• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Συντετριμμένος» ο Rossi...
«Ζούσα τ’ όνειρο για 15 γύρους»
Νέα 04/11/2018 - 17:06

Το σημαντικό από το σημερινό Αγώνα για τον Valentino Rossi δεν είναι η πτώση και η χαμένη ευκαιρία μιας νίκης, για πρώτη φορά μετά το Assen πέρυσι.

 

Ο Vale ήταν «ράκος» όπως δήλωσε για την απώλεια της ευκαιρίας να διεκδικήσει τη νίκη, όμως τα σημαντικά ήταν τα λόγια που ακολούθησαν:

 

«Ένοιωθα καλά και μπορούσα να παλέψω στο τέλος».

 

Ο Rossi έκανε φανταστικό Αγώνα στην Μαλαισία και ήταν επικεφαλής για το μεγαλύτερο διάστημα, καθώς φτάναμε στους τελευταίους 5 γύρους.

 

Ήταν τότε που η Yamaha άρχιζε να δείχνει σημάδια έλλειψης πρόσφυσης, όπως συνέβη στην περίπτωση του Zarco που παραχώρησε χωρίς μάχη τη 2η θέση στον Rins.

 

Όμως από την Ταϊλάνδη και μετά φαίνεται ότι η Yamaha έχει κάνει σημαντικό βήμα και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην Μαλαισία.

 

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε, που ο Marc Marquez χαρακτήρισε την Yamaha τον πιο δυνατό Κατασκευαστή αυτό το Σ/Κ στην πίστα.

 

«Από τη μια είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έκανα τον καλύτερο Αγώνα της χρονιάς σε μια δύσκολη πίστα για εμάς και με δύσκολες συνθήκες και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 

«Από την άλλη είμαι πολύ, πάρα πολύ απογοητευμένος για το λάθος μου. Το να κάνεις τέτοιο Αγώνα και να φεύγεις χωρίς βαθμούς είναι απογοητευτικό, ναι».

 

«Πρέπει να πούμε ότι είναι το πρώτο μου λάθος φέτος και είναι ίσως η χειρότερή μου στιγμή... είμαι συντετριμμένος για την πτώση».

 

«Αλλά είμαι και χαρούμενος γιατί για 15 γύρους ζούσαμε το όνειρο. Και μετά τη νίκη του αδερφού μου θα ήταν μια καταπληκτική ημέρα. Αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα».

 

Η εμφάνιση αυτή του Rossi έρχεται μια εβδομάδα μετά τον Αγώνα στην Αυστραλία, όπου στους τελευταίους γύρους έπεσε η απόδοσή του. Τι άλλαξε λοιπόν;

 

«Δουλέψαμε κι αλλάξαμε πολύ τη μοτοσυκλέτα και προσπαθούσαμε να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε με την πρόσφυση στον πίσω τροχό».

 

«Και μας βγήκε... ήδη από την Παρασκευή ένοιωθα καλά. Δουλέψαμε καλά με την ομάδα. Αλλά και οι άλλες Yamaha ήταν δυνατές σήμερα».

 

«Οι αλλαγές που κάναμε ήταν περισσότερο μηχανικές και όχι τόσο στα ηλεκτρονικά. Στους προηγούμενους Αγώνες είχαμε σημειώσει πρόοδο στα ηλεκτρονικά, αλλά τώρα ήταν μηχανικές οι αλλαγές».

 

«Στους τελευταίους γύρους δυσκολευόμαστε σε σχέση με την Honda και την Ducati. Και στο Phillip Island ο Vinales έκοψε αρκετά στο τέλος».

 

«Ήταν μόνος του όμως και κέρδισε. Ναι, δυσκολευόμαστε στους τελευταίους γύρους, αλλά είναι άλλο να δυσκολεύεσαι στο τέλος κι άλλο στο δεύτερο μισό του Αγώνα».

 

«Τα προβλήματα σαφώς και δεν έχουν λυθεί και πρέπει να βελτιωθούμε, ειδικά στα ηλεκτρονικά και στον κινητήρα. Μιλάμε πολύ με τους Ιάπωνες και μάλλον θα δουλέψει».

 

Τέλος, για την πτώση του είπε:

 

«Πρέπει να δούμε τι έγινε. Σίγουρα πίεζα, αλλά το ίδιο έκανα για 15 γύρους... το πίσω γλίστρησε λίγο παραπάνω τότε κι έπεσα».

 

«Ήθελα να πιέσω γιατί καταλάβαινα ότι ο Marquez ερχόταν. Νομίζω ότι είναι κρίμα για όλους που έπεσα γιατί θα ήταν ωραία στο τέλος».

 

«Ήμουν δυνατός και στο τέλος και θα μπορούσα να παλέψω».

Επόμενο άρθρο »

Rins: Το σημείο καμπής;

« Προηγούμενο άρθρο

Πλέκει το εγκώμιο της Yamaha!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα