• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η σταθερότητα έφερε τον Τίτλο!
Κρίσιμες οι δυο νίκες σε Jerez και Le Mans
Νέα 22/10/2018 - 13:06

Το πιο κρίσιμο σημείο της φετινής πορείας του Marc Marquez προς τον 7ο Παγκόσμιο Τίτλο του, ήταν οι δυο νίκες του σε Jerez και Le Mans.

 

Αυτό λέει ο ίδιος ο Marc, που είχε πάρει 50β σ’ αυτούς τους δυο Αγώνες, την ώρα που ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Dovi, δεν πήρε ούτε έναν.

 

Ο Marc πανηγύρισε χτες στην Ιαπωνία, με μια ακόμα νίκη φέτος, την 8η του, τον 5ο του Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, στα 6 χρόνια που αγωνίζεται εκεί.

 

«Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε αυτή τη σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ήταν κάτι που μάθαμε από τον Dovi πέρυσι».

 

«Το μόνο μεγάλο λάθος που έκανα όλη τη σεζόν, ήταν στο Mugello. Κατά τ’ άλλα ήμασταν πολύ σταθεροί όλη τη σεζόν».

 

«Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Στο δεύτερο μισό της χρονιάς διαχειρίστηκα το πλεονέκτημα που είχα, αλλά αυτό δεν είναι στο στυλ μου».

 

«Τώρα θα προσπαθήσω να διασκεδάσω στους τελευταίους Αγώνες και να διασκεδάζω παλεύοντας για τη νίκη. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος».

 

Στη συνέχεια επισήμανε ότι η μεγάλη διαφορά υπέρ του ήρθε στους Αγώνες σε Jerez και Le Mans, στην αρχή της χρονιάς.

 

«Από τον πρώτο Αγώνα είχα καταλάβει ότι η Ducati ήταν η ομάδα με την οποία θα έδινα μάχη. Το σημαντικό σημείο στη χρονιά ήταν οι δυο νίκες στην Jerez και στο Le Mans».

 

«Ο Dovi δεν πήρε βαθμούς κι εγώ απέκτησα ένα προβάδισμα και μετά όλα ήταν πιο εύκολα. Αυτό ήταν το κλειδί της επιτυχίας».

 

«Μετά ήμουν γρήγορος στις επόμενες πίστες και σε μια άσχημη μέρα μου, κατάφερνα να είμαι στο βάθρο... δεύτερος ή τρίτος».

 

Για τον Αγώνα είπε:

 

«Προσπαθούσα να είμαι ήρεμος πίσω του. Οδηγούσε λίγο περίεργα. Μερικές φορές πίεζε και άλλες ηρεμούσε. Εγώ είχα κάτι παραπάνω στο τέλος και τα έδωσα όλα στους τελευταίους 4 γύρους».

 

Με τρεις Αγώνες ν’ απομένουν για το τέλος, σημαίνει ότι υπάρχει αρκετό διάστημα για τον Marquez να πανηγυρίσει, προτού εστιάσει την προσοχή του στο 2019.

 

«Τώρα είναι η ώρα για να το διασκεδάσουμε και θα το κάνουμε μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Μετά θα εστιάσουμε στην επόμενη σεζόν και θα δουλέψουμε πιο σκληρά για να είμαστε καλύτεροι».

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ακυρώθηκε ο Quartararo!

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Ένα μικρό λάθος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα