• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εκπληκτική Νίκη των Rossi-Morbidelli
Στα 100km dei Campioni
Νέα 02/12/2018 - 20:26

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

O Αγώνας των 100χλμ των Πρωταθλητών φέτος έγινε για 5η χρονιά, ήταν η πρώτη χρονιά που δέχτηκε μη Ιταλούς δημοσιογράφους και κατά γενική ομολογία ήταν ο πιο συναρπαστικός από τους 5. Οι Rossi-Morbidelli κέρδισαν με διαφορά 1.5'' μετά από 1 ώρα και 46 λεπτά προσπάθειας!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, τα “100km dei Campioni” είναι ένας αγώνας αντοχής στην χωμάτινη πίστα που έχει διαμορφωθεί στο Ράντσο του Valentino Rossi, σε μια έκταση που του έχει παραχωρήσει ο πατέρας του Grazziano. Οι οδηγοί αγωνίζονται σε ομάδες των δύο, με μοτοσυκλέτες 450κ.εκ. Βασισμένες σε ΜΧ μον΄τελα που έχουν τροποποιηθεί για flat track, αλλά και με μπροστινό φρένο, αφού η πίστα των 2,500μ. δεν είναι οβάλ, αλλά μια πίστα με δεξιές και αριστερές στροφές. Σε αντίθεση με τους ασφάλτινους αγώνες αντοχής εδώ η ομάδα δεν χρησιμοποιεί μία μοτοσυκλέτα, αλλά δύο, καθώς κάθε οδηγός περιμένει πάνω στη μοτοσυκλέτα του τον ομόσταυλό του που μόλις έρθει του δίνει υπό μορφή σκυταλοδρομίας, τον αισθητήρα χρονομέτρησης και συνεχίζει. Στους 50 γύρους που διαρκεί ο Αγώνας (ναι, είναι πάνω από 100χλμ) οι αλλαγές γίνονται κάθε 5 γύρους, δηλαδή έχουμε μετά την εκκίνηση που γίνεται σε στυλ Λε Μαν, 9 αλλαγές οδηγών.

Στον σημερινό Αγώνα ο Manzi οδήγησε για τους 4 πρώτους γύρους και στον 5ο πέρασε μπροστά ο Baldassari που είχε την pole position αλλά ήταν 3ος στο ξεκίνημα. Πίσω από τους 2 οδηγούς της Moto2, o Morbidelli έδωσε 3ος την “σκυτάλη” στον Rossi που γρήγορα ξεπέρασε τον Bulega (ομάδα με τον Manzi) και ακολούθησε τον Pasini που έδειχνε δυνατός. Ο Rossi στο δικό του 5o γύρο πέρασε τον “Paso” και έδωσε πρώτος στον Morbidelli. O Baldassari όμως άρχισε να πιέζει τον Morbido και σε όλες τις μονομαχίες του ζευγαριού που εντωμεταξύ είχε κάνει διαφορά από την 3η ομάδα, δόθηκε μια άνευ προηγουμένου μάχη, με αλληλοπροσπεράσματα στο όριο του αντιαθλητικού και τον “Morbido” να είναι ιδιαίτερα επιθετικός!

Rossi vs Pasini
Rossi vs Pasini

Το ίδιο γινόταν και με τους Rossi vs Paso και ο συναγωνισμός, το θέαμα και η αγωνία όλων ήταν στα ύψη. Την 4η φορά της μάχης των δύο ο Rossi έδωσε μεν πρώτος τη σκυτάλη, όμως είχε φοβερούς πόνους στο δεξί του πόδι από ένα κτύπημα στα πασαλάκια που οριοθετούν την πίστα. Οι γιατροί του κοίταξαν το πόδι και εντωμεταξύ ο Balda πήρε μια μικρή διαφορά από τον Morbido και έδωσε πρώτος στον Paso που είχε απλά να κρατήσει για 5 γύρους την 1η θέση, απέναντι σε έναν τραυματία Vale, που αποφάσισε να συνεχίσει για να μην χάσουν τουλάχιστον τη 2η θέση. Η διαφορά τους εκτοξεύτηκε στα 6'' δύο γύρους πριν το τέλος, όμως στη στροφή “Grazziano” o Pasini έκανε το λάθος έπεσε και ο Rossi πέρασε μπροστά και κράτησε τη νίκη παρά την επίθεση του Pasini στον τελευταίο γύρο. Μια απρόσμενη νίκη όπως εξελίχθηκε που την χάρηκαν οι δύο οδηγοί πέρα για πέρα, ενώ ο αρχικά στενοχωρημένος Paso έμεινε με την ικανοποίηση των ωραίων μαχών που έδωσε και ο Balda με την ικανοποίηση και του ταχύτερου γύρου του Αγώνα.

Baldassari
Baldassari
Morbidelli
Morbidelli

Στην μάχη για την 3η θέση οι Fogia–Fuglini κέρδισαν στον τελευταίο γύρο τους Migno-Bezzecchi που έμειναν εκτός βάθρου.

Η απονομή είχε εορταστικό χαρακτήρα, με τον Rossi ιδιαίτερα χαρούμενο, παρά το ότι αύριο θα ξέρει αν ο τραυματισμός στο πόδι του θα τον ενοχλεί την επόμενη εβδομάδα που θα τρέξει στο Ράλλυ Μόντσα!

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο: 

Bozzacchi vs Fuligni
Bozzacchi vs Fuligni
Αναμονή για τη
Αναμονή για τη
3οι Fuligni - Foggia
3οι Fuligni - Foggia
Baldassari - Pasini
Baldassari - Pasini
Rossi - Morbidelli
Rossi - Morbidelli
Ο απεσταλμένος μας ΔΔ κοντά στο βάθρο!
Ο απεσταλμένος μας ΔΔ κοντά στο βάθρο!

Επόμενο άρθρο »

Στο χειρουργείο σήμερα ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Vid: 100km dei Campioni

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα