιμών στην Ιαπωνία, αλλά τώρα είναι περισσότερο οργανωμένη προς την Ευρώπη, ώστε να είμαστε πιο κοντά στο επίπεδο των οδηγών μας στη μεγάλη κατηγορία».


«Αυτό υλοποιείται με την προσθήκη του Jonas Folger. Η ομάδα εξέλιξής μας θα οργανώνεται στην Ευρώπη».

 

Όσο για το τεστ της Sepang που πλησιάζει; Το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Yamaha, φαίνεται από τα λόγια του Lin Jarvis.

 

«Από την παρουσίαση εδώ λείπει ο Massimo Meregalli κι αυτό δείχνει πόσο πολύ, πολύ, πολύ σημαντικό είναι το τεστ της Sepang για εμάς».

 

«Έτσι, προτιμήσαμε αυτή την ώρα ο Massimo να είναι στην Μαλαισία και να προετοιμάζει τα πάντα για το επερχόμενο τεστ».

 

«Είμαι βέβαιος ότι με όλες τις αλλαγές αυτές, τεχνικές, σε προσωπικό, σε χορηγούς, σε αναβάτες, θα έχουμε μια καλή σεζόν».

Επόμενο άρθρο »

Μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα

« Προηγούμενο άρθρο

Monster Yamaha MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα