• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang: Τα στατιστικά
Νέα 03/11/2018 - 09:31

- Η νίκη του Maverick Vinales στην Αυστραλία ήταν η πρώτη του Ισπανού από το Le Mans πέρυσι και η πρώτη της Yamaha από το Assen της περασμένης σεζόν.

 

- Οι Ισπανοί έφτασαν τις 599 νίκες στην ιστορία των Grand Prix με τις επικρατήσεις των Albert Arenas (Moto3) και Maverick Vinales. Στην Μαλαισία στόχος είναι οι 600, για να γίνουν το δεύτερο έθνος που θα φτάσει αυτό το νούμερο μετά την Ιταλία.

 

- Τα 56 βάθρα έφτασε στην καριέρα του ο Maverick Vinales, ένα λιγότερο από αυτά που έχουν ο Tom Luthi και ο Randy Mamola.

 

- Ο Andrea Iannone έφτασε τα τέσσερα βάθρα φέτος, ισοφαρίζοντας τα περισσότερα βάθρα που έχει πάρει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία (2016). Η δεύτερή του θέση στην Αυστραλία, ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα μετά τη νίκη του στην Αυστρία πριν από δυο χρόνια.

 

- Η Suzuki έχει πάρει 7 βάθρα μέχρι στιγμής το 2018. Μόνο μια φορά είχε περισσότερα βάθρα στη μεγάλη κατηγορία από το 2002 και μετά: το 2008 (8 βάθρα).

 

- Στην Αυστραλία ο Andrea Dovizioso πήρε το 50ο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία. Για την Ducati ήταν το πρώτο βάθρο της ομάδας στο Phillip Island, απ’ όταν ο Iannone τερμάτιζε 3ος το 2015.

 

- Ο Alvaro Bautista, που αντικαθιστούσε τον Lorenzo στην Αυστραλία, πήρε την 4η θέση που ήταν το καλύτερό του αποτέλεσμα από πέρυσι στην Αργεντινή.

 

- 14 συνεχόμενους Αγώνες στους βαθμούς μετρά ο Valentino Rossi. Την τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμούς ήταν όταν τον έριξε ο Marquez στην Αργεντινή.

 

- Για πρώτη φορά από τον Αγώνα στη Βαρκελώνη το 2015, είχαμε και τους 6 κατασκευαστές μέσα στη δεκάδα στον Αγώνα της Αυστραλίας.

 

- Για πρώτη φορά μετά τον Αγώνα στο Silverstone πέρυσι, ο Marquez δεν κατάφερε να τερματίσει Αγώνα. Ο Ισπανός έχει 1,830 βαθμούς στην καριέρα του και πλησιάζει τον Loris Capirossi (1,840) που είναι 7ος στη σχετική λίστα των οδηγών.

 

- Στην Αυστραλία δεν τερμάτισε κανένας οδηγός της Honda για πρώτη φορά μετά τον Αγώνα της Αργεντινής πέρυσι.

 

- Ο Xavi Simeon πήρε τον πρώτο του βαθμό στην Αυστραλία κι έγινε ο πρώτος Βέλγος που παίρνει βαθμό-ούς στη μεγάλη κατηγορία, απ’ όταν ο Sebastien Legrelle ήταν 11ος στην Βαρκελώνη το 2000.

 

- Το 2012, μόλις στον δεύτερό του Αγώνα στα GP, ο Hafizh Syahrin είχε καταφέρει ν’ ανέβει στο βάθρο της Sepang στον Αγώνα της Moto2.

Επόμενο άρθρο »

Καθυστέρηση στην Μαλαισία

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα