• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Ξεκινά το τεστ της Jerez
Το τελευταίο για φέτος
Νέα 28/11/2018 - 10:29

Σήμερα και αύριο οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα επιστρέψουν στις πίστες για τελευταία φορά φέτος.

 

Το τελευταίο τεστ για το 2018 θα διεξαχθεί αυτό το διήμερο στην πίστα της Jerez, λίγες ώρες αφότου ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους στην ίδια πίστα ορισμένοι αναβάτες των SBK-Motul.

 

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, είναι χαρούμενος με την κατεύθυνση της νέας πρωτότυπης μοτοσυκλέτας του ’19 και θα συνεχίσει τη δουλειά του στην Jerez.

 

Στις δοκιμές της Valencia ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν μόλις 0,154’’ πίσω από τον πρώτο, τον Maverick Vinales.

 

Φυσικά υπάρχει και το θέμα με τον ευαίσθητο αριστερό του ώμο, κάτι το οποίο έχει στο μυαλό του ο Marquez και στην Valencia πρόσεχε αρκετά για να μην ρισκάρει μια πτώση.

 

Από την άλλη, αυτό που οι περισσότεροι περιμένουν να δουν είναι μια πιο ανταγωνιστική Yamaha και η Jerez θα είναι ακόμα μια καλή ένδειξη αν οδεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Το τεστ της Jerez είναι ακόμα πιο σημαντικό για τους μπλε, καθώς εκεί αναμένεται να πάρουν την τελική απόφαση και να διαλέξουν ανάμεσα στους δυο κινητήρες που έχουν στη διάθεσή τους.

 

Ο Vinales ήταν πολύ χαρούμενος με την πρώτη του θέση στην Valencia, με τον Rossi να κάνει πάνω από 100 γύρους τις δυο ημέρες και να φεύγει από την πίστα 6 δέκατα πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Πολλά βλέμματα είναι στραμμένα και στον Jorge Lorenzo και στην προσαρμογή του Ισπανού στη νέα του πια μοτοσυκλέτα, αυτή της Honda.

 

Έχοντας τραυματισμένο ακόμα τον αριστερό του καρπό, ο Ισπανός έκανε μια πρώτη επαφή με την RC213V και θα συνεχίσει τη «γνωριμία» του με τη μοτοσυκλέτα (αλλά και τη νέα του ομάδα) στην Jerez.

 

Από την άλλη, στην Valencia είχαμε έναν εντυπωσιακό Franco Morbidelli που κατάφερε να πλησιάσει στα δυο δέκατα το χρόνο του Vinales.

 

Ο Franky απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο φιλική είναι η Μ1 για τον αναβάτη, προερχόμενος από την πιο «δύσκολη» Honda.

 

Στη Suzuki θέλουν να χτίσουν πάνω στο πολύ καλό 2018 για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τη νέα σεζόν, ενώ στην Ducati μόνο όλα κινούνται γύρω από μόνο και μια λέξη: Τίτλος!

 

Πολλή δουλειά περιμένει και τα άλλα εργοστάσια και ιδιαίτερα την ΚΤΜ που για μια ακόμα χρονιά φέρνει απίστευτο όγκο εξαρτημάτων στην πίστα για δοκιμές.

 

Το βάθρο στην Valencia έχει χαλυβδώσει ακόμα περισσότερο τη θέληση του εργοστασίου που δεν φείδεται χρημάτων προκειμένου να έρθουν οι επιτυχίες και οι νίκες.

 

Ο Pol Espargaro θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ΚΤΜ, χάρη στην εμπειρία του, ενώ ο Johann Zarco θα συνεχίσει την προσαρμογή του μετά το δύσκολο τεστ στην Valencia.

 

Τέλος έχουμε και τη νέα φουρνιά των πολλά υποσχόμενων rookies στην κατηγορία, οι οποίοι «έβαλαν το κεφάλι κάτω» και δούλεψαν σκληρά στην Valencia.

 

Εκεί εντυπωσίασαν περισσότερο ο Pecco Bagnaia και ο Joan Mir. Ο πρώτος κατάφερε να κατεβάσει σχεδόν ένα δευτερόλεπτο το χρόνο του από την πρώτη ημέρα και ήταν 11ος, μόλις έξι δέκατα από την κορυφή!

 

Ο Mir, ο οποίος είχε πάρει μια μικρή γεύση από την GSX-RR σε ένα μυστικό τεστ στο Motegi πριν από μερικές εβδομάδες, κατέβασε πάνω από ένα δευτερόλεπτο το δικό του χρόνο!

 

Ο Ισπανός έδειξε δείγματα του τεράστιου ταλέντου του και έφυγε από την Valencia με την 14η θέση στους 25 οδηγούς.

 

Πιο πίσω ήταν ο Fabio Quartararo, ικανοποιημένος από το ντεμπούτο του με την καινούργια ομάδα της Petronas Yamaha SRT.

 

Από την άλλη, πιο δύσκολα ήταν τα πράγματα για τον Miguel Oliveira που ήταν τελευταίος στην Valencia.

 

Το διήμερο τεστ στην Jerez ξεκινά στις 10:30 ώρα Ελλάδας και ολοκληρώνεται στις 18:30 το απόγευμα τόσο την Τετάρτη, όσο και την Πέμπτη.

Επόμενο άρθρο »

Χάνει τις δοκιμές ο Aleix

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Jerez Test Ημέρα 2η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα