• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Τα στατιστικά
Ο Dovi αγγίζει τους 2,000 βαθμούς!
Νέα 15/07/2018 - 11:15

- 590 νίκες έχουν οι Ισπανοί           στα GP, μετά τις νίκες των Martin (Moto3) και Marquez (MotoGP) στο Assen. Μόνο η Ιταλία έχει περισσότερες νίκες: 791.

 

- Στην Ολλανδία, ο Marquez πήρε την 4η νίκη του σε 8 Αγώνες. Στη σύγχρονη εποχή του MotoGP, από το 2002 και μετά, όποιος είχε κερδίσει τουλάχιστον τους μισούς από τους πρώτους 8 Αγώνες, κέρδιζε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στο τέλος.

 

- Φέτος, ο Marquez θα έχει ως στόχο να πάρει την 6η συνεχόμενη νίκη του στο Sachsenring, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του που είναι έξι συνεχόμενες νίκες στο Τέξας των Η.Π.Α.

 

- Ο Alex Rins πήρε τη δεύτερη θέση στο Assen που είναι και το καλύτερό του αποτέλεσμα σε μόλις 21 Αγώνες στη μεγάλη κατηγορία. Ήταν μάλιστα και το καλύτερο αποτέλεσμα οδηγού της Suzuki στην Ολλανδία από το 1999, όταν ο Kenny Roberts Jr. τερμάτιζε επίσης δεύτερος.

 

- Το βάθρο του Rins ήταν το τέταρτο φετινό της Suzuki, ισοφαρίζοντας τα βάθρα που είχε πάρει το 2016. Από το 2002 και μετά, μόνο το 2007 η Suzuki είχε περισσότερα βάθρα στη μεγάλη κατηγορία (8).

 

- Τους 100 βαθμούς έφτασε η Suzuki στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, ισοφαρίζοντας τους βαθμούς που είχε πάρει όλη την περσινή χρονιά.

 

- Από την Aragon πέρυσι είχαμε να δούμε Ισπανούς στο βάθρο των νικητών, κάτι που έγινε (για 18η φορά) στο Assen με τους Marquez-Rins-Vinales.

 

- Ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που Ισπανοί ήταν στο βάθρο κι ένας από αυτούς δεν ήταν ο Dani Pedrosa και η πρώτη φορά με τρεις Ισπανούς στο βάθρο που οδηγούσαν μοτοσυκλέτες διαφορετικού κατασκευαστή.

 

- Επί 18 συνεχόμενους Αγώνες ο Maverick Vinales τερματίζει στους βαθμούς. Την τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμούς ήταν πέρυσι στο Assen, όταν έπεσε στον 12ο γύρο στο τελευταίο εσάκι.

 

- Με την πτώση που είχε ο Danilo Petrucci στην Ολλανδία, είναι μόνο ο Vinales αυτός που έχει καταφέρει να πάρει βαθμούς σε όλους τους μέχρι στιγμής Αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.

 

- Στη Γερμανία, ο Dovi θα γίνει ο 6ος αναβάτης στην ιστορία που θα καταφέρει να φτάσει τους 2,000 βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία. Τώρα έχει 1986.

 

- Ο Bautista πήρε για τρίτο συνεχόμενο Αγώνα την 9η θέση και θα προσπαθήσει να γίνει ο 15ος οδηγός που θα φτάσει τους 2,000 βαθμούς σε όλη του την καριέρα. Τώρα έχει 1,999.

 

- Στην Ολλανδία ήταν η πρώτη φορά, από την Valencia πέρυσι, που και οι δυο Aprilia κατάφεραν να πάρουν βαθμούς σε στεγνό Αγώνα.

 

- Δυο από τους πέντε rookies της μεγάλης κατηγορίας έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη στο παρελθόν στο Sachsenring: ο Franco Morbidelli το 2017 (Moto2) και ο Xavier Simeon το 2015 (Moto2).

 

- Από τους υπόλοιπους rookies, στο βάθρο του Sachsenring έχει ανέβει στο παρελθόν μόνο ο Tom Luthi, τερματίζοντας 2ος το 2005, τη χρονιά που πήρε τον Τίτλο στα 125cc. Μάλιστα ο Luthi έκανε ντεμπούτο στα GP στην πίστα του Sachsenring το 2002.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ακόμα ψάχνουμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα