• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τα Βραβεία της FIM 2018
Έπεσε η αυλαία του Πρωταθλήματος
Νέα 19/11/2018 - 18:02

Χθες το βράδυ, μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Βαλένθια, έγινε η Τελετή Βράβευσης των Πρωταθλητών του MotoGP για το 2018.

Ο δημοσιογράφος, Gavin Emmett, ήταν παρουσιαστής της βραδιάς, ενώ, ο Carmelo Ezpeleta (Dorna Sports CEO) και ο Vito Ippolito (FIM President) ήταν παρόντες για να βοηθήσουν στην παρουσίαση των βραβείων.

Την παράσταση, όπως ήταν φυσικό, έκλεψαν οι φετινοί Πρωταθλητές των τριών κατηγοριών, Marc Marquez (MotoGP), Fransesco Bagnaia (Moto2) και Jorge Martin (Moto3).

O Marc Marquez είχε την ευκαιρία να βάλει ένα ακόμα πλακίδιο με το όνομα του στο Τρόπαιο του MotoGP. Μαζί του στην σκηνή ανέβηκαν οι Andrea Dovizioso και Valentino Rossi, συμπληρώνοντας έτσι την τριάδα του Πρωταθλήματος.

Στην μεσαία κατηγορία, ο Fransesco Bagnaia κατάφερε να πάρει το Πρωτάθλημα μετά από μια δυνατή μάχη όλη την σεζόν με τον δεύτερο στην βαθμολογία, Miguel Oliveira. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Νοτιοαφρικάνος, Brad Binder.

Η τριάδα των κορυφαίων για φέτος στη μεγάλη κατηγορία
Η τριάδα των κορυφαίων για φέτος στη μεγάλη κατηγορία

Για ακόμα μια χρονιά, το Πρωτάθλημα της Moto3 ήταν το πιο έντονο σε ό,τι αφορά στον ανταγωνισμό. Ο φετινός Πρωταθλητής, Jorge Martin, είχε να αντιμετωπίσει δυο Ιταλούς, τον Fabio Di Giannantonio και τον Marco Bezzechi, οι οποίοι πήραν τα μετάλλια για τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Τίτλος για τον Καλύτερο Οδηγό Δορυφορικής Ομάδας πήγε στον Johann Zarco, όπως και το 2017 όταν ήταν πρωτοεμφανιζόμενος στο Πρωτάθλημα, μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν με την Tech3 τον περιμένει μια νέα πρόκληση το 2019.

Το φετινό βραβείο MotoGP Rookie of the Year δόθηκε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε στη σκηνή την περασμένη σεζόν, αλλά λόγω των επιτυχιών του στην μεσαία κατηγορία, στον Franco Morbidelli.

Οι τρεις οδηγοί που πρωταγωνίστησαν στο Πρωτάθλημα της Moto2
Οι τρεις οδηγοί που πρωταγωνίστησαν στο Πρωτάθλημα της Moto2

Ο Dani Pedrosa, εν τω μεταξύ, τιμήθηκε ως MotoGP Legend και καταχειροκροτήθηκε από όλους όσοι βρέθηκαν στην Τελετή των Βραβείων .

Στην Moto2,ο οδηγός της Marc VDS, Joan Mir, ήταν ένας ακόμη από αυτούς που είχαν εμφανιστεί και την προηγούμενη χρονιά καθώς ήταν Πρωταθλητής της Moto3 το 2017. Αυτή την φορά όμως, στέφθηκε  Rookie of the Year στην κατηγορία Moto2. Ενώ, ο Jaume Masia πήρε τον ίδιο Τίτλο στη Moto3, μετά από έναν δύσκολο αγώνα στην Βαλένθια.

Ο Marc Marquez έγινε κάτοχος ενός αυτοκινήτου BMW M, για τις περισσότερες pole positions στην κατηγορία MotoGP, για έκτη συνεχόμενη χρονιά. Ενώ, για το ίδιο Βραβείο ο Bagnaia στην Moto2 και ο Martin στην Moto3  πήραν το ρολόι της Tissot.

Η τριάδα των οδηγών που βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις της Moto3
Η τριάδα των οδηγών που βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις της Moto3

Η ομάδα Repsol Honda πήρε το Πρωτάθλημα της Καλύτερης Ομάδας στο MotoGP και η Honda πήρε τον Τίτλο Κατασκευαστών του MotoGP.

Στις δύο μικρότερες κατηγορίες, η Kalex πήρε τον Τίτλο Κατασκευαστών για την Moto2, ενώ στην Moto3, η Honda επέστρεψε δυναμικά.

O Can Oncu παρέλαβε το τρόπαιο του Πρωταθλητή του Red Bull MotoGP Rookies Cup, ενώ κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες νωρίτερα καθώς με την νίκη του στον αγώνα της Moto3 έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία των GP.

Μαζί του στην σκηνή ανέβηκαν για να παραλάβουν τα μετάλλια τους, ο δίδυμος αδερφός του και δεύτερος στο Πρωτάθλημα, Deniz Oncu και ο τρίτος, Xavier Artigas.

Πρωταθλητής του Idemitsu Asia Talent Cup στέφθηκε ο Αυστραλός, Billy Van Eerde και ο πρώτος Πρωταθλητής του British Talent Cup ήταν ο Rory Skinner.

Ο Zarco φιλάει το βραβείο που πήρε από τα χέρια του Vito Ippolito
Ο Zarco φιλάει το βραβείο που πήρε από τα χέρια του Vito Ippolito

Μπορεί η σεζόν του 2018 να τελείωσε και οι κινητήρες των μοτοσυκλετών να έσβησαν, όμως σύντομα θα επιστρέψουν. Πολύ σύντομα, καθώς η Pre-season ξεκινάει την Τρίτη με το πρώτο τεστ στην Βαλένθια.

Για μια ακόμη χρονιά, το παρών στη συγκεκριμένη εκδήλωση της Τελετής των Βραβείων για το 2018, έδωσε και ο "δικός μας" Δημήτρης Διατσίδης, μαζί με τον Σταύρο Σταυρουλάκη και τον Άκη Γεωργόπουλο!

Ο Marquez με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος
Ο Marquez με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος
Ο Δημήτρης Διατσίδης με τους Σταύρο Σταυρουλάκη (στη μέση) και τον Άκη Γεωργόπουλο
Ο Δημήτρης Διατσίδης με τους Σταύρο Σταυρουλάκη (στη μέση) και τον Άκη Γεωργόπουλο

Επόμενο άρθρο »

H Triumph με 140hp στην Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia: Φωτογραφικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα