• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: H Aprilia RSV4 R και η ιστορία στο Mugello!
Η δοκιμή στο Mugello διακόπηκε λίγο πριν το τέλος της
Τεστ-Μοντέλα 28/10/2009 - 09:00

Το test της νέας Aprilia RSV4 R στην πίστα του Mugello, έγινε τελικά μια πολυσυζητημένη ιστορία!

"Το να βρίσκεσαι στην καλύτερη πίστα του κόσμου, με καλή μέρα, χωρίς βροχή (σπάνιο αυτήν την εποχή), είναι από τις καλύτερες στιγμές που μπορεί να ζητήσει κάποιος μοτοσυκλετιστής. Ιδιαίτερα αν τον περιμένει μια ολοκαίνουργια Aprilia RSV4 R με τον υπεύθυνο μηχανικό της να σου αλλάζει τις ταχύτητες με «1η πάνω», όπως στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και άλλον να σε βοηθάει στη ρύθμιση των αναρτήσεων, τη στιγμή που ο δοκιμαστής της Aprilia σε συμβουλεύει να μετακινήσεις το σώμα σου λίγο μπροστά για να μην ελαφραίνει πολύ το μπροστινό στην ανηφορική έξοδο της Arrabiata 2, μιας από τις καλύτερες στροφές του κόσμου", γράψαμε χτες και συνεχίσαμε:

 

Πως πήγε το Aprilia;

Η RSV4 R κρατάει τις αρετές της εκπληκτικής Factory
Η RSV4 R κρατάει τις αρετές της εκπληκτικής Factory

Πολύ καλά για το δεδομένο του μεγαλύτερου βάρους των ζαντών σε σχέση με το υπέροχο RSV4 Factory, που πρόσφατα οδηγήσαμε στις Σέρρες. Λόγω αυτής της διαφοράς χρειάζεται περισσότερη δύναμη στις αλλαγές κατεύθυνσης στα γρήγορα εσάκια της πίστας.

Κατά τα άλλα η συμπεριφορά είναι πολύ καλή, η αίσθηση ακόμη καλύτερη, η απόδοση των φρένων σε άριστο επίπεδο.

 

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια μοτοσυκλέτα με μικρές διαστάσεις, φοβερό ντιζάιν και αξίες που προέρχονται κατευθείαν από την πιο σύγχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα των SBK, την RSV4 του Max Biaggi.

 

Πρόωρο τέλος!!

Η δοκιμή στο Mugello διακόπηκε λίγο πριν το τέλος της με πρωτοβουλεία των οργανωτών, λόγω θεμάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα 5 μοτοσυκλέτες του test παρουσάισαν τεχνικό πρόβλημα που οφειλόταν (όπως μας εξήγησαν μετά από την ανάλυση που έγινε στο κοντινό Noale, την έδρα και εργοστάσιο της εταιρίας), σε μια παρτίδα εξαρτημάτων από κάποιο προμηθευτή, που είχαν μπει σε αυτές τις μοτοσυκλέτες προ-παραγωγής. Βέβαια το θέμα λύθηκε αμέσως μετά, αφού τα επόμενα δημποσιογραφικά γκρουπ, με καθυστέρηση μίας ημέρας πήραν νέες μοτοσυκλέτες, από αυτές που προοριζόταν για κανονική παραγωγή προφανώς και συνέχισαν χωρίς πρόβλημα τη δοκιμή. Είναι προς τιμή των ανθρώπων που σταμάτησαν προληπτικά τη δική μας δοκιμή, αφού θα μπορούσε σε κάποιο ενδεχόμενο να προκληθεί και ατύχημα. Η διαβεβαίωση είναι ότι όπως και στην περίπτωση του Factory με το οποίο έχουν ακριβώς τον ίδιο κινητήρα, στις μοτοσυκλέτες παραγωγής δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, όπως άλλωστε δεν έχει σημειωθεί κάτι στους μήνες που κυλοφορεί η Factory στους δρόμους και τις πίστες κάθε χώρας.

Πανέμορφη η RSV4 R σε προκαλεί να την πιέσεις στα όρια
Πανέμορφη η RSV4 R σε προκαλεί να την πιέσεις στα όρια
Η 2η Arrabiata είναι από τις καλύτερες στροφές του κόσμου!
Η 2η Arrabiata είναι από τις καλύτερες στροφές του κόσμου!

 

Περισσότερα και πιο αναλυτικά, στο επόμενο τεύχος του περιοδικού motoGP world, από τον Δημήτρη Διατσίδη που βρέθηκε στο Mugello.

Το Mugello με καλό καιρό και καλη "παρέα" είναι μαγεία
Το Mugello με καλό καιρό και καλη "παρέα" είναι μαγεία

Επόμενο άρθρο »

VALENCIA LIVE: 4 γύροι στην πίστα

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η νέα Aprilia RSV4 R @ Mugello

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα