• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Το μυστικό μου;
Σκεφτόμουν ότι είμαι 10 χρόνια νεότερος!
Νέα 15/07/2018 - 21:54

Για μεγάλο διάστημα το Sachsenring δεν επεφύλασσε καλή υποδοχή στις μοτοσυκλέτες της Yamaha, αυτό όμως άλλαξε φέτος με το 2-3 των μπλε.

 

Δεύτερος ο Valentino Rossi, ο οποίος παρά τις υψηλότατες θερμοκρασίες πίστας, έχασε μόνο από τον Marquez.

 

«Ο Albi (σ.σ. Tebaldi, ένας εκ των συνεργατών του) μου έδωσε μια ωραία ιδέα: να σκέφτομαι ότι είμαι 10 χρόνια νεότερος! Στα 39 συμβιβάζεσαι με την 5η θέση, στα 29 όχι!»

 

«Νοιώθω πολύ καλά σωματικά. Κάνω καλή ζωή και προπονούμαι πολύ και το συνειδητοποίησα πέρυσι όταν έσπασα το πόδι μου και συνήλθα πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι 10 χρόνια πριν».

 

«Αυτή η ανάκαμψη που έκανα τότε μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση».

 

Πάντως, για το συγκεκριμένο GP «....προετοιμάστηκα πάρα πολύ εδώ και 10 μέρες. Στο Assen πίστευα ότι θα μπορούσα τη νίκη ή τη 2η θέση κι όταν δεν τα κατάφερα, σκέφτηκα ότι έπρεπε να το κάνω εδώ».

 

Πως τα κατάφερε; «Μελέτησα πάρα πολύ τον Αγώνα του Folger πέρυσι... ήταν πολύ δυνατός! Ίσως δεν ήξερε ότι αυτή δεν είναι καλή πίστα για την Yamaha», είπε γελώντας!

 

Θα πόνταρε στον εαυτό του ότι θα ήταν στο βάθρο πριν τον Αγώνα;

 

«Όχι, γιατί έπρεπε να τα βάλω με τον Marc και τις δυο Ducati. Θεωρούσα ότι η 6η θέση στις κατατακτήριες αντικατόπτριζε τη δυναμική μου. Στο ζέσταμα κάτι βρήκαμε, αλλά ήμουν 9ος».

 

«Στον Αγώνα όλα είναι διαφορετικά όμως κι αυτή η 2η θέση δεν είναι μόνο το καλύτερό μου αποτέλεσμα σε Αγώνα φέτος, αλλά είναι το αποτέλεσμα του καλύτερού μου Αγώνα φέτος».

 

«Δεν έκανα λάθη, ήμουν τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος και το διπλό βάθρο για την Yamaha δείχνει ότι κάνουμε καλή δουλειά εγώ κι ο Vinales».

 

Υπάρχει, λοιπόν, βελτίωση στη μοτοσυκλέτα;

 

«Τώρα πρόσφατα έχουμε βρει μια καλή ισορροπία και μ’ αρέσει να οδηγώ την Μ1. Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια από την Ιαπωνία με τα ηλεκτρονικά».

 

«Η διαφορά μας στην επιτάχυνση με τις Ducati είναι ντροπιαστική, αλλά στο Sachsenring δεν ήταν αρκετό για να μας κερδίσουν».

 

Ο Vale παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πλέον 46 βαθμούς πίσω από τον Marquez.

 

«Είναι πολλοί, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι είναι πιο δυνατός από εμάς».

 

Και οι Yamaha έφτασε τους 19 Αγώνες χωρίς νίκη, νέο αρνητικό ρεκόρ για τους μπλε στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP.

 

«Ξέρω ότι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Φυσικά και θα ήθελα να κερδίσω έναν Αγώνα πριν τελειώσει η χρονιά».

 

Τέλος, δεν ξεχνά τον αγαπημένο του ιερέα από την Tavullia που μόλις πριν λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή σε προχωρημένη ηλικία.

 

«Αφιερώνω αυτή τη 2η θέση στον Don Cesare που απεβίωσε πρόσφατα. Σε κάθε μου νίκη χτυπούσε τις καμπάνες της εκκλησίας, από την πρώτη μου στα 125. Ήθελα να κάνω καλό Αγώνα γι’ αυτόν».

Επόμενο άρθρο »

Πικραμένος ο Vinales!

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring MotoGP Aγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα