• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix: Είδα το φως!
Όμως είναι περίεργη αυτή η πίστα
Νέα 29/10/2018 - 14:50

Με περισσότερη αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον του στην Aprilia ο Aleix Espargaro, μετά τον ωραίο Αγώνα που έκανε στο Phillip Island.

 

Ο Ισπανός είχε στη διάθεσή του την αναβαθμισμένη RS-GP, την οποία και κατάφερε να φέρει στην 9η θέση, αν και είχε ξεκινήσει 19ος!

 

Η Aprilia είχε φέρει στην Αυστραλία μια «υβριδική μοτοσυκλέτα» με βελτιώσεις στα ηλεκτρονικά, διαφορετικό φέρινγκ κι ένα νέο πλαίσιο για καλύτερη πρόσφυση στον πίσω τροχό.

 

«Στην αρχή του Αγώνα, με γεμάτο ντεπόζιτο, έκανα χρόνους στο χαμηλό 1:30 και ήμουν θετικά ξαφνιασμένος!» ήταν τα πρώτα λόγια του Aleix.

 

Και δεν ήταν όλα ρόδινα στον Αγώνα. Με την επαφή Zarco-Marquez, ένα κομμάτι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε τη μοτοσυκλέτα και το χέρι του Ισπανού της Aprilia.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να μετατοπιστεί μια πλάκα που είχε βάλει εκεί τον περασμένο Οκτώβριο.

 

«Χτύπησε το τιμόνι μου και η μανέτα του συμπλέκτη λύγισε προς τα κάτω και χτύπησε το χέρι μου. Στην αρχή φοβήθηκα ότι δεν θα μπορούσα να συνεχίσω».

 

«Ευτυχώς που δεν χρησιμοποιούμε το συμπλέκτη και σιγά-σιγά άρχισα να νοιώθω καλύτερα. Μετακινήθηκε όμως η πλάκα που είχα μέσα και πονάω πολύ».

 

Ο Aleix έχει εξεταστεί από γιατρό και περιμένει να δει τι ακριβώς θα αποφασίσει για το αν θα κάνουν κάτι για το χέρι του ή όχι.

 

Για τον Αγώνα, ο Ισπανός είπε: «Είδα το φως! Η μοτοσυκλέτα είναι πολύ διαφορετική κι ένοιωθα πολύ καλά».

 

«Όμως αυτή η πίστα είναι περίεργη και δεν θέλω να σκέφτομαι αν αυτό που δοκιμάσαμε εδώ είναι καλό ή κακό. Θα πάμε στην Μαλαισία, θα δουλέψουμε και θα δούμε».

 

«Όλη τη χρονιά έχω θέμα με την πρόσφυση στον πίσω τροχό αλλά και στα φρένα. Αυτή εδώ η μοτοσυκλέτα είναι πιο χαμηλή, έτσι τη νοιώθεις αν και δεν είναι στην πραγματικότητα».

 

«Έχει πολύ καλύτερη ευστάθεια, είναι πιο σταθερή... βέβαια η πίστα εδώ είναι περίεργη, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές».

 

«Προφανώς και βελτιωθήκαμε πολύ, αλλά στους τελευταίους 3-4 γύρους το μαλακό πίσω ελαστικό έπεσε πολύ σε απόδοση και δεν μπορούσα να παλέψω για την 8η θέση».

 

Τέλος, είπε για τις (μικρές) πιθανότητες να χάσει τον Αγώνα στη Μαλαισία.

 

«Θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε. Δεν είναι ο πόνος στο χέρι το θέμα, αλλά το πως έχει μετατοπιστεί η πλάκα. Θα δούμε».

Επόμενο άρθρο »

Όχι δεν με εξέπληξε!

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Είναι απίστευτο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα