• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Τα στατιστικά
Νέα 20/10/2018 - 17:53

- Στην Ταϊλάνδη, ο Marc Marquez πήρε την 7η νίκη του φέτος και μόνο άλλη μια φορά, το 2014, είχε περισσότερες νίκες μέσα σε μια χρονιά. Τότε είχε 13.

 

- Η Chang έγινε η 20η πίστα στην οποία κερδίζει τουλάχιστον μια φορά Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας ο Marquez. Μόνο στο Red Bull Ring δεν έχει πάρει νίκη.

 

- Ο Marc κέρδισε από την pole στην Ταϊλάνδη. Από τις 42 νίκες του στη μεγάλη κατηγορία, οι 30 έχουν έρθει όταν ξεκινούσε από την pole position.

 

- Στην Ταϊλάνδη, ο Marquez έγινε ο μικρότερος σε ηλικία οδηγός (25χρ 231ημ.) που φτάνει τις 50 pole στη μεγάλη κατηγορία, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Mick Doohan που το κρατούσε από το 1997.

 

- Επί 20 συνεχόμενους Αγώνες ο Marc τερματίζει και αυτό είναι το μεγαλύτερό του σερί χωρίς εγκατάλειψη. Την τελευταία φορά που εγκατέλειψε ήταν πέρυσι στο Silverstone.

 

- Η 77β διαφοράς του Marquez από τον Dovi είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί εδώ και 10 χρόνια (μετά από 14 Αγώνες στο Πρωτάθλημα). Το 2008 ήταν ο Rossi που είχε διαφορά 87β από τον Casey Stoner.

 

- Στην Ταϊλάνδη ο Dovi πήρε το 5ο συνεχόμενο βάθρο του και είναι η πρώτη φορά που κατορθώνει κάτι τέτοιο από το 2006, όταν αγωνιζόταν στα 250cc.

 

- Το βάθρο του Vinales στην Ταϊλάνδη ήταν το 4ο φετινό του και το 55ο του στα GP, ισοφαρίζοντας τα βάθρα του Tetsuya Harada, ο οποίος στο Motegi θα κάνει ένα γύρο επίδειξης πάνω στην MotoE μοτοσυκλέτα.

 

- Η Yamaha είναι χωρίς νίκη εδώ και 24 Αγώνες και αυτό είναι το μεγαλύτερό τους αρνητικό σερί στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Ο Valentino Rossi έχει πάρει βαθμούς στους 12 τελευταίους Αγώνες και η μόνη φορά φέτος που δεν πήρε βαθμούς ήταν στην Αργεντινή, μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τον Marquez.

 

- Στην Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη φορά (μετά την Αυστραλία πέρυσι) που η Yamaha είχε τρεις οδηγούς της στην πεντάδα.

 

- Με μια θέση μέσα στην πεντάδα στον αυριανό Αγώνα, ο Cal Crutchlow θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Βρετανός οδηγός στην ιστορία του MotoGP που θα φτάσει τους 1,000 βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία!

 

- Τα 100 GP στη μεγάλη κατηγορία θα φτάσει ο Karel Abraham στο Motegi και θα γίνει ο πρώτος Τσέχος αναβάτης που φτάνει αυτό το νούμερο.

Επόμενο άρθρο »

O Simeon στο MotoE

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Ο Marc έχει περιθώριο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα