• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
1η στις πωλήσεις Superbike η Ducati
Με την Panigale
Νέα Αγοράς 28/01/2019 - 01:51
H μια στις τέσσερις superbike μοτοσυκλέτες που πουλήθηκαν, παγκοσμίως το 2018, ήταν Ducati Panigale.
 
Μια πραγματικά εντυπωσιακή επίδοση που φυσικά οφείλεται στις πωλήσεις της νέας Panigale V4 της κορυφαίας superbike παραγωγής για το 2018.
 
Πέρα από την πρώτη θέση στης κατηγορία Superbike η Ducati σταθεροποίησε την θέση της στην παγκόσμια αγορά καταφέρνοντας να κατασκευάσει και αν πουλήσει περισσότερες από 50,000 μοτοσυκλέτες για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα η Ducati Motor Holding έκλεισε το 2018 με παραδώσεις σε πελάτες 53.004 μοτοσυκλετών παγκοσμίως. 

Αυτό σημαίνει ότι το όριο των 50.000 μοτοσυκλετών, το οποίο πέτυχε η Ducati για πρώτη φορά το 2015, έχει πλέον ξεπεραστεί για 4η συνεχόμενη χρονιά. Σημαντική συμβολή στο αποτέλεσμα αυτό προήλθε από την επιτυχία της σειράς Panigale, η οποία αντιπροσωπεύει τις πωλήσεις 9.700 μοτοσυκλετών (αύξηση 70% σε σχέση με το 2017). Αυτό φέρνει την Ducati, για πρώτη φορά, στην 1η θέση των πωλήσεων μοτοσυκλετών superbike με μερίδιο αγοράς πάνω από 26%. Το 2018 η μια στις τέσσερις superbike μοτοσυκλέτες που πουλήθηκαν ήταν Ducati Panigale. Η αδιαμφισβήτητη ναυαρχίδα της οικογένειας Panigale είναι η V4, η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής Ducati που είναι εφοδιασμένη με τετρακύλινδρο κινητήρα. Σε μόλις δώδεκα μήνες έχει ορίσει νέα πρότυπα για το στυλ, την τεχνολογία και τις επιδόσεις, με πάνω από 6.100 μοτοσυκλέτες να κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Εξίσου επιτυχής ήταν η οικογένεια Multistrada, που το 2018 σημείωσε πωλήσεις 11.829 μοτοσυκλετών. Η οικογένεια εμπλουτίστηκε με την προσθήκη της νέας Multistrada 1260, χάρη στην οποία οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 25% (σε σύγκριση με το 2017), με πωλήσεις που έφτασαν τις 6.569 μοτοσυκλέτες. 

Σε σύγκριση με τις πωλήσεις του 2017 (55.871 μοτοσυκλέτες), η Ducati παρουσίασε μικρή πτώση 5% στην αγορά μοτοσυκλετών πάνω από 500 cc, η αγορά στην συγκεκριμένη κατηγορία έπεσε κατά περίπου 3%. Χάρη στις σειρές μοντέλων Panigale και Multistrada, η εταιρία από την Μπολόνια ενίσχυσε την θέση της στην αγορά high-end μοτοσυκλετών. 

Παρά το ότι το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την αγορά μεγάλων μοτοσυκλετών, με μείωση στις πωλήσεις σε σημαντικές χώρες όπως οι ΗΠΑ, Ducati κατάφερε μέχρι το τέλος του χρόνου να παραδώσει 53.000 μοτοσυκλέτες σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, εδραιώνοντας την θέση της και τις πωλήσεις που επιτεύχθηκαν τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Claudio Domenicali , Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding. «Το 2018 καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την θέση μας και η χρονιά ήταν θετική επιχειρηματικά και αγωνιστικά. Κερδίσαμε σε αρκετούς αγώνες στο MotoGP και αναπτύξαμε μια εξαιρετική μοτοσικλέτα. Με λίγα λόγια, η σταθερότητα της εταιρείας παραμένει αδιαμφισβήτητη, όπως και θέλησή μας να προωθήσουμε την καινοτομία και νέα προϊόντα έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας νέα, μοναδικά σε στυλ και τεχνολογία, προϊόντα. 
 

Για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις της αγοράς", προσθέτει ο Francesco Milicia, Διευθυντής Global Sales, "δουλεύουμε στο να κάνουμε το δίκτυο πωλήσεών μας πιο αποτελεσματικό από ποτέ. Για το 2019 ανανεώσαμε την σειρά μοτοσυκλετών Scrambler 800 - η οποία, μεταξύ άλλων, έχει ωφεληθεί σημαντικά στο θέμα της ενεργητικής ασφάλειας με τον στάνταρ εξοπλισμό με cornering ABS - και παρουσιάσαμε νέες μοτοσυκλέτες: όπως η Diavel, η Hypermotard 1260 και η Multistrada 950. Η οικογένεια Multistrada με τις νέες 1260 Enduro και 950 S, προσφέρει στους πελάτες μια ευρύτερη επιλογή από ποτέ. Τέλος, παρουσιάσαμε την V4 R, το πιο δυνατή, super-tech superbike που κατασκευάστηκε ποτέ από τη Ducati που είναι η βάση για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που θα συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WorldSBK. Περιττό να πούμε ότι έχει ήδη εντυπωσιάσει τους Ducatisti. Οπότε μιλάμε για συνολικά, εννέα νέα μοντέλα. 

Στην Ιταλία, η αύξηση των πωλήσεων έφτασε το + 4,5% με πωλήσεις 9.200 μοτοσυκλετών κάνοντας τη χώρα την μεγαλύτερη αγορά για την Ducati. 

Άλλες αγορές που πήγαν καλά ήταν, η Ισπανική με πώληση 2.444 μοτοσυκλετών + 8%, η Ιαπωνική 1.941 μοτοσυκλέτες + 2% και η Ελβετική 1.276 μοτοσυκλέτες + 2,2%. 

Οι πωλήσεις τις ΗΠΑ - ιστορικά νούμερο ένα αγορά για την Ducati - ήταν 7.843 μοτοσυκλέτες, η πτώση των πωλήσεων οφείλεται στην μείωση κατά 9% στις πωλήσεις μοτοσυκλετών πάνω από 500 cc στις ΗΠΑ.

Στις αγορές της Ασίας η Ducati ακολουθεί την ανοδική τάση, κυρίως στην Κίνα + 29%, με την δημιουργία μιας θυγατρικής εταιρίας και την επέκταση του πωλήσεων με από 19 σε 23 καταστήματα.

Επόμενο άρθρο »

Denicol Super HDB

« Προηγούμενο άρθρο

Triumph Tiger 800 και 1200

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα