• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Ώρα για Ταγκό!
Νέα πίστα, νέες προκλήσεις!
Νέα 10/10/2018 - 13:45

Στην καινούργια Circuito San Juan Villivum συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των SBK-Motul αυτό το Σ/Κ.

 

Παρά το ότι ο Τίτλος έχει κριθεί, νέες μάχες και καινούργια ρεκόρ είναι έτοιμα να σπάσουν, ως επί το πλείστον χάρη στον Jonathan Rea.

 

Ο άσος της Kawasaki εξασφάλισε τον Τίτλο στην Γαλλία, αλλά δεν θέλει σε καμμία περίπτωση να επαναπαυθεί. Το αντίθετο μάλιστα, κυνηγά κι άλλες νίκες!

 

Κι αν καταφέρει να κλείσει τη σεζόν με τέσσερεις ακόμα νίκες, τότε θα έχει κάνει ρεκόρ περισσότερων πόντων μέσα σε μια χρονιά, αλλά και ρεκόρ περισσότερων νικών!

 

Έχοντας περισσότερο διάστημα στη διάθεσή του για ξεκούραση, ο Chaz Davies της Ducati είναι έτοιμος να κερδίσει νέα βάθρα.

 

Παρά τους πόνους ήταν δεύτερος πίσω από τον Rea στον δεύτερο Αγώνα του Magny-Cours και αυτή τη θέση θέλει να πάρει στο τέλος της χρονιάς στη βαθμολογία.

 

Κάτι τέτοιο θέλει ν’ αποτρέψει φυσικά ο Michael Van der Mark, ο οποίος θα κυνηγήσει αυτός τη δεύτερη θέση πίσω από τον Rea.

 

Ο Ολλανδός είναι μόλις 26 βαθμούς πίσω από τον Davies και θέλει να πάρει ακόμα μια νίκη, τουλάχιστον, στους τέσσερεις Αγώνες που απομένουν.

 

Ο Van der Mark έχει τέσσερα βάθρα στους πέντε τελευταίους Αγώνες, ωστόσο έχουν περάσει πάνω από 4 μήνες απ’ όταν κέρδιζε για τελευταία φορά (Donington).

 

Τα θέματα με την πρόσφυση στον πίσω τροχό έχουν περιορίσει τον Eugene Laverty και την Aprilia, ένα θέμα που τους ταλαιπωρεί κυρίως στον Αγώνα.

 

Στον ένα γύρο ο Laverty είναι ανταγωνιστικός, αλλά ακόμα δεν έχει αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, ενώ πρέπει να πούμε ότι ο οδηγός της Aprilia είναι από τους λίγους που έχουν αγωνιστεί στην Αργεντινή (Termas de Rio Hondo).

 

Η δύσκολη σεζόν συνεχίζεται για την Honda, με τον Leon Camier να ελπίζει ότι θα βρει κάτι από το ρυθμό που είχε στο πρόσφατο τεστ του Portimao.

 

Από την άλλη ο Jake Gagne, ο ομόσταυλός του στην Honda, θα έχει ακόμα μια πίστα για να μάθει στο Πρωτάθλημα.

 

Να βελτιώσει την απόδοσή του θα προσπαθήσει ο Loris Baz, μετά από μια μέτρια παρουσία στον εντός έδρας Αγώνα του Γάλλου στο Magny-Cours.

 

Στο Γύρο αυτό θα έχουμε και μερικά καινούργια πρόσωπα. Κατ’ αρχάς, ο Maximilian Scheib θα πάρει τη θέση του Jordi Torres στην MV Agusta.

 

Ντεμπούτο θα κάνει και ο Gabriele Ruiu που θα πάρει τη θέση του Yonny Hernandez στην Pedercini Racing Kawasaki.

 

Τέλος, ο Florian Marino θα πάρει τη θέση του PJ Jacobsen, με τον τελευταίο να λύνει κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την Triple M Honda.

 

Ο Scheib έχει κερδίσει την κατηγορία Superstock 1000 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ φέτος είναι δεύτερος στη βαθμολογία.

 

Ο 18χρονος Ruiu έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, εντυπωσιάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις στην κατηγορία Superstock 1000 των SBK, ενώ ανεβαίνει στη μεγάλη κατηγορία με την ίδια ομάδα.

 

Από την πλευρά του, ο Florian Marino είναι σχεδόν πάντα μέσα στην εξάδα φέτος στην STK1000 κι έχει αρκετή εμπειρία στους Αγώνες.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Ας παγώσουν τα πανηγύρια

« Προηγούμενο άρθρο

Διαζύγιο Jacobsen-Triple M Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα