• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Η συνέντευξη τύπου
Οι αρχικές τοποθετήσεις των οδηγών
Νέα 20/09/2018 - 21:19

 Ο 14ος Γύρος ξεκίνησε με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Aragon, με την παρουσία των Marquez, Dovi, Vinales, Crutchlow, Rins και Pol Espargaro.

 

Ο Marc μέσα στην πατρίδα του θα προσπαθήσει να σταματήσει τη νικηφόρα επέλαση των Ducati και ήταν ο πρώτος που πήρε το λόγο:

 

«Ήταν ωραίο Σ/Κ στο Misano, πήραμε τους 20β και μετά κάναμε ένα καλό τεστ. Σήμερα ξεκινήσαμε καλά με μια στροφή στο όνομά μου, εδώ σε μια απ’ τις αγαπημένες μου πίστες».

 

«Θα δούμε... θα είναι ωραία όταν περάσω για πρώτη φορά από εκεί, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Θα δούμε που είναι το επίπεδό μας».

 

Στη συνέχεια επανέλαβε αυτό που λέει σχεδόν κάθε φορά πριν από κάποιο GP, ότι στόχος είναι η νίκη ή το βάθρο.

 

«Κάνουμε δυνατή χρονιά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, χωρίς άγχος, λάθη ή πτώσεις. Να παραμείνουμε ήρεμοι και με το ίδιο στυλ».

 

«Όπως κάθε Κυριακή θέλω να κερδίσω, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε πρ΄πει να τερματίσουμε στο βάθρο. Ο κύριος στόχος μας είναι το βάθρο».

 

Όταν τον ρώτησαν ποιον θεωρεί ως μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον Dovizioso ή τον Lorenzo, ο Marquez αποκρίθηκε:

 

«Θα έλεγα τον Dovi που είναι πιο κοντά στη βαθμολογία. Και οι δυο τους όμως είναι πάρα πολύ γρήγοροι. Θα έλεγα τον Dovi αλλά είναι ισοδύναμοι».

 

«Ο καθένας τους θέλει να είναι ο ταχύτερος μέσα στην ομάδα και αυτός ο ανταγωνισμός τους κάνει ακόμα πιο γρήγορους».

 

Τι περιμένει, όμως, ο Dovi από μια πίστα που στο παρελθόν δεν ήταν και ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον οδηγό της Ducati;

 

«Έχω αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά το τεστ στο Misano. Κι εδώ κάναμε τεστ κι ήταν πολύ καλό. Όμως ο καιρός δεν ήταν ίδιος για όλους, ενώ έλειπε και η Honda».

 

«Όμως η αίσθησή μας ήταν διαφορετική, αν τη συγκρίνουμε με πέρυσι. Είμαστε σε διαφορετική θέση και από την πρώτη στιγμή η ταχύτητά μας ήταν πολύ καλύτερη».

 

«Θεωρώ ότι θα είμαστε περίπου στο επίπεδο που ήμασταν στους τελευταίους Αγώνες, ωστόσο είναι το θέμα της κατανάλωσης που θα κρίνει το αποτέλεσμα».

 

Μετά τον ρώτησαν για τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα και αν ο βασικός του στόχος είναι να κερδίζει τον Lorenzo.

 

«Πάντα είναι σημαντικό αυτό, όμως παλεύουμε για τη δεύτερη θέση όχι μόνο με τον Jorge αλλά και με τον Valentino και θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

 

«Δεν τα παρατάμε όμως... δουλέψαμε στις λεπτομέρειες και βρήκαμε κάτι και τώρα είμαστε σε καλή κατάσταση».

 

Ο Vinales παρουσιάστηκε ευδιάθετος στη συνέντευξη τύπου, λέγοντας μάλιστα ότι παρά την όχι καλή του παρουσία στον Αγώνα του Misano, έφυγε ευχαριστημένος από την πίστα.

 

«Στην πραγματικότητα ήμουν αρκετά χαρούμενος μετά το Misano επειδή πιστεύω ότι ο Αγώνας δεν έδειξε τις πραγματικές μας δυνατότητες».

 

«Ένοιωθα όμως πολύ καλά με τη μοτοσυκλέτα, με το γενικότερο set-up κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα, μιας και όλοι πια ξέρετε τα προβλήματα που έχουμε με τη μοτοσυκλέτα».

 

Ειδικότερα για τα προβλήματα της Μ1 τον ρώτησε ο «δικός μας» Δημήτρης Διατσίδης, ζητώντας να μάθει που ακριβώς βελτιώθηκαν οι μπλε.

 

Ο Vinales χωρίς δισταγμό απάντησε ότι το βασικό κομμάτι ήταν ότι έχουν καταφέρει να βρουν ρυθμίσεις στα ηλεκτρονικά που ταιριάζουν περισσότερο στο στυλ του.

 

Όπως, όμως, έσπευσε να προσθέσει, απομένει ακόμα πολλή δουλειά για τους μπλε που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νίκη για 23 συνεχόμενα GP.

Επόμενο άρθρο »

H Michelin πηγαίνει στην Ισπανία

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon: Μια στροφή για τον Marquez

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα