• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda Super Cub C125
To best-seller της Honda συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη.
Τεστ-Μοντέλα 21/01/2019 - 14:53

Δελτίο Τύπου


 

HONDA SUPER CUB C125

To Super Cub συνεχίζει την πορεία του στην Ευρώπη με τον ‘αέρα’ ενός παγκόσμιου best-seller. Διατηρεί τις διάσημες επιδόσεις του παραμένοντας προσιτό και με ένα μοναδικό διαχρονικό στυλ. Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι ένας ροπάτος κινητήρας 125cc, οι ομαλές και αθόρυβες ημιαυτόματες αλλαγές σχέσεων, το νέο, ανθεκτικό πλαίσιο, οι μεγάλες διαδρομές των αναρτήσεων, τα φώτα τεχνολογίας full LED και το Smart Key.

Το πρώτο Super Cub C100 παρουσιάστηκε το 1958, 10 χρόνια μετά την ίδρυση της Honda. Σχεδιασμένο από τον Soichiro Honda και τον επί μακρόν συνεργάτη του Takeo Fujisawa, είχε συγκεκριμένο σκοπό: ‘να προσφέρει χαρά παίζοντας χρήσιμο ρόλο στα ζωές των ανθρώπων’.

Σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, το 2017, το Super Cub πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο παραγωγής με 100 εκατομμύρια μονάδες, που το ανέδειξε στο πιο δημοφιλές μηχανοκίνητο όχημα που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στον κόσμο. Όλο αυτό το διάστημα, οι αρετές του Super Cub - στυλ, αξιοπιστία, οικονομία και γνήσια πρακτικότητα – παρέμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου: αθόρυβα και διακριτικά, κατάφερε αυτό ακριβώς που επιθυμούσαν οι Soichiro και Takeo – να μυήσει και να υποστηρίξει τους ανθρώπους στο μοντέλο της προσωπικής μετακίνησης.

Super Cub C100
Super Cub C100

Έχοντας γνώση του target group των αναβατών πόλεων – νεότερων αλλά και πιο ώριμων – που αναζητούν ένα παπί εμπνευσμένο από ρετρό φόρμες με πραγματική αξιοπιστία και εντυπωσιακό στυλ, η Honda αποκαλύπτει το Super Cub C125, μία εξέλιξη του θρυλικού παπιού και σηματοδοτεί το επόμενο κεφάλαιο στη μακροχρόνια ιστορία του, σχεδιασμένο για το σύγχρονο ρυθμό ζωής των μεγάλων πόλεων.

Super Cub C125
Super Cub C125

Το νέο Honda Super Cub C125 είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων Honda Moto της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. – Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας Honda Moto στην Ελλάδα στην τιμή των 3,990€.

 

Mr Tadamasa Maeda Large Project Leader (LPL) Super Cub C125: 

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας, άντρες και γυναίκες, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο προσωπικό στυλ και θέλουμε το νέο μας Super Cub C125 να αναβαθμίσει το lifestyle τους. Η διαχρονική του σχεδίαση εκφράζει αξία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχουμε βελτιώσει τον κινητήρα και το πλαίσιο. Όπως ίσχυε και για τον ιδρυτή μας, η μεγαλύτερη χαρά μας είναι να έχουμε θετική επίδραση στην καθημερινή ζωή – και να χαρίζουμε χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των κατόχων Super Cub όποτε και όπου το χρησιμοποιούν.»

 

 

Επισκόπηση

Το Super Cub C125 ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην θρυλική ιστορία ενός μοντέλου με παγκόσμια απήχηση, το οποίο πωλείται σε περισσότερες από 160 χώρες, και με τόσο άμεσα αναγνωρίσιμη εμφάνιση, ώστε ήταν το πρώτο όχημα στην Ιαπωνία στο οποίο δόθηκε τρισδιάστατο εμπορικό σήμα.

Ενώ εμφανισιακά δεν αποκλίνει από τη κλασική φόρμα, μία αύξηση στην ισχύ και τη ροπή λόγω του κινητήρα 125cc βοηθά το Super Cub να μην εγκλωβίζεται στην κυκλοφορία της πόλης. Ο αυτόματος, φυγοκεντρικός συμπλέκτης έχει επίσης αναβαθμιστεί με κριτήριο την αυξημένη ισχύ και τις πολύ ομαλές, αθόρυβες αλλαγές σχέσεων.

Το ατσάλινο πλαίσιο έχει αποκτήσει πρόσθετη ακαμψία, βελτιώνοντας την χρηστικότητα του Super Cub. Η μεγαλύτερη διαδρομή της εμπρός και πίσω ανάρτησης, οι τροχοί 17-ιντσών από χυτό αλουμίνιο και το εμπρός δισκόφρενο προσφέρουν μία ευέλικτη και γεμάτη αυτοπεποίθηση συμπεριφορά με εξαιρετική ισχύ φρεναρίσματος. Φωτισμός full LED προσδίδει μία σύγχρονη νότα, ενώ το Smart Key είναι ιδιαίτερα πρακτικό στην καθημερινότητα.

Ιριδίζουσες αποχρώσεις αναδεικνύουν την ρετρό αισθητική του Super Cub C125, που διατίθεται σε:

 

  • Pearl Niltava Blue

  • Pearl Nebula Red

.

 

 

Κύρια Χαρακτηριστικά

Στυλ & Πλαίσιο

 

  • Έξυπνη εξέλιξη του κλασικού, καθαρού και διαχρονικού στυλ του Super Cub, και φωτισμός full LED

  • Εύχρηστο, με άνετη θέση οδήγησης και ομαλή, σταθερή συμπεριφορά

  • Μεγαλύτερη διαδρομή ανάρτησης, εμπρός πίσω τροχοί 17-ιντσών και εμπρός δισκόφρενο, μονοκάναλο ABS

  • Honda Smart Key με λειτουργία ‘ανταπόκρισης’ για καθημερινή ευκολία

 

Το Super Cub 125 είναι σχεδιασμένο με γνώμονα μία λέξη, την ‘καθολικότητα’. Δηλαδή, πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιείται από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους. Βασικό στοιχείο αυτής της φιλοσοφίας είναι η εμπροσθοβαρής ‘σιλουέτα σχήματος S, που ξεκινά πίσω από την ποδιά και καταλήγει στον πίσω λασπωτήρα, κάνοντας την πρόσβαση εύκολη υπόθεση.

Το σύνολο αποπνέει μία αισθητική σαφήνεια και αίσθηση ποιότητας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, με μία φίνα ισορροπία ανάμεσα στις λείες και απαλές καμπύλες και τις δυναμικές ακμές της ποδιάς και των λασπωτήρων στα φτερά. Το πίσω φτερό είναι πολύ λεπτό – και κατασκευάζεται από πρεσαριστό ατσάλι αντί πλαστικό – τονίζοντας την κλασική σιλουέτα σχήματος ‘S’.

Βασικό συστατικό του Super Cub από το πρώτο μοντέλο είναι το μπροστινό σύστημα που συγκεντρώνει διάφορα εξαρτήματα – πιρούνι, τιμόνι και ποδιά – σε ένα ενιαίο σύνολο. Στο πρώτο μοντέλο, το τιμόνι σε σχήμα γλάρου, ήταν ένα αξιοσημείωτο επιχείρημα πωλήσεων και το νέο Super Cub C125 – με το σφυρήλατο κωνικό τιμόνι με επικάλυψη χυτής καμπύλης ρητίνης περιλαμβάνει χειριστήρια, διακόπτες και όργανα – αποτυπώνει αυτό το - απαράμιλλης ομορφιάς - μοτίβο.

Τα γκριπ τοποθετούνται σε μία φυσική, εύχρηστη θέση σε απόλυτη αρμονία με την όρθια θέση του αναβάτη, που εξασφαλίζει άριστη εμπρός και περιμετρική ορατότητα. Η χρήση αφρού ουρεθάνης μεγαλύτερης πυκνότητας και πάχους συγκριτικά με τα άλλα παπιά αναβαθμίζει την άνεση στη σέλα, η οποία είναι φαλτσοκομμένη στα εμπρός πλαϊνά τμήματα, για να φτάνουν πιο εύκολα τα πόδια του αναβάτη στο έδαφος.

Όλος ο φωτισμός είναι νέας τεχνολογίας LED ενώ τα όργανα αναδεικνύουν το βάθος της συνολικής σχεδίασης με τους δύο φακούς να διαχωρίζονται από δύο χρωμιωμένους δακτυλίους. Ο εξωτερικός δακτύλιος φιλοξενεί το αναλογικό ταχύμετρο και προειδοποιητικά φώτα, και ο εσωτερικός μία διακριτική, ψηφιακή οθόνη.

Μία νότα σύγχρονης εποχής είναι το Honda Smart Key. Βάλτε το στην τσέπη σας και ξεχάστε το, το Super Cub C125 είναι έτοιμο για εκκίνηση. Επίσης ελέγχει το immobiliser αποτρέποντας τους κλέφτες, και εφοδιάζεται με λειτουργία ‘ανταπόκρισης’ (answer back) μέσω της οποίας τα φλας αναβοσβήνουν πιέζοντας ένα μπουτόν για να βρίσκει ο αναβάτης εύκολα το όχημά του σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης. Τέλος, προς τιμήν των προγόνων του (και υπογραμμίζοντας την ιστορία της Honda) το ιστορικό τρισδιάστατο λογότυπο ‘Old Wing’ κοσμεί το Smart Key.

Απολαυστικό, ευκολοδήγητο: ένα ακόμα πλεονέκτημα του Super Cub που ενέπνευσε και ένα τραγούδι των Beach Boys τη δεκαετία του 196s (‘My little Honda’). Για να διατηρήσει τη φυσική αξιοπιστία του και παράλληλα να αναβαθμιστεί για την έκδοση 125cc, το Super Cub C125 ξεκίνησε με βάση το σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο τύπου ραχοκοκαλιάς. Η ακαμψία έχει προσαρμοστεί στην ισχύ του μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα, ενώ το τιμόνι και η σέλα εδράζονται σε ελαστικές βάσεις. Τα μαρσπιέ φέρουν επίσης ελαστικά ένθετα.

Η γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού έχουν ρυθμιστεί στα 26.5°/71mm με μεταξόνιο 1245mm. Το βάρος με τα υγρά είναι 109kg. Το εμπρός τηλεσκοπικό πιρούνι έχει διαδρομή 100mm, με δύο πίσω αμορτισέρ 84mm να απορροφούν τους κραδασμούς ενώ οι κομψοί τροχοί από χυτό αλουμίνιο 17-ιντσών προσδίδουν ευστάθεια και ακρίβεια διεύθυνσης. Το παπί είναι εξοπλισμένο με ελαστικά tubeless, διαστάσεων 70/90-17 μπροστά και 80/90-17 πίσω. Ένα εμπρός δισκόφρενο 220mm και μονοπίστονη δαγκάνα συνδυάζεται με πίσω ταμπούρο 130mm.

 

Κινητήρας

Απλός, στιβαρός αξιόπιστος, οικονομικός: με δύο λόγια, ο κινητήρας του Super Cub C125. Ο αερόψυκτος, διβάλβιδος κινητήρας ψεκασμού καυσίμου SOHC 125cc έχει βελτιωθεί αισθητικά με ένα ματ μεταλλικό φινίρισμα και λεπτομέρειες χρωμίου που του χαρίζουν premium εμφάνιση, ενώ παράλληλα έχει αναβαθμιστεί εσωτερικά για βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας.

Ο θόρυβος από τον κινητήρα περιορίζεται στο ελάχιστο χάρη στη χρήση ελικοειδών πρωτευόντων γραναζιών και υψηλότερης ακρίβειας ρουλεμάν στροφάλου. Ρουλεμάν έχουν προστεθεί στον μύλο για πιο ομαλή αλλαγή σχέσεων. Ελαστικά ένθετα χρησιμοποιούνται και στο μοχλικό του επιλογέα (επίσης για μείωση του θορύβου) ενώ βελτιστοποιημένος αποσβεστήρας συμπλέκτη από καουτσούκ μειώνει τους κραδασμούς κατά τις αλλαγές.

Η διάμετρος και η διαδρομή είναι στα 52.4 x 57.9mm, με αναλογία συμπίεσης 9.3:1. Η μέγιστη ισχύς 9,65hp αποδίδεται στις 7.500rpm, και η ροπή των 10,4Nm στις 5.000rpm. Οι καμπύλες ισχύος και ροπής είναι γραμμικές με πλούσια απόδοση από τις μεσαίες μέχρι τις υψηλές στροφές. Το κιβώτιο είναι 4τάχυτο και - σύμφωνα με την παράδοση του κλασικού Super Cub – οι αλλαγές σχέσεων γίνονται μέσω ενός αυτόματου, φυγοκεντρικού συμπλέκτη, χωρίς την ανάγκη για μανέτα.

Με αυτό τον κινητήρα, το Super Cub C125 καλύπτει 66.7km/l (WMTC mode), απολαμβάνοντας αυτονομία περίπου 245km από ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 3,7L.

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 

Τύπος

Αερόψυκτος SOHC τετράχρονος, διβάλβιδος

Κυβισμός

125cc

Διάμετρος x Διαδρομή

52.4 x 57.9mm

Σχέση Συμπίεσης

9.3:1

Μέγιστη Ισχύς

9,65hp @ 7,500rpm

Μέγιστη Ροπή

10.4Nm @ 5,000rpm

Χωρητικότητα δοχείου λαδιού

1.0 litres

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

 

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός ψεκασμός PGM-FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου

3.7 L

Κατανάλωση

66.7km/litre (WMTC mode)

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Μίζα

Ηλεκτρική

Μπαταρία

12V-3.5AH

ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 

Τύπος Συμπλέκτη

Υγρός, πολύδισκος και αυτόματος, φυγοκεντρικός συμπλέκτης

Τύπος κιβωτίου

4τάχυτο

ΣΚΕΛΕΤΟΣ

 

Τύπος

Ατσάλινο τύπου μονής ραχοκοκαλιάς

ΠΛΑΙΣΙΟ

 

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)

1.915 x 720 x 1.000mm

Μεταξόνιο

1.245mm

Γωνία Κάστερ

26,5°

Ίχνος τροχού

71mm

Ύψος σέλας

780mm

Απόσταση από το έδαφος

125mm

Ακτίνα στροφής

2.0m

Βάρος (πλήρως υγρών)

109kg

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

 

Τύπος Εμπρός

Τηλεσκοπικό πιρούνι 26mm

Τύπος Πίσω

Δύο αμορτισέρ

ΤΡΟΧΟΙ

 

Τύπος Εμπρός

10-ακτίνων από χυτό αλουμίνιο

Τύπος Πίσω

10-ακτίνων από χυτό αλουμίνιο

Ελαστικό εμπρός

70/90-17M/C 48P

Ελαστικό πίσω

80/90-17M/C 50P

ΦΡΕΝΑ

 

Τύπος Εμπρός

Μονός υδραυλικός δίσκος 220 mm

Τύπος Πίσω

Ταμπούρο 130mm

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

 

Προβολέας

LED

Πίσω φως

LED

 

Όλα τα χαρακτηριστικά είναι προσωρινά και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές έχουν προκύψει από δοκιμές της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από την WMTC. Οι δοκιμές λαμβάνουν μέρος σε δυναμόμετρο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

 

Επόμενο άρθρο »

Νέες Triumph Factory Custom

« Προηγούμενο άρθρο

Vespa GTS - RST19

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα