• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Danilo Petrucci: Θέλω να είμαι για χρόνια εργοστασιακός
“Σέβομαι τον Lorenzo, δεν είπα τίποτε εναντίον του”
Νέα 20/01/2019 - 21:40

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

Ο Danilo Petrucci (# 9, Mission Winnow Ducati) εμφανίστηκε εμφανώς αδυνατισμένος και με τρομερά καλή διάθεση και πολύ προσγειωμένος. Σε ερώτηση του απεσταλμένου μας για το πόσα κιλά έχασε, απάντησε ότι δεν γνωρίζει γιατί έχουν συμφωνήσει με τον προπονητή του ότι δεν θα βλέπουν τα νούμερα στη ζυγαριά ώστε να μην αγχώνεται. Πάντως επιβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα γυμναστικής είναι ιδιαίτερα έντονο.

Χαρακτηριστικά είπε στη συνέντευξη για την COSMOTE TV: 

“Σίγουρα έχω κάποια πίεση, αφού τώρα είμαι εργοστασιακός οδηγός. Ξέρω ότι αξίζω αυτή τη μοτοσυκλέτα και θέλω να αποδείξω στον εαυτό μου ότι είμαι έτοιμος να είμαι εργοστασιακός οδηγός. 

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι στην ίδια ομάδα με τον Andrea γιατί όχι μόνο είναι ένας καταπληκτικός αναβάτης αλλά και ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Γνωριζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και ξεκινήσαμε τις προπονήσεις με ένα κοινό στόχο, να έχουμε και οι δύο μια δυνατή αγωνιστική σεζόν.

O Dovi για μένα πάντα ήταν ένας στόχος από τότε που βρέθηκα στην Ducati το 2015! Πάντα έβλεπα τα δεδομένα της τηλεμετρίας του και τους τρεις τελευταίους μήνες βρίσκομαι στο Αγωνιστικό Τμήμα περισσότερο από όσο είχα βρεθεί όλες τις τρεις προηγούμενες σεζόν. Μάλιστα μετακόμισα δίπλα στο εργοστάσιο και κοντά στο σπίτι του Andrea, στην ίδια περιοχή κοντά στην Μπολώνια. Πιστεύω ότι η ομαδική δουλειά μπορεί να γίνει ονειρική δουλειά! Είναι εξαιρετικό και δεν έχουμε ξαναδεί δύο οδηγούς στην ίδια ομάδα να δουλεύουν τόσο πολύ μαζί!”

Για την Desmosedici GP19 αναφέρθηκε στο θέμα της ταχύτητας μέσα στην στροφή, που θεωρεί ότι δεν είναι μεγάλο: 

“Δεν έχουμε τόσο θέμα στη μέση της στροφής. Η μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε, δεν είναι επαναστατική σε σχέση με την περσινή, είναι αρκετά ίδια, αλλά το θετικό είναι ότι στη νέα μοτοσυκλέτα βρήκαμε κάποιους τομείς που βελτιώθηκε, χωρίς να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε άλλους! Έτσι χρειαζόμαστε και το τεστ στην Σεπάνγκ, γιατί στην Βαλένθια και την Χερέθ η κατάσταση ήταν καλή, ενώ στη Σεπάνγκ δυσκολευτήκαμε πέρυσι. Έτσι θα δουλέψουμε μαζί να λύσουμε το πρόβλημα όταν το ελαστικό ζεσταίνεται πολύ ή είναι πολύ χρησιμοποιημένο. Πιστεύω ότι βλέποντας ο ένας τον άλλο, οδηγώντας μαζί, θα είναι μια βοήθεια και για τους δυό μας”. 

Για το θέμα του #1 και #2 στην ομάδα είπε: 

“Αναγνωρίζω ότι σίγουρα ο Dovi είναι γρηγορότερος από μένα στα χαρτιά! Έτσι για μένα είναι η πρώτη φορά που θα είμαι ο νούμερο 2 οδηγός, ακόμη κι αν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από την ομάδα. Ο Dovi είναι γρηγορότερος, τα αποτελέσματα μιλάνε για αυτόν. Έτσι μπορώ μόνο να μάθω από αυτόν και αυτός με χρειάζεται για να έχει ένα σημείο αναφοράς, αφού σε κάποιους τομείς της οδήγησης είμαι εγώ γρηγορότερος. Έτσι ο ένας χρειάζεται τον άλλο. Για τον Dovi δεν είναι μυστικό, θέλει να κερδίσει το Πρωτάθλημα, ενώ εγώ θέλω να είμαι για χρόνια εργοστασιακός οδηγός. Έχουμε διαφορετικούς στόχους με τον Dovi. 

Eίναι δύσκολος στόχος για μένα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ δυνατός, αλλά είμαι χαρούμενος αυτήν τη στιγμή, το να είμαι νούμερο 2 οδηγός για τον κόσμο. Δεν είναι η πραγματικότητα και δεν έχω να χάσω τίποτε φέτος, έτσι θα τα δίνω όλα κάθε μέρα και προπονούμαι όχι περισσότερο, αλλά καλύτερα. 

Ο στόχος είναι να είμαι ευχαριστημένος στο τέλος!”

 

Ο Danilo Petrucci απάντησε και σε ερώτησή μας για τη διαφαινόμενη κόντρα του με τον Jorge Lorenzo: 

"Τον τελευταίο καιρό ακούγονται κάποιες φωνές για μένα και τον Χόρχε, αλλά εγώ ποτέ δεν είπα κάτι για τον Χόρχε. Κάποιοι άνθρωποι από το περιβάλλον μου, είπαν κάτι για τον Χόρχε, αλλά εγώ έχω μεγάλο σεβασμό για τον Χόρχε. Δεν μπορώ να συγκρίνω την καριέρα μου με τη δική του. Γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς της ιστορίας του MotoGP. Εγώ πρέπει τώρα να δείξω τις δυνατότητές μου με μια εργοστασιακή μοτοσυκλέτα. Αλλά ο Χόρχε είναι ένας ακόμη αντίπαλος που θέλω να κερδίσω, όπως όλοι οι υπόλοιποι, μέσα στην πίστα. Όπως σου είπα έχω έναν πολύ μεγάλο σεβασμό για τον Χόρχε, πραγματικά μου αρέσει το οδηγικό του στυλ. 

Πολλοί δημιουργούν ιστορίες γιατί ίσως θέλουν να βλέπουν τους οδηγούς να αντιδρούν, αλλά εγώ έχω ξεκάθαρο μυαλό, γνωρίζω τι λέω και γνωρίζω τι μπορώ να κάνω, έτσι προσβλέπω στο να ανεβώ στη μοτοσυκλέτα μου και να ανοίξω το γκάζι!”

Τέλος ο “Petrux” απάντησε σε μια ερώτησε εμπνευσμένη από τα social media και το #10yearschallenge:

“Το 2009 ξεκίνησα την Διεθνή μου καριέρα εκτός Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ήταν πραγματικά πάρα πολύ μακριά από το MotoGP. Έτσι σε δέκα χρόνια πιστεύω ότι έκανα ένα πάρα πολύ μεγάλο βήμα. Από τα Superstock 600 σε μια εργοτσασική μοτοσυκλέτα του MotoGP! Ναι, ήταν ο στόχος μου, αλλά ποτέ δεν ήξερα αν και πότε θα τον πετύχω. Ελπίζω τα επόμενα δέκα χρόνια να οδηγώ ακόμη και θα είμαι χαρούμενος αν στο επόμενο #10yearschallenge θα οδηγώ!”

Επόμενο άρθρο »

Τραυματισμός για Lorenzo!

« Προηγούμενο άρθρο

Andrea Doviziosο: Συγκρατημένα αισιόδοξος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα