• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συζητώντας για τη μονομάρκα
Τι πιστεύουν οι Marquez-Rossi-Dovi;
Νέα 06/10/2018 - 17:04

Στη συνέντευξη τύπου σήμερα, ρώτησαν τους Marquez, Rossi και Dovizioso τι γνώμη έχουν για τη μονομάρκα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η εποχή της μονομάρκας στο Πρωτάθλημα και οι τρεις πρώτοι στις κατατακτήριες, λένε τη γνώμη τους.

 

Valentino Rossi

Για μένα μια εταιρεία ελαστικών στο Πρωτάθλημα είναι καλό, αλλά μεγάλη σημασία παίζουν τα ελαστικά. Στην Aragon δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε να δουλέψουν, σε αντίθεση με εδώ. Είναι όπως με την ενιαία ECU. Η ιδέα ήταν να περιοριστεί το κόστος και να μην υπάρχει σοβαρή ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά. Όμως αυτά είναι πολύ σημαντικά και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αλλά είναι λογικό... αυτό είναι το MotoGP και είναι λογικό. Για μένα το σημαντικό είναι η Michelin να φέρνει ελαστικά με καλή ποιότητα. Άλλωστε στο παρελθόν, στην εποχή της μονομάρκας πάλι, είχαμε το φαινόμενο χρονιά με τη χρονιά τα ελαστικά να γίνονται χειρότερα γιατί προσπαθούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα. Εξαρτάται από τη Michelin λοιπόν, αλλά θεωρώ ότι κάνουν καλή δουλειά.

 

Andrea Dovizioso

Συμφωνώ. Το πιο σημαντικό είναι η ποιότητα των ελαστικών και όταν υπάρχει ποιότητα, τότε είναι το ίδιο ελαστικό για όλους. Μπορεί να τύχει μια χρονιά να είναι καλύτερα για μια μοτοσυκλέτα, αλλά όταν τα ελαστικά είναι ίδια για όλους τότε μπορείς να δουλέψεις και να προσαρμοστείς. Είναι δύσκολο να κάνεις μια μοτοσυκλέτα να δουλέψει για το ελαστικό, αλλά όταν ισχύουν αυτοί οι κανονισμοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε δεν υπάρχει θέμα γιατί είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και όλοι προσπαθούν να προσαρμόσουν τη μοτοσυκλέτα και ο οδηγός να προσαρμοστεί στο ελαστικό.

 

Marc Marquez

Δεν είχα δει την κατάσταση πιο παλιά, αλλά νομίζω ότι έτσι είναι καλύτερα για το όλο σόου. Τα ελαστικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της μοτοσυκλέτας και πρέπει να προσαρμόσεις τη μοτοσυκλέτα σ’ αυτά. Φανταστείτε πως θα ήταν με διαφορετικούς κατασκευαστές. Τώρα έχουμε ένα καλό Πρωτάθλημα και όλα είναι εξισορροπημένα. Σε έναν Αγώνα μια μοτοσυκλέτα τα πάει καλύτερα και σε άλλον η άλλη. Αλλά μ’ αρέσει έτσι.

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Μισή πίστα διαφορά

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Πολλοί οι μνηστήρες!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα