• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστρία: Η συνέντευξη τύπου
Ducati VS Marquez και πάλι;
Νέα 09/08/2018 - 21:06

Η συνέντευξη τύπου στην Αυστρία άνοιξε την αυλαία του 11ου Γύρου της χρονιάς, με τους πρωταγωνιστές του προηγούμενου Αγώνα να ετοιμάζονται για νέες μάχες.

 

Πρώτος πήρε το λόγο ο Marc Marquez που είπε: «Στο Brno πετύχαμε το στόχο μας που ήταν να αυξήσουμε τη διαφορά μας από τον δεύτερο στη βαθμολογία».

 

Ο Ισπανός έχασε τη μάχη στην Τσεχία, αλλά μήπως ετοιμάζει την αντεπίθεσή του μέσα σε μια πίστα που όλοι τη χαρακτηρίζουν ευνοϊκή για τους κόκκινους;

 

«Και οι δυο αναβάτες της Ducati, όπως είδαμε και στο Brno, είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο κι έτσι θα πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να παλέψουμε μαζί τους μέχρι τέλους».

 

Στο τεστ της Τσεχίας ήταν ενθουσιασμένος με τη δουλειά της Honda, με τον Marquez να αποκαλύπτει ότι:

 

«Δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα και κάποια είχαν ενδιαφέρον και σιγά-σιγά θα τα εισάγουμε στο δεύτερο μισό, ξεκινώντας από την Αυστρία».

 

«Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι το βάθρο. Αν μπορέσουμε θα παλέψουμε για τη νίκη», επανέλαβε και κατέληξε λέγοντας:

 

«Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα γίνει αν δεν δεις τη θερμοκρασία, την κατάσταση της ασφάλτου, τα ελαστικά... όλ’ αυτά».

 

Ο Valentino Rossi δεν είχε να πει κάτι περισσότερο από αυτά που δήλωσε και μετά το τεστ στην Τσεχία.

 

Η Yamaha χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να βρει λύσεις κι ελπίζει ότι κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό θα έχει κάτι στα χέρια του για να τον κάνει πιο ανταγωνιστικό.

 

Σε ερώτηση του «δικού μας» Δημήτρη Διατσίδη, γιατί δεν επιχειρεί μια δραστική αλλαγή του set-up της μοτοσυκλέτας, ο Vale είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον της ομάδας.

 

Επισήμανε ότι στην ομάδα δουλεύουν πάρα πολύ καλά και παίρνουν το καλύτερο δυνατό από το σύνολο που έχουν στη διάθεσή τους, κάνοντας υπομονή για τις αναβαθμίσεις.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο μεγάλος νικητής του Brno, ο Andrea Dovizioso:

 

«Μετά τη νίκη αυτή φτάνω αισιόδοξος στην Αυστρία και πολύ περισσότερο, μιας και στα χαρτιά αυτή η πίστα μας ευνοεί».

 

Ο Dovi ξέρει όμως ότι ο ανταγωνισμός - κυρίως στο πρόσωπο του Marquez που τον δυσκόλεψε πολύ πέρυσι - θα είναι ακόμα πιο δυνατός.

 

«Πέρυσι δεν ήταν όμως εύκολα! Δυσκολευτήκαμε και περιμένω φέτος τους αντιπάλους μας πιο δυνατούς».

 

«Έχουν βελτιωθεί στον κινητήρα και στο κομμάτι των αεροδυναμικών και ίσως είναι ακόμα πιο κοντά. Δεν νομίζω ότι θα είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς».

 

«Η νίκη στο Brno όμως ήταν σημαντική. Αλλάξαμε λίγα πράγματα και νομίζω ότι έχουμε ακόμα περιθώριο να βελτιωθούμε. Θα δούμε λοιπόν πως θα πάει αυτό το Σ/Κ».

 

Στο μυαλό του Jorge Lorenzo σίγουρα υπάρχει η σκέψη για μια τρίτη νίκη στην καριέρα του με την Ducati και ο Ισπανός δεν το έκρυψε στις δηλώσεις του.

 

«Ήταν ένας καταπληκτικός Αγώνας για εμάς στην Τσεχία, ενώ και στο τεστ βελτιώσαμε κάποιες λεπτομέρειες», είπε ο Ισπανός και συνέχισε.

 

«Τώρα είμαι λίγο πιο ανταγωνιστικός με τα φθαρμένα ελαστικά και νομίζω ότι φτάνουμε πολύ δυνατοί στην Αυστρία».

 

«Κάθε πίστα είναι διαφορετική κι εδώ είμαστε περισσότερη ώρα στο γκάζι κι αυτό είναι καλό για τη μοτοσυκλέτα μας».

 

«Έχουμε πολύ καλή επιτάχυνση, πολύ δυνατή τελική, δύναμη και σταθερότητα στα φρένα κι έτσι θα είναι μια καλή πίστα για εμάς».

 

«Όπως όμως είπε και ο Andrea, η Honda έχει βελτιώσει τον κινητήρα της και θα είναι κοντά μας. Όμως πιστεύω ότι έχουμε πιθανότητες για τη νίκη».

Επόμενο άρθρο »

Austria Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Ειλικρινά ελπίζω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα