• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Laguna Seca: Αγώνας 2
Το διπλό ο Rea, βάθρο για Laverty!
Νέα 25/06/2018 - 09:34

Κανένα πρόβλημα για τον Jonathan Rea και στο δεύτερο Αγώνα της Laguna Seca, με τον Ιρλανδό να κατακτά και πάλι τη νίκη.

 

Το διπλό ήρθε σχετικά άνετα για τον οδηγό της Kawasaki, ο οποίος στο ανεστραμμένο grid ξεκίνησε τον Αγώνα από την 9η θέση.

 

Στο δεύτερο γύρο ήταν 4ος, ενώ την πρώτη θέση κρατούσε - κι έκανε διαφορά - ο Eugene Laverty με την Aprilia του.

 

Ο Rea έκανε μια σειρά γρήγορων γύρων και σε λίγο βρισκόταν στη 2η θέση, έχοντας νικήσει τον Michael Van der Mark της Yamaha.

 

Η διαφορά του από τον Laverty μειωνόταν συνεχώς και στην αρχή του 7ου γύρου του Αγώνα ξεπέρασε τον αναβάτη της Aprilia για να βρεθεί πρώτος.

 

Η συνέχεια του ανήκε και με τρομερό ρυθμό, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν, κατακτώντας την 4η του νίκη στη Laguna Seca, τις πιο πολλές από κάθε άλλον στην πίστα.

 

Πίσω του, ο ανεβασμένος Chaz Davies κατάφερε κι αυτός να προλάβει και να προσπεράσει τον Eugene Laverty, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

 

Από την άλλη ο Laverty κράτησε σε υψηλά επίπεδα το ρυθμό του μέχρι τέλους και κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο εδώ και 4 χρόνια!

 

Η αγωνιστική άνοδος της Aprilia ήταν φανερή το τελευταίο διάστημα και στην Αμερική οι καρποί των προσπαθειών της ομάδας επιβραβεύτηκαν.

 

Την τελευταίο φορά που ο Laverty ήταν στο βάθρο των SBK ήταν το 2014, στο δεύτερο Αγώνα της Sepang, ενώ αυτό ήταν το πρώτο βάθρο της ομάδας του στο Πρωτάθλημα.

 

Η μάχη για την 4η θέση ήταν σφοδρή και κράτησε σε όλο σχεδόν τον Αγώνα ανάμεσα στους ομόσταυλους της Pata Yamaha.

 

Τελικά ήταν ο Alex Lowes αυτός που κατάφερε να τερματίσει λίγο μπροστά από τον Van der Mark, με τον Xavi Fores να παίρνει την 6η θέση πάνω στην ιδιωτική του Ducati.

 

Η MV Agusta και ο Jordi Torres ακολουθούν στην 7η θέση, ενώ ήταν ακόμα ένας απογοητευτικός Αγώνας για τον Tom Sykes που δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα σε Αγώνα των SBK-Motul πήρε ο Jake Gagne (Honda), ο οποίος τερμάτισε 9ος μέσα στην πατρίδα του. Τη δεκάδα έκλεισε ο Loris Baz (BMW).

Επόμενο άρθρο »

Σαρώνει τα βάθρα στην Ιταλία ο Fourquez28!

« Προηγούμενο άρθρο

Μέγαρα SBK: "Ο Αγώνας"!!!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα