• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone Moto3: ΚΑΤ
Πλήρης ανατροπή και pole για Martin!
Νέα 25/08/2018 - 15:57

Άφωνους άφησαν οι οδηγοί της Moto3 τους πάντες στην πίστα του Silverstone!

 

Οι κατατακτήριες δοκιμές ξεκίνησαν με τις κλασικές χαμηλές θερμοκρασίες της πίστας, αλλά υπήρχε ηλιοφάνεια που βοηθούσε τα πράγματα ζεσταίνοντας την άσφαλτο.

 

Στα μισά όμως του 20λεπτου, άρχισαν να κυματίζουν οι σημαίες βροχής ενώ μαύρα σύννεφα κύκλωναν τη Βρετανική πίστα.

 

Η βροχή άρχισε να πέφτει και δεν ήταν μικρής έντασης. Ωστόσο σταμάτησε σχετικά γρήγορα, ή τουλάχιστον τόσο γρήγορα ώστε να δούμε ένα φανταστικό τελείωμα στις κατατακτήριες!

 

Με την πίστα να έχει νερό, κάποιοι βγήκαν με τα βρόχινα ελαστικά αν και οι περισσότεροι προτίμησαν να δοκιμάσουν με τα σλικ.

 

Και δικαιώθηκαν! Η πίστα - με τη βοήθεια του αέρα και του ήλιου - στέγνωσε απίστευτα γρήγορα και έδωσε το απαραίτητο κράτημα για να δούμε ανατροπές.

 

Με αυτόν τον τρόπο, η pole position πήγε στα χέρια του Jorge Martin και ήταν η 16η της καριέρας του στην κατηγορία.

 

Παρά το ότι πονάει έντονα στο τραυματισμένο αριστερό του χέρι, ο Ισπανός εντυπωσίασε και πήρε την pole με τη μικρότερη δυνατή διαφορά!

 

Ένα μόλις χιλιοστό πίσω του ήταν ο Jaume Masia και ο Ισπανός για πρώτη φορά θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης σε κάποιο GP.

 

Τρίτος ήταν ο Lorenzo Dalla Porta, μόλις 21 χιλ από την pole (!) ενώ τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Albert Arenas που ήταν άλλο ένα δέκατο πιο πίσω.

 

Ο Fabio di Giannantonio κρατούσε την pole position έχοντας κάνει στην αρχή 2:13,5 και λίγοι φαντάζονταν ότι θα την έχανε μετά τη βροχή που άρχιζε να πέφτει.

 

Ο ίδιος πάντως ήταν απογοητευμένος στο γκαράζ της ομάδας του, μιας και δεν μπορούσε να κάνει τη μοτοσυκλέτα του να φρενάρει όσο πιο σταθερά θα ήθελε.

 

Και σαν να το ήξερε, στο τέλος έχασε την pole, ήρθε η ανατροπή και τελικά θα ξεκινήσει από την 5η θέση τον αυριανό Αγώνα.

 

Καλή η 6η θέση για τον Tatsuki Suzuki, μπροστά από τον Gabriel Rodrigo που είχε μια πτώση αλλά κράτησε τον έβδομο καλύτερο χρόνο.

 

Ο Bastianini έβαλε τη Honda του στην 8η θέση, μπροστά από τον Bulega και τον Marcos Ramirez που έκλεισαν τη δεκάδα.

 

Καταστροφικά ήταν τα τελευταία λεπτά για τον Marcο Bezzecchi.

 

Ο Ιταλός ακολουθούσε τον Jorge Martin κι ενώ είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και την pole, στην αρχή του τελευταίου του γρήγορου γύρου έπεσε.

 

Έτσι έχασε την πρώτη σειρά και θα ξεκινήσει από την 11η θέση. Άλλος ένας χαμένος σήμερα ήταν ο Aron Canet, ένας από τους λίγους που βγήκε με τα βρόχινα ελαστικά.

 

Δεν ήταν η σωστή επιλογή. Επέστρεψε να αλλάξει στα σλικ, αλλά τα χρονικά περιθώρια δεν του επέτρεψαν να βελτιώσει το χρόνο του κι έμεινε μόλις 13ος.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Αν με χτυπούσε;

« Προηγούμενο άρθρο

Silverstone: Η ιστορία

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα