• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Austria MotoGP: ΕΔ3
Μισό-μισό κι εντυπωσιακός ο Marquez
Νέα 11/08/2018 - 12:58

Με τη βροχή να είχε σταματήσει ήδη από τα τελευταία λεπτά των ΕΔ3 της Moto3, η κατάσταση της πίστας συνεχώς βελτιωνόταν.

 

Οι αναβάτες της MotoGP βγήκαν από τα πρώτα λεπτά με τα βρόχινα ελαστικά και είχαν την ευκαιρία και σήμερα να δοκιμάσουν το μαλακό και το μεσαίο.

 

Όσο περνούσε η ώρα οι συνθήκες όλο και βελτιώνονταν με αποτέλεσμα να φτάσουμε στα περίπου 12 λεπτά πριν από το τέλος, όταν και είχαμε μια αμυδρή στεγνή αγωνιστική γραμμή.

 

Μέχρι τότε ο Marc Marquez δεν είχε βγει καθόλου στην πίστα. Σ’ εκείνο το σημείο έκανε την πρώτη του έξοδο με τα σλικ ελαστικά, μια επιλογή που έκαναν και ορισμένοι ακόμα.

 

Αυτός που έκλεψε την παράσταση, επιβεβαιώνοντας και πάλι την ικανότητά του σε συνθήκες μισού-μισού ήταν ο Marc.

 

Οδήγησε με εκπληκτικό τρόπο κι έκανε μια μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, πάνω από 1,5’’ βάζοντας την Honda του στην κορυφή κάνοντας μόλις 8 γύρους.

 

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΚΤΜ μέσα στον εντός έδρας Γύρο της ομάδας είναι ο Bradley Smith, που σ’ αυτές τις συνθήκες κατάφερε να είναι δεύτερος.

 

Ο Scott Redding ανέβασε την Aprilia του στην τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του τον Cal Crutchlow που ήταν 2,1’’ πιο αργός από τον Marquez.

 

Καλή παρουσία στις δύσκολες αυτές συνθήκες είχε ο Tom Luthi, που ήταν από τους λίγους που βελτίωσε το χρόνο του στο τέλος για να πάρει την 5η θέση.

 

Η καλύτερη Ducati ήταν του Jack Miller που είχε τον έκτο καλύτερο χρόνο και ήταν 41χιλ πιο γρήγορος από την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα του Andrea Dovizioso.

 

Οι Alex Rins, Hafizh Syahrin και Maverick Vinales έκλεισαν τη δεκάδα. Ο Valentino Rossi ήταν μόλις 15ος ενώ οι Petrucci/Iannone/Aleix Espargaro ήταν εκτός 107% του χρόνου του πρώτου!

 

Με τις δεδομένες συνθήκες ήταν αδύνατον για κάποιον να βελτιώσει το χρόνο του από τις στεγνές ΕΔ1 κι έτσι ήταν αυτά τα αποτελέσματα που καθόρισαν τους δέκα καλύτερους.

 

Επομένως μεγάλος χαμένος ήταν ο Valentino Rossi, που με το πρόβλημα που αντιμετώπισε στη μοτοσυκλέτα του έμεινε εκτός δεκάδας και θα περάσει σε λίγο από τις ΚΑΤ1.

 

Αυτό από την άλλη μπορεί ν’ αποδειχτεί εν τέλει πλεονέκτημα, καθώς - ανάλογα και με τις συνθήκες της πίστας - θα αποκτήσει καλύτερη αίσθηση από τους άλλους στις ΚΑΤ2 (με δεδομένο ότι είναι το φαβορί στις ΚΑΤ1).

Επόμενο άρθρο »

Austria Moto2: ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Austria Moto3: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα