• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Τα στατιστικά
20 νίκες και 88 βάθρα για τον Dovi
Νέα 23/09/2018 - 09:21

- Τις 20 νίκες έφτασε στο Misano ο Andrea Dovizioso, όσες και οι Alex Criville, Tarquinio Provini, Ralf Waldmann και Maverick Vinales.

 

- Τις 11 νίκες στη μεγάλη κατηγορία έφτασε ο Dovizioso, που είναι στην 4η θέση στη λίστα με τους Ιταλούς που έχουν τις περισσότερες νίκες στη μεγάλη κατηγορία. Ο Dovi έχει δυο λιγότερες από τον 4 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max Biaggi.

 

- Τα 88 βάθρα έφτασε στην καριέρα του ο Andrea Dovizioso, ένα λιγότερο από αυτά του Luigi Taveri και του Casey Stoner.

 

- Το Misano έγινε η 10η διαφορετική πίστα στην οποία ο Dovi κερδίζει τουλάχιστον έναν Αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.

 

- Η διαφορά του Marquez από τον δεύτερο στη βαθμολογία (Dovi) είναι στους 67β. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά μετά τους πρώτους 12 Αγώνες, ύστερα από τη σεζόν 2014 όταν ο Marc είχε 89β από τον Dani Pedrosa.

 

- Στο Misano, ο Marquez πήρε το έκτο συνεχόμενο βάθρο του. Είναι η πρώτη φορά που φτάνει ένα τέτοιο σερί μετά τους 2 τελευταίους Αγώνες του 2013 και τους πρώτους 10 του ’14 και γενικότερα είναι η τρίτη φορά που κατορθώνει κάτι τέτοιο στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Για πρώτη φορά μετά το 2016 (Mugello-Barcelona-Assen), ο Marquez είναι στο βάθρο τρεις συνεχόμενες φορές χωρίς όμως να έχει κερδίσει Αγώνα.

 

- Ο Crutchlow πήρε το 15ο βάθρο της καριέρας του στα GP και το δεύτερο φετινό του, μετά τη νίκη του στην Αργεντινή. Έχει δυο βάθρα λιγότερα από τον John Hartle που είναι στην 6η θέση της λίστας με τους Βρετανούς οδηγούς με τα περισσότερα βάθρα στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Με την τρίτη του θέση στο Misano, ο Crutchlow προηγείται και πάλι στο Πρωτάθλημα των δορυφορικών μετά το Γύρο στο Austin, έχοντας μια διαφορά 9β από τους Zarco και Petrucci.

 

- Για πρώτη φορά μετά τον τελευταίο Αγώνα του 2017, είχαμε δυο οδηγούς της Honda και πάλι στο βάθρο (Marquez-Crutchlow στο Misano). Την προηγούμενη φορά που Marquez και Crutchlow μοιράζονταν το βάθρο, ήταν πριν από δυο χρόνια στο Brno.

 

- Ο Dani Pedrosa είναι για 12 συνεχόμενους Αγώνες χωρίς βάθρο και αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα που δεν έχει βρεθεί σε βάθρο στην καριέρα του.

 

-Για τον Valentino Rossi η 7η θέση που πήρε στο Misano, ήταν η χειρότερή του απ’ όταν ήταν 19ος στην αρχή της χρονιάς, στον Αγώνα της Αργεντινής που τον είχε ρίξει ο Marquez.

 

- Αν η Yamaha δεν καταφέρει να κερδίσει στην Aragon, θα είναι 23 Αγώνες χωρίς νίκη που θα είναι και επίσημα το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην ιστορία της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

 

- Με τον Christophe Ponsson να τερματίζει 23ος τον Αγώνα του Misano, είχαμε 23 οδηγούς στον τερματισμό για πρώτη φορά μετά το GP της Αυστραλίας το 2015.

 

- Ο Franco Morbidelli είναι και ο μόνος από τους rookies που έχει καταφέρει να κερδίσει Αγώνα στην Aragon. Ο Morbido ήταν πρώτος πέρυσι στον Αγώνα της Moto2, ενώ είναι και ο μόνος από τους νεοφερμένους που έχει πάρει βάθρο στην Ισπανική πίστα (2016).

Επόμενο άρθρο »

Aragon MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Έχασα την 1η σειρά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα