• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φρενάροντας στο Misano
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Brembo
Νέα 06/09/2018 - 15:53

Το τελευταίο τρίτο της φετινής σεζόν ξεκινά από την πίστα του Misano, στο San Marino, εκεί όπου θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ ο 13ος Γύρος της σεζόν.

 

Η πίστα, που βρίσκεται λίγο έξω από το Rimini, έχει πάρει το όνομα του αείμνηστου Marco Simoncelli που έχασε τραγικά τη ζωή του στην Sepang πριν από 7 χρόνια.

 

Το Misano κατασκευάστηκε το 1969 και μέσα στο διάβα του χρόνου έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές, προτού φτάσει στη σημερινή του χάραξη.

 

Σύμφωνα με τους τεχνικούς της Brembo, που προμηθεύει με τα φρένα της όλους τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας, το Misano είναι μέσης δυσκολίας πίστα.

 

Η πιο δύσκολη στροφή της πίστας είναι η 8, η Quercia, εκεί όπου οι αναβάτες πέφτουν από τα 294χλμ/ώρα στα μόλις 79χλμ/ώρα!

 

Φρενάρουν για ένα διάστημα σχεδόν 5’’ (4,8’’) και για 222 μέτρα, ενώ η μέγιστη επιβράδυνση φτάνει το 1,5g και η μέγιστη δύναμη που ασκείται στη μανέτα είναι στα 6kg.

 

Δύσκολη είναι και η 10, η Tramonto. Από τα 239χλμ/ώρα οι οδηγοί φτάνουν εκεί με 71χλμ/ώρα, φρενάροντας για 191 μέτρα σε 4,8’’.

 

Οι τιμές για τη μέγιστη επιβράδυνση και για τη μέγιστη δύναμη που ασκείται στη μανέτα των φρένων είναι 1,2g και 4,6kg αντίστοιχα.

 

Τις δικές τους δυσκολίες κρύβουν και η πρώτη με την τελευταία (16η) στροφή της πίστας.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Rossi αρνήθηκε χειραψία με τον Marc

« Προηγούμενο άρθρο

Μένει το Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα