• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Δυο σκέλη κατατακτηρίων!
Και για τις μικρές κατηγορίες!
Νέα 19/11/2018 - 16:15

Μια μάλλον αιφνιδιαστική απόφαση ανακοινώθηκε πριν από λίγο και αφορά στις δυο μικρές κατηγορίες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Από το 2019, τόσο η Moto2 όσο και η Moto3, θα έχουν ένα αντίστοιχο με τη μεγάλη κατηγορία τρόπο διεξαγωγής κατατακτηρίων δοκιμών!

 

Αυτός οπωσδήποτε είναι μια καλοδεχούμενη κίνηση, καθώς από το 2013 που έχει εφαρμοστεί αυτό στη μεγάλη κατηγορία, το θέαμα έχει εκτιναχθεί στα ελεύθερα και στα χρονομετρημένα.

 

Μέχρι και φέτος οι μικρές κατηγορίες είχαν μείνει με το ίδιο σύστημα ενός σκέλους κατατακτηρίων διάρκειας 40 λεπτών για την Moto3 και 45λ για την Moto2.

 

Επιπλέον, δεν λαμβάνονται υπόψη καθόλου οι χρόνοι στα τρία ελεύθερα δοκιμαστικά, όπως συμβαίνει για τις ΕΔ1-2-3 στη μεγάλη κατηγορία.

 

Αναλυτικά το νέο σύστημα για τις μικρές κατηγορίες θα έχει ως εξής:

 

Λόγω του ότι οι οδηγοί είναι περισσότεροι, από τα συνδυασμένα αποτελέσματα των τριών ελεύθερων δοκιμών θα περνούν στις ΚΑΤ2 απευθείας οι 14 πρώτοι.

 

Αργότερα, στις ΚΑΤ1, οι τέσσερεις πρώτες θέσεις θα δίνουν το δικαίωμα στους κατόχους των να λαμβάνουν μέρος στο δεύτερο σκέλος (ΚΑΤ2).

 

Όσοι περάσουν από τις ΚΑΤ1, θα παίρνουν ένα επιπλέον έξτρα μαλακό ελαστικό από την Dunlop για τις ΚΑΤ2.

 

Να σημειώσουμε ότι από τη νέα χρονιά και τα τρία ελεύθερα δοκιμαστικά των κατηγοριών Moto2-Moto3 θα έχουν διάρκεια 40 λεπτών.

Επόμενο άρθρο »

Pirro: Κρίμα....

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez:Το μεγαλύτερό μου λάθος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα