• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Γρήγορη η Ducati
Αλλά δεν πήρα το καλύτερο δυνατό σήμερα
Νέα 15/07/2018 - 22:34

Χτες όλοι μιλούσαν για τις δυνατές Ducati, ενώ σήμερα το μόνο που έβλεπες στο πρόσωπο του Dovi ήταν η απογοήτευση.

 

Ο Andrea δεν ήταν ποτέ στις μάχες για τις πρώτες θέσεις, ενώ είδε τον Petrucci - αλλά και τον Bautista με την GP17 (!) - να τερματίζουν μπροστά του.

 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν κι εδώ, σ’ αυτή την πίστα, πρώτη φορά είδαμε τόσο δυνατές και γρήγορες τις Ducati».

 

«Κι όταν τα πηγαίνει τόσο καλή η μοτοσυκλέτα εδώ, θέλεις το κάτι παραπάνω».

 

Κι αυτό δεν ήρθε για τον Dovi:

 

«Το DNA της Ducati δεν έχει αλλάξει κι ακόμα μας λείπει η ταχύτητα μέσα στις γρήγορες στροφές. Και σ’ αυτόν τον Αγώνα που η διαχείριση των ελαστικών ήταν σημαντικότατη, αυτός ο περιορισμός μας δυσκόλεψε περισσότερο».

 

«Γι’ αυτό και δεν είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Δεν πήρα το καλύτερο δυνατό... καλύτερα να κοιτάμε μπροστά τώρα».

 

Στη συνέχεια ανέφερε με περισσότερες λεπτομέρειες:

 

«Προσπάθησα να μην φθείρω τα ελαστικά και το πλήρωσα. Πίεσα για να μείνω με τους πρώτους και καταπόνησα σώμα και μοτοσυκλέτα κι έφθειρα και τα ελαστικά τελικά».

 

Κι όμως θα περίμενε κανείς ότι η Ducati δεν θα «έτρωγε» τόσο λάστιχο, την ώρα που ο - πιο βαρύς σε κιλά - Petrucci έκανε πολύ καλό Αγώνα.

 

«Ναι... ο ρυθμός των Petrucci και Bautista έχει ενδιαφέρον και πρέπει να μας δώσει κίνητρο για να βελτιωθούμε. Πρέπει να δούμε και να ερμηνεύσουμε το τι έγινε».

 

Και στη συνέχεια επαναλαμβάνει αυτά που έλεγε και χτες, έχοντας κατά νου τον Αγώνα στο Red Bull Ring που η Ducati κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια.

 

«Εκεί έχουμε το πλεονέκτημα κι έχουμε κερδίσει τα δυο τελευταία χρόνια. Όμως έχω πει ήδη ότι αυτό είναι ένα πολύ περίεργο Πρωτάθλημα».

 

«Τώρα είμαστε γρήγοροι σε πίστες που στο παρελθόν δυσκολευόμαστε, αλλά δεν έχουμε πια τη σούπερ δύναμη που είχαμε σε ορισμένες άλλες».

 

Κάτι παρόμοιο είπε και ο Marc Marquez στις δικές του δηλώσεις.

 

«Συμφωνώ μαζί του. Η διαφορά μου μ’ αυτόν φέτος είναι ότι εγώ έχω κάνει πολλά λάθη, ενώ αυτός έχει πάρει βαθμούς σε όλες σχεδόν τις πίστες».

 

«Ελπίζω από τον επόμενο Αγώνα και μέχρι το τέλος ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Αλλά δεν ελέγχουμε και 100% την κατάσταση με τα ελαστικά».

 

«Δεν ξέρω αν ακόμα δεν έχουμε βρει εμείς λύσεις ή αν οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα ελαστικά δεν είναι τα καλύτερα για εμάς. Αν βελτιωθούμε σ’ αυτό το κομμάτι, θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί».

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Παλεύω για το σωστό set-up

« Προηγούμενο άρθρο

Πικραμένος ο Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα