• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αφιέρωμα: Jorge Martin
Ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3
Νέα 05/11/2018 - 13:28

Μετά από μια εκπληκτική χρονιά στην κατηγορία της Moto3, ο Jorge Martin κατάφερε να πάρει τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, έχοντας - ένα Γύρο πριν το τέλος - 7 νίκες, 9 βάθρα και 11 pole positions.

 

Ο Jorge Martin έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2015 με μοτοσυκλέτα της Mahindra, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει το Πρωτάθλημα του Red Bull MotoGP Rookies Cup.

 

Πήρε τους πρώτους του βαθμούς στον πρώτο του Αγώνα, στο Qatar και στη συνέχεια ήταν σταθερά στην 15άδα, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην 17η θέση της βαθμολογίας.

 

Την επόμενη χρονιά έκανε ένα ακόμα βήμα και κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στο βρόχινο Αγώνα του Brno. Αν και έχασε μερικούς Αγώνες λόγω τραυματισμών, ο Martin τερμάτισε στην 16η θέση.

 

Το 2017 μετακόμισε στην ομάδα του Gresini στη μικρή κατηγορία και αμέσως έδειξε δείγματα της ταχύτητας και του ταλέντου του. Πήρε βάθρο στον πρώτο του Αγώνα κι άλλα οχτώ συνολικά μέσα στη χρονιά.

 

Στις κατατακτήριες δεν είχε αντίπαλο και κατάφερε να πάρει εννέα στο σύνολο, ενώ και πάλι είχε προβλήματα με τραυματισμούς.

 

Κυνήγησε τη νίκη, αλλά αυτή δεν ήρθε παρά μόνο στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς, στην Valencia. Ήταν μια επιτυχία που θα τον έκανε να ξεκινήσει από θέση ισχύος την επόμενη σεζόν.

 

Το 2018 ξεκίνησε ιδανικά και ο Martin πήρε τη νίκη στο Qatar. Στις δύσκολες συνθήκες της Αργεντινής όμως, δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση.

 

Σ’ αυτόν τον Αγώνα πήρε την παρθενική του νίκη ο Marco Bezzecchi, ο μεγαλύτερος - όπως θα αποδεικνυόταν στη συνέχεια - αντίπαλός του στη μάχη για τον Τίτλο.

 

Στο Τέξας ο Martin πήρε και πάλι τη νίκη, αλλά στους δυο επόμενους Αγώνες βίωσε την απογοήτευση καθώς σε Jerez και Le Mans τον έριξαν ο Canet και ο Bezzecchi.

 

Πήρε τη νίκη στο Mugello, προτού ένα δικό του λάθος τον οδηγήσει στην πτώση στο Αγώνα της Βαρκελώνης. Όμως αντέδρασε δυναμικά και πήρε δυο νίκες σε Assen και Sachsenring.

 

Όμως στο Brno έσπασε το χέρι του στις ΕΔ1 και χρειάστηκε να χειρουργηθεί, χάνοντας τον Αγώνα της Τσεχίας. Ο Ισπανός επέστρεψε στον αμέσως επόμενο Γύρο και παρά τους πόνους, πήρε ένα φοβερό βάθρο.

 

Στο Misano εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Bezzecchi, πήρε τη 2η θέση και αύξησε τη διαφορά του από τον Ιταλό, για να ακολουθήσει μια ακόμα νίκη στην Aragon.

 

Στην Ταϊλάνδη οι γιατροί βρήκαν νεύρο στο τραυματισμένο χέρι του Martin, ο οποίος αποσύρθηκε από τις κατατακτήριες και παρά το ότι θα ξεκινούσε τον Αγώνα από την 13η θέση, κατάφερε τελικά να τερματίσει 4ος.

 

Την ίδια ώρα ο Enea Bastianini έριχνε τον Bezzecchi, τον μεγάλο του αντίπαλο, ο οποίος αντέδρασε και πήρε τη νίκη στο Motegi, όπου ο Martin έκανε ένα δεύτερο λάθος σε Αγώνα φέτος κι έπεσε.

 

Στο Phillip Island δεν κατάφερε να ανέβει ψηλότερα από την 5η θέση, αλλά και πάλι ο Bezzecchi θα έχανε βαθμούς, καθώς αυτή τη φορά τον έριξε ο Gabriel Rodrigo.

 

Η πρώτη ευκαιρία του Martin για την κατάκτηση του Τίτλου ήρθε στην Μαλαισία και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Έδωσε μάχες, προτού στο τέλος δείξει τη δύναμή του και αφού έκανε διαφορά από τους πίσω του, πήρε τη νίκη.

 

Στην τελευταία στροφή του Αγώνα ο Bezzecchi δεν κατάφερε να πάρει την 4η θέση που θα τον κρατούσε ζωντανό στη μάχη για τον Τίτλο. Τερμάτισε 5ος και ο Martin θα ανακηρυσσόταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 για το 2018.

Επόμενο άρθρο »

Στη Honda ο τίτλος Κατασκευαστών 2018!

« Προηγούμενο άρθρο

O Smith στην MotoE

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα