• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αποσύρεται ο Dani Pedrosa
Φέτος η τελευταία του χρονιά στα GP!
Νέα 12/07/2018 - 20:19

Την απόφασή του να σταματήσει την αγωνιστική του καριέρα, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Dani Pedrosa κι έτσι το 2018 θα είναι η τελευταία του σεζόν στα GP.

 

Ο Dani, που θα γίνει 33 χρονών τον Σεπτέμβριο, είναι μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Repsol Honda από το 2006.

 

Μετά την απόφαση όμως της ομάδας να τον αντικαταστήσει με τον Jorge Lorenzo, έμεινε χωρίς θέση για το 2019.

 

Επιλογές είχε και η καλύτερη εξ αυτών ήταν να πάει στη νέα δορυφορική ομάδα της Yamaha, ωστόσο φαίνεται ότι ούτε αυτή ήταν ικανοποιητική επιλογή για τον ίδιο.

 

Ο Dani, σε ερώτηση του «δικού μας» Δημήτρη Διατσίδη, δεν θέλησε να αποκαλύψει κάτι παραπάνω για το λόγο που τον οδήγησε να μην πάει τελικά στην SIC-Yamaha.

 

Αυτό που επαναλάμβανε συνεχώς στη συνέντευξη τύπου, ήταν το γεγονός ότι ήθελε να μείνει αληθινός στον εαυτό του, ενώ τόνιζε ότι δεν είχε την «αίσθηση» για να συνεχίσει.

 

«Είναι μια απόφαση που τη σκεφτόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ, πολύ, πάρα πολύ δύσκολη απόφαση, μιας και είναι το άθλημα που λατρεύω».

 

«Όμως αν και είχα επιλογές για να συνεχίσω, ένοιωθα ότι δεν ζούσα τους Αγώνες με την ίδια ένταση όπως στο παρελθόν».

 

«Πλέον έχω άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου».

 

Ο Dani κέρδισε τον Τίτλο στα 125cc το 2003 και τις δυο επόμενες χρονιές το Πρωτάθλημα στα 250cc προτού ανέβει στη μεγάλη κατηγορία.

 

Σ’ αυτή αγωνίστηκε και αγωνίζεται με συνέπεια - παρά το ότι οι πολλαπλοί τραυματισμοί απείλησαν την καριέρα του - και ήθος.

 

Μέχρι στιγμής έχει πάρει 31 νίκες - κερδίζει μάλιστα σε κάθε μια χρονιά που έχει αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία - και 112 βάθρα.

 

Το μόνο που του λείπει - και είναι κρίμα - είναι ένας Παγκόσμιος Τίτλος σ’ αυτή. Τερμάτισε δεύτερος σε τρεις περιπτώσεις:  το 2007 πίσω από τον Stoner και το 2010  / 2012 πίσω από τον Lorenzo.

 

Η φετινή σεζόν είναι η χειρότερή του, μέχρι στιγμής, καθώς σε 8 Αγώνες είναι μόλις 12ος στη βαθμολογία χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα βάθρο.

 

Μπορεί ο ίδιος να μην έχει πάρει τον πολυπόθητο Τίτλο, έχει βοηθήσει όμως την Honda να πάρει 7 Τίτλους Κατασκευαστών και 6 Τίτλους Ομάδων.

 

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, αλλά και λίγο αφότου ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει, όλοι καταχειροκρότησαν τον Dani Pedrosa.

 

Μάλιστα, το παρών έδωσε και ο CEO της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, που αποκάλυψε ότι στον Αγώνα της Valencia φέτος, ο Dani θα συμπεριληφθεί στους Θρύλους του MotoGP.

Επόμενο άρθρο »

O Dino @ KidGP

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Θεωρητικά θα δυσκολευτούμε

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα