• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Χωρίς τη διακοπή
Θα είχα πάρει τη νίκη!
Νέα 18/11/2018 - 23:34

Δεύτερο λάθος σε δεύτερο συνεχόμενο Αγώνα. Κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει ο Valentino Rossi.

 

Ωστόσο αυτή ήταν η πραγματικότητα για τον Ιταλό άσο, ο οποίος έφυγε από την πίστα με μια πικρή γεύση στα χείλη.

 

Ο λόγος; Πιστεύει ότι χωρίς τη διακοπή του Αγώνα θα είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη!

 

«Δυστυχώς δεν κατάφερα να πάρω μια νίκη φέτος, αλλά φτάσαμε κοντά τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο».

 

Αυτές οι εμφανίσεις του όμως, τόσο στην Sepang, όσο και στην Valencia, ελπίζει ότι θα αποτελέσουν τη βάση για ένα καλύτερο 2019.

 

«Είναι κρίμα, πολύ κρίμα και λυπάμαι... χρειαζόμουν αυτό το βάθρο και για την Yamaha και για όλη την ομάδα. Από το Sachsenring και μετά δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε βάθρο».

 

«Σίγουρα έκανα λάθος αλλά δεν καταλάβαμε τι ακριβώς έγινε από την τηλεμετρία που είδαμε. Δεν περίμενα να πέσω... κρατάω την ικανοποίηση ότι παλέψαμε για τη νίκη στους δυο τελευταίους Αγώνες. Είναι καταπληκτικό συναίσθημα».

 

Στο φινάλε της φετινής σεζόν, ο Valentino κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στη βαθμολογία απέναντι στον ομόσταυλό του, τον Vinales.

 

«Είμαι η καλύτερη Yamaha και νομίζω ότι μου άξιζε διότι πάλεψα ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Και δεν ήταν εύκολο, επειδή ξεκίνησα 16ος και ο Maverick 1ος».

 

Και παρά το ότι ήταν 16ος έφτασε κοντά στην πρώτη του νίκη για το 2018.

 

«Όταν έπεσε η κόκκινη σημαία ήμουν πολύ γρήγορος. Είχα το σωστό ελαστικό μπροστά και για εμάς ήταν αρνητικό που σταμάτησε ο Αγώνας».

 

«Από την άλλη όμως, ήταν σωστό για το θέμα της ασφάλειας. Ήταν σωστό γιατί η πίστα είχε πολύ νερό και τα πράγματα άρχιζαν να γίνονται επικίνδυνα».

 

«Αν δεν είχαμε τη διακοπή νομίζω ότι θα κέρδιζα τον Andrea, αλλά έκαναν σωστά και σταμάτησαν τον Αγώνα».

 

Στο δεύτερο σκέλος ο Dovi είχε πάρει το πάνω χέρι:

 

«Το πρόβλημά μου ήταν ότι δεν είχα άλλα καινούργια ελαστικά. Αντίθετα ο Andrea είχε ακόμα δυο καινούργια και δεν ξέρω που τα είχε κρύψει», έλεγε γελώντας.

 

«Ήταν αυτό που στρατηγικά του έδωσε το πάνω χέρι».

 

Στο τέλος της σεζόν γίνεται κι ένας σύντομος απολογισμός:

 

«Το τελείωμα ήταν αρκετά καλό, αλλά για να παλέψουμε απέναντι στις Honda και στις Ducati θέλουμε βοήθεια από την Ιαπωνία».

 

«Από τεχνικής άποψης δεν είμαστε στο επίπεδο των καλύτερων. Ναι, ο Vinales κέρδισε, αλλά παίζουν ρόλο και οι συνθήκες. Σ’ εκείνον τον Αγώνα έπεσε ο Marquez».

 

Εδώ και καιρό ακούμε και διαβάζουμε τις δηλώσεις του Vinales, ο οποίος ουσιαστικά ζητά από την Yamaha να ακούσει περισσότερο αυτόν. Ο Rossi λέει σχετικά με αυτό:

 

«Είναι λογικό να υπάρχει αντιπαλότητα μέσα στο ίδιο box, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχουν προτιμήσεις για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας».

 

«Μιλάω με τον Maverick και κατά 90% έχουμε την ίδια γνώμη, λέμε τα ίδια πράγματα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα ήμουν χαρούμενος αν η Yamaha έφερνε όλα όσα θέλει ο Vinales. Αρκεί να φέρει κάτι».

 

Και συνεχίζει:

 

«Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Ελπίζαμε ότι θα είχαμε καινούργια εξαρτήματα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, αλλά δεν ήρθε κάτι».

 

«Την ίδια ώρα η Ducati έκανε βήματα μπροστά. Αν είχαμε κάτι, τουλάχιστον θα παλεύαμε. Κάτι άρχισε να κινείται στους τελευταίους Αγώνες και είδατε τ’ αποτελέσματα».

 

Παρά ταύτα, αυτή δεν ήταν η χειρότερή του σεζόν στην Yamaha.

 

«Νομίζω ήταν το 2013. Τότε είχα κερδίσει έναν Αγώνα, αλλά ήμουν αρκετές φορές μακριά από τους τρεις πρώτους. Φέτος ήμουν πιο δυνατός».

 

«Η καλύτερη στιγμή φέτος ήταν η pole στο Mugello και η χειρότερη όταν έπεσα στην Sepang ενώ θα μπορούσα να είχα κερδίσει».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: ‘Εφιάλτης’ οι πρώτοι 6 γύροι

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Εξωπραγματικό βάθρο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα