• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Σύμμαχος οι ευμετάβλητες συνθήκες
Για τον Marc Marquez στην Μαλαισία
Νέα 03/11/2018 - 13:43

Η ικανότητά του να προσαρμόζεται άμεσα στις συνθήκες που αλλάζουν, ήταν ο λόγος πίσω από την 80η pole position του Marc Marquez.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε ν’ αφήσει μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον δεύτερο και να πάρει την πρώτη θέση παρά την πτώση του στην 4η στροφή της πίστας.

 

«Σήμερα εκμεταλλεύτηκα ένα από τα πιο δυνατά μου σημεία: την ικανότητα προσαρμογής μου στις συνθήκες που αλλάζουν».

 

«Και ήταν πολύ σημαντικό γιατί ήδη από το τέλος των ΕΔ4, κατάλαβα κάτι στο βρεγμένο και κάναμε ορισμένες αλλαγές κι αμέσως ένοιωθα καλά στις ΚΑΤ2».

 

«Μετά προσπάθησα να συνεχίσω να πιέζω, αλλά έχασα το μπροστινό στην 4. Το καλό όμως είναι ότι έκανα καλούς χρόνους και με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα».

 

«Αύριο όμως ο Αγώνας μάλλον θα γίνει στο στεγνό. Όμως κι εκεί κάναμε ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με χτες και βελτιωθήκαμε».

 

«Τώρα ο ρυθμός μου είναι καλύτερος και πολύ κοντά σ’ αυτόν των Dovizioso και Vinales. Αλλά νομίζω ότι και ο Zarco με τον Valentino είναι πολύ δυνατοί».

 

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον Marquez, είναι ότι «...επιβεβαιώσαμε τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά».

 

«Σε μια πίστα όχι καλή για το στυλ μου και στην οποία δυσκολευόμασταν πέρυσι, είμαστε εκεί κι έτοιμοι να παλέψουμε για το βάθρο».

 

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το να μπορείς σε πίστες που δυσκολεύεσαι να είσαι στο βάθρο. Αυτός είναι ο στόχος για αύριο. Αλλά δεν αποκλείουμε και τη νίκη μιας και ο ρυθμός μας είναι κοντά σ’ αυτόν των καλύτερων».

 

Τέλος, αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να αλλάξει και το δικό του στυλ πάνω στη μοτοσυκλέτα για να σημειώσει την πρόοδο σε σχέση με χτες.

 

«Την Παρασκευή ήμασταν μακριά και είχα καταλάβει ότι αν ήθελα να είμαι εκεί, δεν έπρεπε ν’ αλλάξει μόνο η μοτοσυκλέτα αλλά κι εγώ».

 

«Έτσι βγήκα σήμερα και είχα αλλάξει το στυλ μου, είχα αλλάξει το set-up και από την πρώτη στιγμή ένοιωθα καλύτερα».

Επόμενο άρθρο »

Δεν ξεκινάει από την pole!

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang MotoGP: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα