• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
1ος Αγώνας 2019, Qatar
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έγινε ο 1ος γύρος του MiniGP Cup
Στο Kartodromo στις 8 Ιουλίου.
Νέα 11/07/2018 - 21:18

Δελτίο Τύπου


 

1ος γύρος, 8 Ιουλίου Αφίδνες, Kartodromo

Ασταμάτητοι!!

Τι και αν χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού για να λειτουργήσουν τα πράγματα οι γνωστοί δυσλειτουργοί, οι φοβεροί νεανίες του MiniGP Cup έκοψαν για άλλη μια φορά τις ανάσες των θεατών με έντονες μονομαχίες σε όλες τις θέσεις, με ρεκόρ και ανατροπές αλλά και με νέες παρουσίες που δικαιώνουν το κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικρατεί σε κάθε αγώνα του MiniGP Cup. To MiniGP Cup μπήκε θριαμβευτικά στον 6ο χρόνο διεξαγωγής του και μάλιστα προσφέροντας διπλές ποσότητας δράσης με την διεξαγωγή 2 αγωνιστικών σκελών ανά κατηγορία, νεωτερισμός που άφησε όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις. Νέα χρονιά, νέα πρόσωπα, διπλές συγκινήσεις !

Συγκινήσεις που απόλαυσαν αρκετοί θεατές οι οποίοι, παρά την καλοκαιρινή ραστώνη και τον απειλητικό καιρό, έσπευσαν και συμμετείχαν στην χαρούμενη ατμόσφαιρα της ημέρας. Αναμενόμενο για τους φανατικούς του MiniGP Cup, η κατηγορίες MiniGP και MiniGP1 ήταν ξανά η κορωνίδα στις εντυπώσεις και στον συναγωνισμό με τον Σπύρο Φουρθιώτη (ΛΕΜΟΤ, Ohvale) να δείχνει τις προθέσεις του από τις δοκιμές, να φτάνει σε μια εύκολη τελικά νίκη στο α’ σκέλος, να έχει όμως μια θεαματική, ανώδυνη ευτυχώς, πτώση στο β’ σκέλος στην προσπάθειά του επικρατήσει μετά από μια μέτρια εκκίνηση. Κατέφερε πάντως να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον πολύ δυνατό και μεθοδικό Βασίλη Παντελεάκη (ΑΡΗΣ, RMU), τον μοναδικό που συμμετείχε με δίχρονη μοτοσυκλέτα. Ανεβασμένος στο β’ σκέλος ο Παντελεάκης πήρε την νίκη και την άτυπη πρωτιά ημέρας ισοβαθμώντας με τον Φουρθιώτη ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό ρεκόρ ταχύτερου (52:2’’) κατηγορίας πλησιάζοντας απειλητικά το απόλυτο ρεκόρ της πίστας (έχει επιτευχθεί με ισχυρότερη μοτοσυκλέτα και από μεγαλύτερης ηλικίας αθλητή). Λογικά σε αργότερο ρυθμό ο νεοφερμένος Κορίνθιος, ο Γιάννης Παλιογιάννης (ΜΟΛΠ, Kayo) κινήθηκε άψογα στον πρώτο του αγώνα.

Ανάμεσα στους μονομάχους της MiniGP1, οι έτεροι μονομάχοι της MiniGP, ο Νίκος Ελευθεριάδης (ΛΑΜΣ, IMR) και Γιώργος Γερακιανάκης (ΑΡΗΣ, Honda) συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει το 2017 παλεύοντας σώμα με σώμα για την νίκη την οποία πανηγύρισε 2 φορές ο εντυπωσιακός στις εκκινήσεις Ελευθεριάδης.

Αντίστοιχα και ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος (Ομάδα65, IMR) ξεκίνησε την χρονιά όπως τελείωσε την προηγούμενη, με άνετες νίκες στην κατηγορία KidGP αλλά φέτος ο γνώριμος συναθλητής του, ο Γιώργος Φασουλάκης (Ομάδα65, IMR) βρήκε δυνατό και όμορφο συναγωνισμό στο πρόσωπο του πρωτοεμφανιζόμενου Σπύρου Αντωνίου (ΦΙΑΜ, IMR) που μάλιστα τερμάτισε μπροστά του στο α’ σκέλος αλλά ο «παλιός» Φασουλάκης βελτίωσε πολύ την επίδοσή του στο β’ σκέλος και επικράτησε του αντιπάλου του. Μαζί τους και ο Βριλησσιώτης Σαράντης Γεωργιάδης (ΟΔΜΑ, IMR), συμμαθητής του Παντελεάκη, (άντε να έχουμε και διασχολικούς αγώνες MiniGP) που οδήγησε αλάνθαστα αν και μικρότερος όλων (έκλεισε τα 8 χρόνια 5 ημέρες νωρίτερα).

Ελευθεριάδης - MiniGP, Φουρθιώτης MiniGP1 και Παντελεάκης MiniGP1
Ελευθεριάδης - MiniGP, Φουρθιώτης MiniGP1 και Παντελεάκης MiniGP1

Οι επανακάμψαντες στο MiniGP Cup και στην Open PitBikes, Σωτήρης Στυλιάδης (ΑΡΗΣ, IMR) και Αντώνης Καλέμης (Ομάδα65, IMR) σήκωσαν όλους στις μύτες με τον σκληρό συναγωνισμό τους και τις αλληλοπροσπεράσεις τους στο β’ σκέλος τερματίζοντας και στα 2 σκέλη με αυτή την σειρά χωρίς να απειληθούν από τον «βετεράνο» του MiniGP Νίκο Λιόλιο (Ομάδα65, IMR - ο μόνος που συμμετέχει από τον 1ο ιστορικά αγώνα MiniGP τον Ιούνιο του 2013) και ο οποίος μετά τον σχετικά μοναχικό αγώνα στο α’ σκέλος βρήκε παρέα και πίεση από τους Δημήτρης Βάμβα (ΦΙΑΜ, IMR) και Θεοφάνη Μίχα (ΛΕΜΟΤ, Kayo) που «σκοτώθηκαν» και στα 2 σκέλη μοιραζόμενοι τις 4ες και 5ες θέσεις. Μαζί τους και μάλιστα περισσότερο από ασφυκτικά κοντά (τους πέρασε στο β’ σκέλος) ο περσινός Κυπελούχος του IMR Cup, ο Γιάννης Λογοθέτης (Ομάδα65, έγινε πολύ πρόσφατα πατέρας - σ.σ. να σας ζήσει!!!!!) που δεν είχε κανένα «πρόβλημα» από τους Γιώργο Μπερτσάτο (Ομάδα65) και τον επίσης επανακάμψαντα μετά από καιρό Γιώργο Φράγκο οι οποίοι έδωσαν χρώμα στον αγώνα τερματίζοντας και στα 2 σκέλη μέσα σε λίγα δέκατα του δευτερολέπτου !

Αντωνίου - KidGP1
Αντωνίου - KidGP1
Φουρθιώτης - MiniGP1
Φουρθιώτης - MiniGP1

Ιδιαίτερο χρώμα στον αγώνα έδωσαν οι γύροι επίδειξης που έκαναν οι λιλιπούτειοι Νίκος Πιρλιπίδης, Νίκος Τσιπουράκος και Παναγιώτης Κολάρος στο διάλλειμα ανάμεσα στα 2 σκέλη, μια απόδειξη ότι ο σπόρος του MiniGP Cup έχει πιάσει!

Δείτε τα αποτελέσματα στο chronotech.gr και την βαθμολογία στο minigp.gr.

Επόμενο ραντεβού στις 23 Σεπτεμβρίου στην Πάχη Μεγάρων.

 

Γεωργιάδης - KindGP1
Γεωργιάδης - KindGP1
Καλέμης - Open PitBike
Καλέμης - Open PitBike
Λογοθέτης - IMRCup
Λογοθέτης - IMRCup
Μαυρόπουλος - KidGP1
Μαυρόπουλος - KidGP1
Απονομή IMR Cup
Απονομή IMR Cup
Απονομή Kid
Απονομή Kid
Απονομή MiniGP
Απονομή MiniGP
Απονομή MiniGP1
Απονομή MiniGP1
Απονομή Open
Απονομή Open

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Θα προσπαθήσω

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμη η Michelin για την πίστα του Sachsenring

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Το περιοδικό μας
Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ VALENCIA
  • 1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
  • 2. ΚΑΛΟΣ
  • 3. ΜΕΤΡΙΟΣ
  • 4. ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ