• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Το φινάλε στην Valencia
Άλλη μια εξαιρετική σεζόν φτάνει στο τέλος της
Νέα 12/11/2018 - 15:26

Ο τελευταίος Αγώνας της χρονιάς θα λάβει χώρα στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, αυτό το Σ/Κ.

 

Ο Marc Marquez, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, φτάνει στην πατρίδα του ως ένα από τα φαβορί για τη νίκη, μετά την επικράτησή του στην Sepang.

 

Ωστόσο ίσως αυτή τη φορά είναι ο Dani Pedrosa αυτός που θα κλέψει περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Για τον Dani θα είναι ο τελευταίος του Αγώνας στο MotoGP, ενώ έχοντας καλή παράδοση στην Valencia, θα προσπαθήσει να κυνηγήσει τη νίκη!

 

Άλλωστε δεν θέλει να είναι η πρώτη του σεζόν, μετά το 2001 και το ντεμπούτο του στα GP, που δεν θα έχει τουλάχιστον μια νίκη στο Πρωτάθλημα.

 

Ένας επιπλέον λόγος που πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Pedrosa, είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη θα ανακηρυχθεί Θρύλος του MotoGP!

 

Η νίκη όμως, όπως ελπίζουμε, θα έχει περισσότερους μνηστήρες και οι βλέψεις και οι προσδοκίες της Yamaha είναι αρκετά ψηλά.

 

Στην Αυστραλία η Μ1 πήρε τη νίκη με τον Maverick Vinales, ενώ στην Sepang ο Valentino Rossi εντυπωσίασε και κυνήγησε τους 25β μέχρι και λίγο πριν το τέλος του Αγώνα.

 

Η πίστα πάντως είναι δύσκολη για την Yamaha, κάτι το οποίο ισχύει και για την περίπτωση της Ducati, με το δίδυμο της ομάδας πέρυσι να πέφτει στον Αγώνα.

 

Ο Lorenzo θα επιστρέψει στη δράση μετά τους τραυματισμούς του και θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όντας - όπως ο ίδιος είπε - περίπου στο 80-90% της φυσικής του κατάσταση.

 

Από την άλλη ο Dovi θα προσπαθήσει να ξεχάσει γρήγορα τον Αγώνα στην Μαλαισία και τα ερωτηματικά που έφερε αυτός και να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

 

Την τελευταία φορά ο Alex Rins έδειξε πόσο πρέπει κανείς να υπολογίζει πλέον την Suzuki και την GSX-RR και ο Αγώνας στην Valencia δεν αποτελεί εξαίρεση.

 

Ο Iannone θα κάνει τον τελευταίο του Αγώνα με την ομάδα και τι καλύτερο να κλείσει την καριέρα του στην Suzuki με ένα ακόμα βάθρο.

 

Ο Rins από την άλλη θα ελπίζει ότι θα μπορέσει να κάνει ένα καλύτερο ξεκίνημα στον Αγώνα, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του στο τέλος για να κυνηγήσει και αυτός μια από τις τρεις πρώτες θέσεις.

 

Αυτό το έδειξε και στην Sepang, όταν κατάφερε να κερδίσει τον Johann Zarco, ο οποίος με τους 16β που πήρε στην Μαλαισία κατάφερε και πέρασε μπροστά από τον Crutchlow στο Πρωτάθλημα των δορυφορικών.

 

Στη μάχη είναι και ο Danilo Petrucci που απέχει πέντε βαθμούς από τον Γάλλο, ενώ στην Ισπανία θα κριθεί και η μάχη στους νεοφερμένους, με το προβάδισμα να ανήκει στον Franco Morbidelli.

 

Ενδιαφέρον υπάρχει και στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, στις τελευταίες θέσεις του, με την ΚΤΜ να θέλει να μείνει μπροστά από την Aprilia.

 

Οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας θα μπουν για πρώτη φορά στην πίστα της Valencia το πρωί της Παρασκευής, στις 10:55.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Επιστροφή στην Ευρώπη

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει στις πίστες ο Gibernau!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα