• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παρουσίαση της σειράς Honda CB Neo Sports Café
Στην Ελλάδα από την Σαρακάκης
Νέα Αγοράς 27/07/2018 - 04:05

Τη νέα σειρά Honda CB Neo Sports Café παρουσίασε η η Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε, αντιπροσωπεία της Honda στην Ελλάδα, στον πολυχώρο The Mandarin στην Πολιτεία. 

Η νέα σειρά των Neo Sports Café μοντέλων περιλαμβάνει 3 διαφορετικές, στα κυβικά, εκδόσεις το μικρό CB125R με απόδοση κινητήρα 13,3 ίππους για τους αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας Α1, το CB300R με απόδοση κινητήρα 31,4 ίππους (δίπλωμα Α2) και το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα το CB1000R με απόδοση 146 ίππων.

H σειρά ακολουθεί τις γραμμές της CB4 που εμφανίστηκε σαν πρωτότυπο στην EICMA 2015.

Η γενική φιλοσοφία της σειράς είναι η επιστροφή στις βασικές αρχές, στις ρίζες, του μοτοσυκλετισμού με την δημιουργία μιας σειράς γυμνών μοτοσυκλετών με μικρό βάρος και διαστάσεις, απαλλαγμένων από όλα τα "περιττά" με στόχο την απόλαυση της οδήγησης.

Ο Product Manager Honda Moto κ. Γιάννης Αλεξάκης
Ο Product Manager Honda Moto κ. Γιάννης Αλεξάκης

Όλες οι εκδόσεις μοιράζονται την ίδια βασική μινιμαλιστική σχεδίαση και είναι εξοπλισμένες με ABS 2 με αδρανειακή μονάδα μέτρησης IMU, φώτα και προβολέα led, όργανα με οθόνη LCD, μπροστινό σύστημα USD, πίσω ανάρτηση με μονό αμορτισέρ και ακτινικές δαγκάνες εμπρός.

Μέτα από την σύντομη, αλλά περιεκτική, παρουσίαση των χαρακτηριστικών της σειράς από τον Corporate Communications Manager της HONDA, κ. Γιώργο Παππά, τον Product Manager Honda Moto κ. Γιάννη Αλεξάκη και τον Υπεύθυνο Τεχνικής Εκπαίδευσης Honda Moto κ. Μαρίνο Αγορίτσα είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και τις 3 μοτοσυκλέτες σε μια σύντομη διαδρομή στους γύρω περιαστικούς δρόμους όπου διαπιστώσαμε ότι πραγματικά η Honda κατάφερε να δημιουργήσει μια σειρά εξαιρετικά εύχρηστων μοτοσυκλετών που τηρούν τις υποσχέσεις της. Στο θέμα των εντυπώσεων απο υην οδήγηση θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερα και τεστ της CB300R που ήταν η μοτοσυκλέτα που κρατήσαμε για Τεστ στο τέλος της ημέρας.

Ο Υπεύθυνος Τεχνικής Εκπαίδευσης Honda Moto κ. Μαρίνος Αγορίτσας
Ο Υπεύθυνος Τεχνικής Εκπαίδευσης Honda Moto κ. Μαρίνος Αγορίτσας

.

CB1000R

Η CB1000R που αντικαθιστά το προηγούμενο γυμνό μοντέλο στην γκάμα της Honda είναι μια ουσιαστικά εντελώς νέα μοτοσυκλέτα ο κινητήρας της προέρχεται από αυτόν της CBR1000RR Fireblade του 2006 με την ανάλογη εξέλιξη για βελτίωση της απόδοσης στις μεσαίες στροφές και ομαλότερη λειτουργία και απόδοση.

Ο 4κύλινδρος κινητήρας είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό γκάζι Throttle By Wire (TBW) με τρία προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης συν το πρόγραμμα USER.και αποδίδει 20hp μεγαλύτερη μέγιστη ισχύ από τον κινητήρα της προηγούμενης έκδοσης!  Νέο είναι και το πλαίσιο που είναι μονής δοκού με αποτέλεσμα την σημαντική εξοικονόμηση βάρους που φθάνει στα μόλις 212 κιλά γεμάτη.. Τα κυρία χαρακτηριστικά της νέας CB1000R είναι, μικρές διαστάσεις, φώτα LED, πίνακας οργάνων με οθόνη LCD, απόδοση κινητήρα 146 ίπποι στις 10.500 σ.α.λ.

Η τιμή της CBR1000R θα είναι στα 14,500€, επίσης θα είναι διαθέσιμη από το εργοστάσιο και μια έκδοση εξοπλισμένη με premium αξεσουάρ και quickshifter στην τιμή των 15,900€.

.

CB125R

Honda CB125 R που απευθύνεται σε αναβάτες νεαρής ηλικίας (18-20 με δίπλωμα Α1) είναι εφοδιασμένη με τις ίδιες αναρτήσεις και πλαίσιο με την μεγαλύτερη CB300R και παρά το κόμπακτ στυλ της σειράς οι διαστάσεις είναι μεγαλύτερης μοτοσυκλέτας με αποτέλεσμα την άνετη θέση οδήγησης. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος υδρόψυκτος SOHC με απόδοση 13,32 ίππους, με ψεκασμό PGM-FI. Το πλαίσιο είναι εντελώς νέο και συνδυάζει τμήματα από σωληνωτό και πρεσαριστό ατσάλι, το μπροστινό πιρούνι είναι USD 41 mm, το εμπρός φρένο εχει ακτινική δαγκάνα και σύστημα ABS 2 με IMU (Αδρανειακή Μονάδα Μέτρησης). Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει full LED φώτα και οθόνη οργάνων LCD.

Η τιμή της CB125R θα είναι στα 4,790€

.

 

 

CB300R

Για νέους αναβάτες που θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα ή το πρώτο τους βήμα στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Η CB300R “Neo Sport Cafè”, είναι εφοδιασμένη με μονοκύλινδρο υδρόψυκτο κινητήρα DOHC 286 cc, που αποδίδει 31,4 ίππους,  σε συνδυασμό με εντελώς νέο σκελετό που αποτελείται από τμήματα από σωληνωτό και πρεσαριστό ατσάλι, ανεστραμμένο πιρούνι USD 41 χίλ. εμπρός φρένο με 4πίστονη, ακτινική δαγκάνα με πλευστό δίσκο και μονό πίσω αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου. Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει full LED φώτα, οθόνη οργάνων LCD και ABS 2 με IMU (Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας).

Η CB300R που ζυγίζει μόλις 143 kg με τα υγρά, ειναι εφοδιασμένη με πιρούνι USD 41mm, πλευστό δίσκο φρένων εμπρός με 4πίστονη ακτινική δαγκάνα, ABS 2 με αδρανειακή μονάδα μέτρησης IMU και Dunlop ελαστικά.

Η τιμή της CB300R θα είναι στα 5,990€.

Επόμενο άρθρο »

Piaggio “Urban Days”

« Προηγούμενο άρθρο

Προσφορές στα ρούχα και αξεσουάρ της Öhlins

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα