• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Η συνέντευξη τύπου
Οι δηλώσεις των οδηγών
Νέα 28/06/2018 - 22:05

Η συνέντευξη τύπου στο Assen της Ολλανδίας ξεκίνησε με τον Marc Marquez να παίρνει πρώτος το λόγο και να λέει:

 

«Το Montmelo ήταν σημαντικό Σ/Κ γιατί αυξήσαμε τη διαφορά μας στο Πρωτάθλημα, ενώ και στο τεστ κάναμε μερικά βήματα μπροστά».

 

«Το Assen μ’ αρέσει και μπορεί να μην είναι στις καλύτερές μου πίστες, αλλά είμαι σταθερός κάθε χρόνο κι έχω ρυθμό. Ελπίζω και φέτος να είμαστε δυνατοί και να είμαι στο βάθρο».

 

Ο καιρός αναμένεται καλός αυτό το τριήμερο, κάτι που σίγουρα δεν μας έχει συνηθίσει το Assen και σ’ αυτό στάθηκε ο Valentino Rossi όταν πήρε το λόγο:

 

«Φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι καλός κι αυτό είναι καταπληκτικό γιατί πάντα το χαίρεσαι το Assen πάνω σε μια MotoGP μοτοσυκλέτα».

 

«Είναι φανταστική η πίστα και μ’ αρέσει πάρα πολύ. Θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Προερχόμαστε από μερικά βάθρα κι έτσι θέλω να συνεχίσω».

 

Τον Rossi - τον πολυνίκη της πίστας του Assen - έχει ως παράδειγμα ο Johann Zarco, που θέλει να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στην Ολλανδία.

 

«Ελπίζω να βρω και πάλι τον ανταγωνιστικό Zarco», είπε ο Γάλλος. «Οι τελευταίοι Αγώνες ήταν απογοητευτικοί και με πήρε από κάτω. Ούτε που ξυρίστηκα!», συνέχισε αστειευόμενος.

 

«Όταν όμως περνάς δύσκολα, μαθαίνεις. Πέρυσι είχε ενδιαφέρον ο Αγώνας και ήταν κρίμα που πήγα στα pits αφότου ξεκίνησε η βροχή».

 

«Φοβήθηκα και σκέφτηκα ότι αν άρχιζε να βρέχει θα ήταν καλά. Τώρα όμως ο καιρός δείχνει πολύ πιο καλός».

 

«Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να βρούμε πράγματα με την ομάδα. Οι εργοστασιακοί είναι δυνατοί από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή».

 

«Βρίσκουν κάποια πράγματα, δουλεύουν στις λεπτομέρειες κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Ελπίζω να βρω κι εγώ κάποια πράγματα και να είμαι άνετος την Κυριακή».

 

Μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον καλύτερο δορυφορικό αναβάτη, είναι ο Cal Crutchlow. Ο Βρετανός πήρε την πρώτο του pole στο Assen (2013), ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Zarco (2017).

 

«Στόχος μας είναι το βάθρο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι γιατί δουλεύουμε καλά», ξεκίνησε να λέει ο Cal.

 

«Βλέπουμε και από τον Marc ότι μπορείς να είσαι στο βάθρο κάθε Σ/Κ. Ίσως όχι κάθε φορά να παλεύει για τη νίκη, αλλά να είσαι εκεί και να μαζεύεις βαθμούς».

 

«Η πίστα μ’ αρέσει πολύ και είναι καλή για μένα στο παρελθόν. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να οδηγήσω την παλιά χάραξη».

 

Οι καιρικές συνθήκες αυτό το Σ/Κ ήταν το πρώτο πράγμα στο μυαλό του Jorge Lorenzo, ο οποίος τόνισε: «Νομίζω ότι είμαστε τυχεροί».

 

«Φαίνεται ότι θα έχουμε λιακάδα και θα οδηγούμε σε καλές συνθήκες. Τα τελευταία 5-6 χρόνια, για κάποιο λόγο δεν έχω καλά αποτελέσματα εδώ, αν και πριν ήταν μια από τις αγαπημένες μου πίστες».

 

«Κάθε χρονιά όμως είναι διαφορετική. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση μετά τις δυο νίκες μου. Έβλεπα και τον περσινό Αγώνα και πολλές Ducati δούλεψαν καλά εδώ».

 

«Αυτό σημαίνει ότι η μοτοσυκλέτα μας μπορεί να τα πάει καλά εδώ, ειδικά τώρα που έχουμε καλή βάση. Θα δούμε λοιπόν τι θα κάνει».

 

Τέλος, το λόγο πήρε ο Dani Pedrosa ο οποίος ακόμα δεν έχει νέα για το μέλλον του, αν και ήταν έντονες οι φήμες ότι θα είχαμε σχετική ανακοίνωση στο Assen.

 

Ο Ισπανός είπε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν νεότερα και συνέχισε για τη μέχρι τώρα πορεία του:

 

«Δεν ξεκίνησα καλά τη σεζόν, αλλά στο τελευταίο GP βελτιωθήκαμε σε σχέση με πριν. Είδα σ’ αυτόν τον Αγώνα πολλές λεπτομέρειες για το που μπορώ να βελτιωθώ».


«Αλλά και τη Δευτέρα στο τεστ δουλέψαμε πολύ και θα πρέπει να δούμε αν αυτή η βάση που έχουμε θα δουλέψει και στις υπόλοιπες πίστες».

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto3: ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

112 βάθρα για Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα