• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η HONDA «ψωνίζει» από... YAMAHA
Tεχνικούς και μηχανικούς από την Πρωταθλήτρια Yamaha βάζει στο δυναμικό της η Honda...
Νέα 01/11/2009 - 13:19

Καλώς ή κακώς τα τελευταία χρόνια η Honda έχει χάσει τη λάμψη της στα MotoGP καθώς Yamaha και Ducati έχουν πάρει τα σκήπτρα.

Για να μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή θα πρέπει να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της. Και όταν λέμε δυναμικό δεν εννοούμε τους αναβάτες, αλλά τους αφανείς ήρωες, τους ανθρώπους που βρίσκονται στο παρασκήνιο.

Αναφερόμαστε στους τεχνικούς και τους μηχανικούς, που με τη δουλειά τους μπορούν να βγάλουν Πρωταθλητές. Η Honda, λοιπόν, έχει ήδη ξεκινήσει την ενίσχυσή της προχωρώντας στην πρόσληψη ανθρώπων που μέχρι πρότινος δούλευαν με ιδιαίτερη επιτυχία στη Yamaha, αλλά και άλλες ομάδες των MotoGP.

Συγκεκριμένα οι μέχρι πρότινος επικεφαλής ρύθμισης και εξέλιξης της ηλεκτρονικής μονάδας διαχείρισης του κινητήρα της ΥΖR-M1, Andrea Zugna και Cristian Battaglia προσχώρησαν στις τάξεις της Honda.

Μέχρι σήμερα η ηλεκτρονική που χρησιμοποιούσε η Honda στις RC212V ήταν δικής της κατασκευής, τη στιγμή που Yamaha και Ducati χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές της Magneti Marelli. Ίσως η προσθήκη των δύο εν λόγω τεχνικών να είναι μια ένδειξη των προθέσεων της Honda να εμπιστευτεί και αυτή από του χρόνου τον ιταλικό οίκο.

Στο HRC θα εργάζεται από το νέο έτος και ο Carlo Luzzi, ο οποίος ήταν υπεύθυνος τηλεμετρίας του Jorge Lorenzo. Στο HRC θα έχει ανάλογο ρόλο στο team του Andrea Dovizioso. Τη θέση του στη Yamaha αναμένεται να πάρει ο Davide Marelli που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο πλευρό του Chris Vermeulen στη Rizla Suzuki.

Μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Daniele Romagnoli που ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τη Yamaha όπου ήταν επικεφαλής της ομάδας του Jorge Lorenzo. Οι πληροφορίες πάντως τον θέλουν να μετακομίζει και αυτός στη Honda αναλαμβάνοντας ρόλο αρχιμηχανικού στην ομάδα του Dovizioso.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα του Jorge Lorenzo, η οποία ενόψει 2010 θα υποστεί και τις μεγαλύτερες αλλαγές, αυτή θα στελεχωθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από τους: Ramón Forcada (αρχιμηχανικός), Davide Marelli (υπεύθυνος τηλεμετρίας), Javier Ullate, Valentino Negri, Walter Crippa και Juanito Llansá (μηχανικοί).

Επόμενο άρθρο »

ΜΟΤΟ2: Γκρίνιες και παράπονα.

« Προηγούμενο άρθρο

SIMON: Δεκτός σαν ήρωας στην πατρίδα του!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα