• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν κερδίζεις Τίτλους
Παίρνοντας τρίτες θέσεις!
Νέα 17/06/2018 - 22:29

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό:

 

μια μοτοσυκλέτα κι ένας οδηγός που έχουν να κερδίσουν Αγώνα ένα χρόνο, είναι στη μάχη για τον Τίτλο!

 

Ο λόγος για τον Valentino Rossi που πήρε τα ρίσκα του σήμερα με τα ελαστικά και κατάφερε να ανέβει και πάλι στο βάθρο. Όμως με τρίτες θέσεις δεν κατακτάς Τίτλους...

 

«Αυτό είναι το 4ο βάθρο μου φέτος και το τρίτο συνεχόμενο. Δουλεύουμε καλά, αλλά ξέρω καλά ότι με καλύτερο αποτέλεσμα την τρίτη θέση δεν κερδίζεις Τίτλους».

 

«Θα σας πω ένα μυστικό: όλοι οι οδηγοί πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν τον Τίτλο, ακόμα κι οι τελευταίοι, πόσο μάλλον οι δεύτεροι», λέει ο Vale γελώντας.

 

«Σήμερα δεν έχασα πολλούς βαθμούς από τον Marquez και τον Lorenzo, που γίνεται όλο και δυνατότερος και κέρδισα σε σχέση με τους άλλους».

 

«Πάντως ο στόχος είναι να γίνουμε τόσο ανταγωνιστικοί ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

Το Assen, που ακολουθεί, είναι μια πίστα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κι εκεί, χάρη στον Rossi, η Yamaha πήρε τη νίκη πέρυσι.

 

«Δεν έχουμε κάτι μαγικό στο Assen», προειδοποιεί όμως. «Ναι, μου αρέσει αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το Mugello, την Βαρκελώνη ή το Phillip Island».

 

«Επίσης δεν μου αρέσει η ιδέα να πρέπει να πάω σε συγκεκριμένη πίστα για να παλέψω για τη νίκη. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί παντού».

 

Περιμένει βοήθεια από την Ιαπωνία, κάτι που έχει πει πολλές φορές και στο παρελθόν.

 

«Πρέπει να υπάρξει πρόοδος.. στην επιτάχυνση για παράδειγμα, αλλά και στο πλαίσιο».

 

Η εξέλιξη δεν προχωράει και η Yamaha κινδύνευσε να μην έχει δορυφορική ομάδα, αν και τώρα ακούγεται ότι θα υπάρξει «γάμος» ανάμεσα σε Petronas-SIC και Aspar.

 

Πάντως για τον Vale δεν παίζει ρόλο: «Μπορούμε να κάνουμε την εξέλιξη και μόνοι μας. Σίγουρα θα ήταν καλύτερα με τέσσερεις μοτοσυκλέτες, ειδικά αν είναι ο Pedrosa κι ο Morbidelli οδηγοί».

 

Γυρίζοντας στον Αγώνα, λέει:

 

«Είμαι χαρούμενος. Πίστευα ότι θα υποφέραμε περισσότερο, αλλά τελικά βελτιώσαμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας στο ζέσταμα και βρήκαμε λύσεις με το μαλακό μπροστά».

 

«Ήμασταν υποχρεωμένοι να βάλουμε αυτό μπροστά και ανησυχούσα πολύ, αλλά δούλεψε καλύτερα απ’ ότι περίμενα. Ήμουν γρήγορος μέχρι το τέλος, αλλά οι Lorenzo και Marquez ήταν ταχύτεροι».

 

Η νέα νίκη του Lorenzo έφερε στην επιφάνεια και πάλι ένα αγαπημένο ερώτημα των δημοσιογράφων: αν ο Rossi θα μπορούσε να κερδίσει με την GP18.

 

O Jorge απάντησε καταφατικά, ενώ ο Vale είπε: «Κανείς δεν ξέρει και δεν νομίζω ότι κανείς ποτέ θα μάθει!»

 

«Με τον Jorge είχαμε τις δυσκολίες μας στο παρελθόν. Το να είσαι στην ίδια ομάδα δεν βοηθάει και ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους μου».

 

«Τώρα όμως είναι βέβαιο ότι υπάρχει σεβασμός ανάμεσά μας».

Επόμενο άρθρο »

Montmelo: Μια ημέρα δοκιμών

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Σκέτη καταστροφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα