• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απολογισμός της χρονιάς από τον Dall'Igna
Ο επικεφαλής της Ducati για το 2018
Νέα 19/11/2018 - 21:00

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης

 

O Gigi Dall'Igna πραγματοποίησε σήμερα την καθιερωμένη ανασκόπηση της χρονιάς για την Ducati και καθόρισε τους πρώτους στόχους για το 2019.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι από τη μια μεριά είναι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έγινε, καθώς οι 7 φετινές νίκες είναι περισσότερες από τις 6 του 2017, αλλά περισσότερο από το γεγονός ότι οι νίκες αυτές ήρθαν από δύο οδηγούς με διαφορετικό στυλ “που σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτας μας έχει βελτιωθεί. Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι βελτιωθήκαμε σημαντικά σε πίστες που χάναμε, όπως το Σάκσενρινγκ, η Άραγκον και το Φίλιπ Άιλαντ. Αλλά δεν μας αρκεί να κερδίζουμε. Θέλουμε το Πρωτάθλημα”, κατέληξε ο Μηχανολόγος που έχει την ευθύνη της εξέλιξης των αγωνιστικών μοτοσυκλετών του εργοστασίου της Μπολώνια.

“Δεν πρέπει να χάσουμε το δρόμο, η μοτοσυκλέτα που θα δοκιμάσουμε εδώ και στην Χερέθ είναι μια εξέλιξη της τωρινής, ώστε βάσει των στοιχείων που θα μαζέψουμε να ορίσουμε τα πράγματα που θα παραγγείλουμε στο εργοστάσιο για το Φεβρουάριο και την Μαλαισία, όπου θα έχουμε τη μοτοσυκλέτα του 2019”, συμπλήρωσε. “Έχουμε μια μοτοσυκλέτα που είναι ένας καλός συμβιβασμός σε όλους τους τομείς, αλλά θα θέλαμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο στο κέντρο της στροφής – όπου βελτιωθήκαμε αρκετά φέτος – και σε αυτό θα συγκεντρωθούμε το χειμώνα, χωρίς να χάσουμε κάτι στα δυνατά μας σημεία, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση”, είπε και η επιβεβαίωση της καλής δουλειάς είναι οι θετικές εντυπώσεις του Michele Pirro από τη νέα μοτοσυκλέτα. 

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί αναλυτικά στη συνεργασία των δύο χρόνων με τον Jorge Lorenzo: “Ευχαριστώ τον Χόρχε που έκανε εξαιρετική δουλειά. Θα μας λείψει ένας τέτοιος οδηγός, ένας Πρωταθλητής, που βοήθησε στην εξέλιξη και αυτό είναι που θα λείψει περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι δεν φθάσαμε να διεκδικούμε το Πρωτάθλημα μαζί του, όπως περιμέναμε όταν ήρθε στην Ντουκάτι”. Και με τη βοήθειά του φέτος στο τεστ της Χερέθ η ομάδα βρήκε κάτι σημαντικό, όπως και αργότερα στο τεστ του Μπρνο, στους τομείς της αεροδυναμικής και του πλαισίου. Μια αεροδυναμική που τώρα είναι πιο ισορροπημένη και γιαυτό τη χρησιμοποίησε και το Ντόβι. 

Ο Dall'Igna αναφέρθηκε και στον αντικαστάτη του: “Ο Ντανίλο (Πετρούτσι) είναι ένας οδηγός που τον ξέρουμε από τα 4 χρόνια στη δορυφορική μας ομάδα. Πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα και εμείς να του δώσουμε την ευκαιρία να το κάνει. Το ότι είναι βαρύς με τα σημερινά ελαστικά είναι ένα θέμα και στην Επιτροπή των Κατασκευαστών θα πρέπει να το συζητήσουμε, γιατί τώρα που έφυγε ο Ντάνι που θα “τιμωρούνταν” αν επιβαλλόταν κανονισμός συνδυασμένου βάρους οδηγού-μοτοσυκλέτας, τα πράγματα θα είναι πιο δίκαια για όλους. Πρέπει να βλέπουμε το στυλ του οδηγού και όχι το βάρος.”

Αναφέρθηκε και στον Πέκο Μπανάια, το νέο απόκτημα της Ντουκάτι και είπε ότι στην περίπτωσή του θα έχει τους μηχανικούς του Λορένθο ώστε να μπει καλύτερα στο κλίμα του εργοστασίου. 

Για τον Ντόβι είπε: “Ο Ντόβι είναι η μεγαλύτερη αξία μας. Είναι ώριμος και έξυπνος και θα έχει όλη την προσοχή μας”.

“Φέτος κατανοήσαμε τα νέα ελαστικά της Michelin αργά μέσα στη χρονιά, αλλά τώρα αυτό θα μας βοηθήσει, αν τα νέα του 2019 θα είναι διαφορετικά”, είπε για τα ελαστικά που του χρόνου θα έχουν μόνο διαφορετικές γόμες, κρατώντας σκελετό και προφίλ στα ίδια ακριβώς φετινά δεδομένα. 

Επόμενο άρθρο »

Ξεκίνησε η σεζόν του 2019

« Προηγούμενο άρθρο

H Triumph με 140hp στην Moto2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα