• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Στο Βατικανό!
Συνάντηση με τον Πάπα
Νέα 06/09/2018 - 10:13

Μια μικρή ομάδα οδηγών του MotoGP είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τον Πάπα στο Βατικανό και να συνομιλήσουν μαζί του.

 

Στην ειδική αυτή τελετή, ήταν οι Marquez, Pedrosa, Iannone, Petrucci και Miller, οι οποίοι προσέφεραν στον Ποντίφικα τα κράνη τους.

 

Μαζί τους στη συνάντηση με τον Πάπα ήταν και ο πατέρας του αείμνηστου Marco Simoncelli, ο Paolo.

 

Για τα ιδεώδη του αθλητισμού γενικότερα μίλησε ο Πάπας στους αναβάτες του MotoGP, καταλήγοντας λέγοντας:

 

«Σας ενθαρρύνω να διαδώσετε τις αξίες του αθλητισμού. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλετε στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας».

 

Στη συνέχεια τους ενθάρρυνε, πέρα από Πρωταθλητές στις πίστες, να γίνουν και Πρωταθλητές στη ζωή:

 

«Αφήστε το πάθος να σας κατακλύσει... το πάθος σας κάνει να πάτε μπροστά».

 

«Μπορείτε να είστε Πρωταθλητές σε κάποιο άθλημα, αλλά Πρωταθλητής της ζωής είναι αυτός που ζει με πάθος, στο μέγιστο βαθμό και είναι ικανός να ζει κατ’ αυτόν τον τρόπο».  

 

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις των πέντε οδηγών:

 

Marc Marquez: «Εξαιρετική εμπειρία με διαφορετικό κουστούμι! Αν έχει κανείς τη δυνατότητα, είναι ωραίο να του μιλήσει έστω και μια φορά. Ήταν ευχαρίστησή μου να είμαι εδώ. Μας είπε ότι θέλεις πάθος στη ζωή κι ένα στόχο και ότι αν ακολουθήσεις αυτό το πάθος, θα καταφέρεις πολλά».

 

Dani Pedrosa: «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική εμπειρία.... κάνουμε ένα άθλημα στο όριο και υπάρχει μεγάλο ρίσκο κι έτσι είναι σημαντικό να νοιώθεις καλά. Ήταν κάτι το πολύ ιδιαίτερο και είμαι χαρούμενος που βρέθηκα εδώ».

 

Andrea Iannone: «Είναι μια απίστευτη ημέρα για εμάς! Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα τον Πάπα και είμαι πολύ τυχερός που είχα αυτή την εμπειρία. Ίσως από σήμερα να έχω καλύτερη τύχη! Πέρα από την πλάκα, το εκτίμησα πολύ. Θα τη θυμάμαι αυτή τη μέρα σε όλη μου τη ζωή».

 

Danilo Petrucci: «Έχω έρθει πολλές φορές στη Ρώμη, αλλά ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Πάπα. Ήταν απίστευτο και μας είπε ωραία πράγματα, όπως να είμαστε Πρωταθλητές στη ζωή, προτού γίνουμε σε άθλημα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη συνάντηση».

 

Jack Miller: «Ήταν μια ευκαιρία που σου δίνεται μόνο μια φορά στη ζωή σου και κάτι που θα έχεις να λες στα παιδιά σου. Μας έκανε κι αστεία, όπως όταν μας είπε ότι θα φορέσει το κράνος! Νωρίτερα στη σεζόν είχαμε συναντήσει των πρωθυπουργό της Ταϋλάνδης και τώρα τον Πάπα... νοιώθω σαν Αυστραλός διπλωμάτης!»

Επόμενο άρθρο »

Φωτ: Συναντώντας τον Πάπα

« Προηγούμενο άρθρο

O Taka δεν ξεχνά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα