• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Silverstone: Η συνέντευξη τύπου
«Διαστημικές» στιγμές στην Αγγλία!
Νέα 23/08/2018 - 22:01

Μια πολύ ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε όσους είδαν τη σημερινή συνέντευξη τύπου από την πίστα του Silverstone, που σηματοδοτεί την έναρξη του 12ου φετινού Γύρου.

 

Προς το τέλος, η διαδικασία των ερωτήσεων διακόπηκε και στο μόνιτορ που υπήρχε, έγινε απευθείας σύνδεση με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό της NASA.

 

Εκεί, ο Αμερικανός αστροναύτης Andrew J. Feustel συνομίλησε για λίγα λεπτά με τους αναβάτες, οι οποίοι μάλιστα του έκαναν και μερικές ερωτήσεις.

 

Ο Feustel είναι λάτρης του MotoGP, παρακολουθεί τους Αγώνες ακόμα και από το διάστημα που είναι, ενώ πολλές φορές βγάζει φωτογραφίες από διάφορες πίστες από εκεί ψηλά.

 

Μάλιστα έχει δώσει το παρών σε αρκετά Grand Prix στο παρελθόν, ως επίσημος προσκεκλημένος στο paddock, ενώ αποκάλυψε και την προσωπική του συμπάθεια στον Cal Crutchlow.

 

Ήταν ίσως από τις πιο ωραίες στιγμές σε συνέντευξη τύπου. Βέβαια το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και για τα αγωνιστικά θέματα.

 

Από την πλευρά της Yamaha, ο Valentino Rossi θεωρεί ότι μπορεί να είναι δυνατός σε μια πίστα που - θεωρητικά - ταιριάζει πολύ στην Μ1.

 

«Στα χαρτιά θα είμαι πιο δυνατός εδώ. Είναι σπουδαία πίστα, γεμάτη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε καλούς Αγώνες εδώ».

 

Ο καιρός θα παίξει το ρόλο του, αν και φαίνεται ότι μάλλον την Κυριακή θα γλυτώσουμε τη βροχή. Αν και πάλι, με τον καιρό στην Αγγλία κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος.

 

«Πέρυσι είχαμε εκπληκτικό καιρό για Αγγλία, με λιακάδα από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή. Φέτος ελπίζουμε να πάρουμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στο στεγνό».

 

Αυτός που έχει τις περισσότερες νίκες στη μεγάλη κατηγορία στο Silverstone, είναι ο Jorge Lorenzo που επικράτησε εκεί το 2010, το 2012 και το 2013, σε μια τρομερή μάχη με τον Marquez.

 

«Κάποιοι μου επισήμαναν ότι κερδίζω τους ίδιους Αγώνες που κέρδιζε πέρυσι ο Andrea κι αυτό είναι περίεργο».

 

«Θα είναι ωραία να έχουμε έξι νίκες στο τέλος της σεζόν και θα το προσπαθήσουμε. Νομίζω ότι βιώνω μια γλυκιά στιγμή στην καριέρα μου».

 

«Προερχόμαστε από νίκη κι από ένα θετικό τεστ κι έτσι ξέρω κι έχω περισσότερη εμπειρία από ποτέ με τη μοτοσυκλέτα».

 

Για την ίδια την πίστα, είπε:

 

«Ερωτεύτηκα την πίστα από το 2010. Πάντως είναι σημαντικό να έχουμε καλό καιρό. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αν έχουμε ηλιόλουστο Αγώνα θα είναι καλό».

 

Πρώτα απ’ όλους όμως, το λόγο πήρε ο Marc Marquez που απολαμβάνει μια μεγάλη διαφορά 59β στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Όταν ρωτήθηκε για τη στρατηγική του στο Silverstone, απάντησε: «Πάντα η φιλοσοφία μου είναι και το στυλ μου».

 

«Όταν νομίζω ότι μπορώ να εφαρμόσω το δόγμα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση θα το κάνω. Το Σ/Κ στην Αυστρία ήταν καλό».

 

«Πήραμε σημαντικούς βαθμούς και ήμασταν εκεί μπροστά μέχρι το τέλος. Τώρα στο Silverstone πολλοί είναι οι παράγοντες που θέλουν προσοχή».

 

«Όπως πάντα, ο καιρός θα παίξει ρόλο και οι προβλέψεις είναι μάλλον ασαφείς, ενώ θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αμέσως τα ελαστικά και τη νέα άσφαλτο».

 

«Στόχος θα είναι το βάθρο για την Κυριακή κι αν όλα λειτουργήσουν καλά, θα παλέψουμε για τη νίκη».

Επόμενο άρθρο »

Silverstone Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Επίσημα στα SBK

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα