• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Valencia: Τα στατιστικά
Νέα 17/11/2018 - 21:19

-  Στο Grand Prix της Μαλαισίας ο Marc Marquez κέρδισε για 70η φορά στην καριέρα του, 6 φορές λιγότερες από τον Mike Hailwood, ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην λίστα με τις περισσότερες νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

- Επιπλέον, η νίκη του στην Μαλαισία ήταν 44η νίκη στην μεγάλη κατηγορία, 3 λιγότερες από τον ομόσταυλό του το 2019, Jorge Lorenzo.

- Με τη νίκη του στην Sepang, o Marc Marquez έχει ανέβει στο βάθρο 14 φορές μέχρι τώρα αυτή την σεζόν, τον ίδιο αριθμό βάθρων που είχε και το 2014. Μόνο μια φορά είχε περισσότερα βάθρα στην μεγάλη κατηγορία, το 2013 (την πρώτη του χρονιά) με 16 βάθρα.

- Στο Grand Prix της Μαλαισίας ο Marc Marquez κέρδισε τον αγώνα ξεκινώντας από τη 7η θέση (λόγω ποινής 6 θέσεων) και αυτή ήταν η πρώτη φορά που κέρδισε αγώνα στην κατηγορία MotoGP ξεκινώντας πίσω από τις δύο πρώτες σειρές εκκίνησης.

- Ο Marc Marquez έχει μαζέψει συνολικά 1.855 βαθμούς στην κατηγορία MotoGP μέχρι τώρα και βρίσκεται πλέον μπροστά από τον Loris Capirossi (1.840) στην 7η θέση με τους οδηγούς που έχουν τους περισσότερους βαθμούς στην μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

- Επιπλέον, μετά το Grand Prix της Μαλαισίας ο Marc Marquez έχει μαζέψει συνολικά 2.901 βαθμούς και περνάει μπροστά από τον Max Biaggi (2.892) στην 6η θέση στην λίστα με τους οδηγούς που έχουν τους περισσότερους βαθμούς σε όλες τις κατηγορίες στην ιστορία του Πρωταθλήματος.

- Στην Μαλαισία, η Honda κέρδισε το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών του MotoGP για 24η φορά στην μεγάλη κατηγορία και 69η φορά σε όλες τις κατηγορίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών.

- Η ομάδα Repsol Honda ήρθε στην Βαλένθια με προβάδισμα 34 βαθμών από την ομάδα Movistar Yamaha στο Πρωτάθλημα Ομάδων του MotoGP και μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο για 9η φορά από την δημιουργία της κατηγορίας MotoGP, το 2002.

- Ο Alex Rins τερμάτισε 2ος στον αγώνα της Μαλαισίας και είναι το 4ο βάθρο του τη φετινή χρονιά, ισοφαρίζοντας έτσι τον ομoσταυλό του, Andrea Iannone το 2018. Ο Rins ισοφάρισε το καλύτερο του αποτέλεσμα στην κατηγορία MotoGP, από τον αγώνα στο Assen, νωρίτερα αυτή την σεζόν.

- Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο για την Suzuki στην πίστα της Sepang στην κατηγορία MotoGP μετά το 2002 και το πρώτο στην μεγάλη κατηγορία μετά την νίκη του Kenny Roberts Jr, στην κατηγορία των 550κ.εκ. το 2000.

- Αυτό ήταν το 8ο βάθρο για την Suzuki αυτή την χρονιά μέχρι τώρα, ισοφαρίζοντας έτσι το 2007 ως η σεζόν με τα περισσότερα βάθρα για το Ιαπωνικό εργοστάσιο στην κατηγορία MotoGP από το 2002. Την τελευταία φορά που η Suzuki είχε περισσότερα βάθρα στην μεγάλη κατηγορία ήταν το 2000 με 9 βάθρα στην κατηγορία των 500κ.εκ.

- Στην Sepang, o Johann Zarco τερμάτισε στην 3η θέση και είναι το πρώτο του βάθρο μετά την Jerez αυτή την σεζόν και το 6ο βάθρο στην μεγάλη κατηγορία. Ο Zarco βρίσκεται τώρα στην 3η θέση στην λίστα με τους Γάλλους οδηγούς με τα περισσότερα βάθρα στην μεγάλη κατηγορία πίσω από τον Christian Sarron (18) και τον Raymond Roche (9).

- Με την 3η θέση στην Μαλαισία ο Zarco (149 βαθμούς) προηγείται στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος Δορυφορικών Ομάδων από τον Cal Crutchlow (148), ο οποίος θα είναι εκτός της υπόλοιπη σεζόν λόγω τραυματισμού στο δεξί πόδι μετά τις ΕΔ2 στο Phillip Island, και τον Danilo Petrucci (144).

- Ο Johann Zarco στοχεύει να γίνει ο πρώτος Γάλλος οδηγός που θα πάρει νίκη στην μεγάλη κατηγορία μετά την νίκη του Regis Laconi στο Grand Prix της Βαλένθια στην κατηγορία 500κ.εκ το 1999.

- Με την 5η θέση στην Μαλαισία, ο Dani Pedrosa πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα αυτή την σεζόν μέχρι τώρα. Ο Pedrosa θα ξεκινήσει το 295ο Grand Prix της καρίερας του στην Βαλένθια.

- Ο Andrea Dovizioso, ο οποίος τερμάτισε στην 6η θέση στον αγώνα της Sepang, εξασφάλισε την 2η θέση στο Πρωτάθλημα του MotoGP για 2η συνεχόμενη χρονιά.

- Ο Valentino Rossi οδήγησε τον αγώνα στην Μαλαισία για 16 γύρους πριν την πτώση του στην 1η στροφή της πίστας. Οι περισσότεροι γύροι που έχει οδηγήσει αγώνα, ο Valentino Rossi, μετά το Βρετανικό Grand Prix την προηγούμενη χρονιά (17 γύροι).

- Ο Valentino Rossi, ο οποίος κατάφερε να τερματίσει στην 18η θέση στον αγώνα της Sepang, είναι ο μόνος οδηγός που έχει τερματίσει σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα. Επίσης, είναι ο μόνος οδηγός που έχει αγωνιστεί και στα 19 Grand Prix που έχουν γίνει στην πίστα Ricardo Tormo.

- Στο Grand Prix της πατρίδας του, ο Hafizh Syahrin τερμάτισε στην 10η θέση ξεκινώντας από το τέλος της σχάρας εκκίνησης, το οποίο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα του οδηγοίύ από την Μαλαισία μαζί με την 10η θέση στην Ιαπωνία.

- Στην 12η θέση τερμάτισε ο Franco Morbidelli, ο οποίος ακόμα προηγείται με 50 βαθμούς στο Πρωτάθλημα Rookie of The Year, μπροστά από τον Hafizh Syahrin(40), Takaaki Nakagami(23) και Xavier Simeon(1). Ο Tom Luthi είναι ο μοναδικός οδηγός από τους 5 rookies που δεν έχει πάρει κανένα βαθμό μέχρι τώρα.

- Ο μοναδικός από τους 5 rookies στην κατηγορία του MotoGP που έχει κερδίσει σε προηγούμενη σεζόν στην πίστα Ricardo Tormo σε οποιαδήποτε από τις μικρότερες κατηγορίες είναι ο Tom Luthi το 2014 στην κατηγορία Moto2.

- Μαζί με τον Tom Luthi, ο Franco Morbidelli είναι ο μοναδικός οδηγός από τους 5 rookies αυτής της σεζόν, ο οποίος έχει τερματίσει στο βάθρο σε αγώνα στην Βαλένθια 2 φορές στην κατηγορία Moto2 (3ος το 2016 και 2ος το 2017).

Επόμενο άρθρο »

Rins: Στεγνός ή βρόχινος;

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Στοχεύω στους πρώτους 7

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα