• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Μόνο με χειρουργείο!
Μόνο έτσι θα διορθωθεί το πρόβλημα
Νέα 17/11/2018 - 19:41

Στον πρώτο του γύρο στις τελευταίες κατατακτήριες της χρονιάς, ο Marc Marquez είχε μια πτώση και του βγήκε - για μια ακόμη φορά - ο ώμος.

 

Με εμφανή τα σημάδια του πόνου στο πρόσωπό του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής επέστρεψε στο γκαράζ της ομάδας του για να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

 

Ακόμα κι έτσι, ο Marquez κατάφερε να σώσει τις κατατακτήριες και να ξεκινήσει τον αυριανό Αγώνα από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης!

 

«Ήξερα από το Motegi ότι ο ώμος δεν ήταν τόσο καλά. Ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα, στην προπόνηση, είχα θέματα».

 

«Σήμερα όμως ήμουν άτυχος διότι δεν πίεζα. Ίσως το ελαστικό να μην ήταν στην επιθυμητή θερμοκρασία».

 

«Έχασα το μπροστινό και όταν έπεσα στα χαλίκια ένοιωσα κάτι περίεργο στον ώμο μου. Ήταν διαφορετικό απ’ ότι στην Ιαπωνία».

 

Στο Motegi, στους πανηγυρισμούς για τον Τίτλο, ο Marquez είχε βγάλει και πάλι τον ώμο του ύστερα από μια αγκαλιά με τον Scott Redding.

 

Τότε, με τη βοήθεια του αδερφού του έβαλε και πάλι τον ώμο στη θέση του και συνέχισε να πανηγυρίζει. Τώρα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

 

«Προσπάθησα να κουνηθώ και άκουσα ένα κρακ κι αυτό ήταν... ίσως ήταν μερική εξάρθρωση. Αν ήταν ολική δεν θα μπορούσα να οδηγήσω τόσο γρήγορα και πάλι».

 

«Έφτασε ο γιατρός και κάναμε έναν έλεγχο. Ήμουν οκ και μπορούσα να οδηγήσω. Όμως πονούσα γιατί είχα τραυματιστεί εκεί τις προηγούμενες εβδομάδες».

 

Με αυτά τα δεδομένα, ο Marc ήταν φυσικά χαρούμενος με την επιτυχία του να πάρει την 5η θέση.

 

«Δεν μπορούσα να ξεχάσω τον πόνο. Έκανα δυο γρήγορους γύρους και σταμάτησα στο box. Είπα ότι δεν θέλω την pole, απλά θέλω να είμαι στις δυο πρώτες σειρές».

 

Όπως και να ‘χει, ο αυριανός Αγώνας δεν θα είναι καθόλου εύκολος για τον Marquez, ο τραυματισμός του οποίου διορθώνεται μόνο με χειρουργείο.

 

Ο Ισπανός έχει προγραμματίσει την επέμβαση για τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται για τις δοκιμές του ’19.

 

«Τώρα είναι σημαντικό να δουλέψω με τον φυσιοθεραπευτή όχι για να είμαι 100% αύριο, αλλά για να είμαι έτοιμος ν’ αγωνιστώ».

 

«Το πρόβλημα είναι ότι από το Motegi και μετά δεν σταμάτησα. Ήμουν στην Μαλαισία, στην Αυστραλία... και ο τραυματισμός υπήρχε».

 

«Και είναι κάτι που μπορείς να το διορθώσεις μόνο με χειρουργείο. Ένοιωθα τον πόνο το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις».

 

«Το καλό είναι ότι οι μύες είναι σε πολύ καλή κατάσταση κι αν δεν είναι πολύ ισχυρή η πρόσκρουση ο ώμος μένει στη θέση του».

 

«Φυσικά σε άλλη περίπτωση δεν θα ήμουν εδώ, μιας και ο Τίτλος έχει κριθεί. Αλλά νοιώθω καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Νοιώθω ασφαλής παρά τον πόνο».

 

«Είτε σε βρεγμένο είτε σε στεγνό, νοιώθω έτοιμος να παλέψω για το βάθρο αύριο. Θα δούμε. Φυσικά θα προσπαθήσω να τελειώσω τον Αγώνα στην καλύτερη δυνατή θέση».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Πολύ άβολα!

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα