• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Κάντο όπως ο... Dovi!
Ο Poncharal πιστεύει στον Zarco
Νέα 10/01/2019 - 12:58

Ο Herve Poncharal της Red Bull KTM Tech3 πιστεύει πολύ στον πρώην αναβάτη του, τον Johann Zarco και θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ την ΚΤΜ.

 

Μάλιστα δεν φοβάται να κάνει τη σύγκριση και με τον Andrea Dovizioso, λέγοντας ότι ο Zarco μπορεί να εξελίξει και να κάνει ανταγωνιστική την ΚΤΜ, όπως το έκανε και ο Dovi!

 

Φυσικά ο Andrea Dovizioso δεν ενήργησε μόνος του και δεν ήταν ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την αλλαγή της εικόνας των κόκκινων τα τελευταία χρόνια.

 

Από το 2013 ο Dovi προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ducati, αλλά το σημείο-κλειδί για τους κόκκινους ήταν η έλευση του Gigi DallIgna στην ομάδα.

 

Αυτό το τελευταίο το αναγνωρίζει και ο Poncharal, ο οποίος έλεγε σε πρόσφατες δηλώσεις του:

 

«Ο Dovi με τον Zarco έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Δεν συμπεριφέρονται σαν σούπερ-σταρ και είναι κοντά στους ανθρώπους των ομάδων τους».

 

«Είναι και οι δυο τους καλοί στο να μαζεύουν γύρω τους την ομάδα, να στηρίζουν και να δίνουν κίνητρο και θεωρώ ότι ο Zarco μπορεί να κάνει στην ΚΤΜ ό,τι περίπου έκανε και ο Dovi στην Ducati».

 

«Ο Johann ζει το MotoGP στο 100% και είναι πολύ δουλευταράς και πολύ καλός τεχνικός. Αναλύει εξαιρετικά το τι συμβαίνει στην πίστα και δίνει σωστή πληροφόρηση».

 

Ο Dovi έχει περάσει από το γκαράζ της Tech3, το 2012, όταν μετά την Repsol Honda η Γαλλική ομάδα ήταν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

 

«Είχε δουλέψει μαζί μας και ήταν αρκετά γενναίος για να έρθει και να μου πει: Herve, θέλω να είμαι στην ομάδα σου. Πιστεύω ότι η Yamaha θα μου ταιριάξει».

 

«Και τα πήγε καλά. Η σχέση μας ήταν καλή... κατάφερε ό,τι κατάφερε και αν τώρα η Ducati θεωρείται η καλύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, αυτό οφείλεται στον Gigi αλλά και στον Dovi».

 

Όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ο Herve Poncharal είναι ενθουσιασμένος για το μέλλον και τη συνεργασία του με την ΚΤΜ από φέτος.

 

«Αυτό που χρειάζεται η ΚΤΜ είναι περισσότερα δεδομένα, περισσότερη πληροφόρηση».

 

«Ο Zarco έχει παραπάνω εμπειρία από τους δυο δικούς μας οδηγούς και μαζί με τον Pol, μην τον υποτιμάτε τον Pol, μαζί μπορούν να κάνουν ανταγωνιστική την ομάδα».

 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ΚΤΜ έχει ό,τι είναι απαραίτητο και ό,τι χρειάζεται κανείς για να κερδίζει».

 

«Έχουν τα χρήματα, τους μηχανικούς, το πάθος και αυτό που χρειάζονται είναι  χρόνος και περισσότερους ανθρώπους: μηχανικούς, αναβάτες, τεχνικούς».

 

«Δεν θέλω να πω παραπάνω όμως... δεν ξέρω τι θα καταφέρουμε, μιας και ο ανταγωνισμός είναι υψηλός, αλλά δεν υπάρχει λόγος για να μην μεγαλώσουμε κι εμείς  μαζί με την ΚΤΜ».

 

«Αυτός είναι ο στόχος».

Επόμενο άρθρο »

Νέα άσφαλτος για Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Χωρίς τους 5 Τίτλους;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα