• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Διαφάνεια στα ηλεκτρονικά
Πως προσπαθούν να την εξασφαλίσουν
Νέα 09/11/2018 - 13:07

Η Οργάνωση των Αγώνων Μοτοσυκλέτας συνεδρίασε στην πίστα της Sepang, παίρνοντας ορισμένες αποφάσεις, ανάμεσα στις οποίες και για το θέμα των ηλεκτρονικών.

 

Τα ηλεκτρονικά στη μεγάλη κατηγορία είναι ενιαία από το 2016 και μετά, ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι οι ομάδες έχουν βρει τρόπους παράκαμψής τους.

 

Για να αποτραπούν οι όποιες αλλοιώσεις και για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια στο θέμα, οι Οργανωτές αποφάσισαν ότι:

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής θα είναι σε θέση να κατεβάζει απευθείας από κάθε μοτοσυκλέτα τα δεδομένα της ECU και να τα μεταφέρει στον επίσημο υπολογιστή του. Έτσι θα είναι σε θέση να ελέγχει και να επιβεβαιώνει ότι τίποτε δεν έχει αλλαχτεί. Μετά από αυτή την ενέργεια, τα δεδομένα θα καταστρέφονται.

 

Επιπλέον, να θυμίσουμε ότι από τη νέα χρονιά όλοι θα έχουν και ενιαία IMU (μονάδα μέτρησης αδράνειας) ενώ η Οργάνωση ανακοίνωσε ότι όλοι θα έχουν ένα κοινό CAN decoupler στις μοτοσυκλέτες.

 

Αποφασίστηκαν επίσης και τα παρακάτω:

 

- Η ανακοίνωση της επίσημης θερμοκρασίας περιβάλλοντος στις ομάδες (που τη χρειάζονται για να υπολογίζουν τη θερμοκρασία της βενζίνης) θα γίνεται 75 λεπτά πριν την έναρξη του Αγώνα, αντί των 60 προηγουμένως.

 

- Σε κάθε GP θα υπάρχει από τη νέα χρονιά ένας ενιαίος τύπος προδιαγραφών για τα κράνη και καταργούνται όλα τα διεθνή στάνταρ που ισχύουν μέχρι τώρα (ECE, Snell και JIS). Όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτά. Στην Valencia θα ανακοινωθεί ποιοι κατασκευαστές έχουν ήδη πάρει την ομολογκασιόν.

 

- Το πρόστιμο γι’ αυτόν που ξεπερνά το όριο των 60χλμ/ώρα όταν περνά από την pit lane, είναι 200€. Από τη νέα σεζόν οι κριτές θα μπορούν να το αυξάνουν, ειδικότερα αν κάποιος πέφτει πολλές φορές στο ίδιο παράπτωμα.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Κάθε χρόνο κάποιος σε εκπλήσσει

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει ο Rabat!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα