• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc: Ένας o πιο γρήγορος!
Ποιον ξεχώρισε απ' όλους ο Marquez;
Νέα 27/10/2018 - 20:37

Μια ακόμα pole position εξασφάλισε στην πίστα του Phillip Island, την 5η συνεχόμενη εκεί, ο Marc Marquez της Honda.

 

Σε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες στο τέλος, ο Ισπανός δεν χρειάστηκε να πιέσει καθώς είχε προλάβει να κάνει έναν πολύ καλό χρόνο στην πρώτη του έξοδο.

 

Ο Marc, που εξασφάλισε τον τρίτο συνεχόμενο Τίτλο του στη μεγάλη κατηγορία, λέει ότι η προσέγγισή του σ’ αυτό το Σ/Κ δεν έχει αλλάξει.

 

«Νοιώθω ακριβώς όπως σε κάθε άλλο Σ/Κ. Θα ήθελα να νοιώθω λίγο καλύτερα με τη μοτοσυκλέτα γιατί δυσκολεύομαι μέχρι τώρα».

 

«Πιέζω όμως όπως πάντα και πέφτω όπως σε αρκετούς άλλους Γύρους. Προσπαθώ απλά να δουλέψω για τον Αγώνα. Νοιώθω καλά».

 

Για τις συνθήκες που αντιμετώπισαν οι οδηγοί στις ΚΑΤ2 σήμερα, ο Marquez εξήγησε:

 

«Ήταν δύσκολο να καταλάβεις το πως έπρεπε να πιέσεις γιατί είσαι με σχεδόν 200χλμ/ώρα σε όλο το γύρο και είναι τρομακτικό όταν βλέπει μερικές σταγόνες βροχής».

 

«Είδα ότι είχα κάνει 29,1 που ήταν ένας πολύ καλός χρόνος. Με το δεύτερο ελαστικό ένοιωθα καλά, αλλά όταν είδα τις σταγόνες βροχής αποφάσισα να μην ρισκάρω».

 

Ο πολύ δυνατός, από την πρώτη ημέρα, Andrea Iannone , δεν έχει περάσει απαρατήρητος από τον Marquez, ο οποίος μίλησε για τον αντίπαλό του:

 

«Για κάποιο λόγο όλες οι Honda δυσκολευόμαστε εδώ, αλλά με τη με τη δουλειά που κάναμε με την ομάδα καταφέραμε να βελτιωθούμε».

 

«Τώρα είμαι κοντά στο ρυθμό των άλλων, αλλά είναι ένας οδηγός, ο Iannone, που είναι πιο γρήγορος απ’ όλους. Θα δούμε όμως αύριο».

 

«Είναι σημαντική η επιλογή του πίσω ελαστικού και πέρα απ’ αυτό ο Αγώνας εδώ είναι μεγάλος και δύσκολος».

 

«Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και στη θερμοκρασία των ελαστικών, ειδικά του μπροστινού. Πρέπει να τα διαχειριστούμε σωστά και να παλέψουμε για το βάθρο».

 

Με τα επιτεύγματά του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υπάρχουν ήδη εκείνοι που τον συγκρίνουν με θρύλους από την Ισπανία, όπως ο Seve Ballesteros και ο Rafael Nadal.

 

Ο ίδιος απαντά:

 

«Δεν θέλω να με συγκρίνουν με τέτοια ονόματα. Στο τέλος, όταν αποσυρθώ, θα γίνει η σύγκριση. Ελπίζω ότι έχω ακόμα πολλά χρόνια μπροστά μου».

 

«Θα προσπαθήσω να μείνω σ’ αυτό το επίπεδο, αλλά το τελευταίο που θέλω είναι να συνειδητοποιήσω το τι κάνω και να συγκρίνω τον εαυτό μου με αυτούς τους θρύλους».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Qatar: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Pirro και η GP19

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα