• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo MotoGP: Αγώνας
2η συνεχόμενη νίκη για Lorenzo!
Νέα 17/06/2018 - 16:18

Σ’ έναν Αγώνα με πολλές πτώσεις και μόλις τους 14 οδηγούς της κατηγορίας να τερματίζουν, ο Jorge Lorenzo πήρε μια ακόμα επιβλητική νίκη.

 

Ο Ισπανός ξεκίνησε δυνατά και μπορεί να έχασε για λίγο την πρωτοπορία από τον Marquez και μετά να τον πέρασε κι ο Iannone, στη συνέχεια όμως ήταν - και πάλι - εκπληκτικά σταθερός.

 

Με το συνδυασμό ελαστικών μαλακό-μαλακό δεν είχε αντίπαλο και φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτό που του έλειπε ήταν το νέο ντεπόζιτο.

 

Ένα εξάρτημα που, όπως έχει υπογραμμίσει επανειλημμένως, άργησαν πολύ να του δώσουν στην Ducati, μιας και δεν πίστευαν ότι θα έκανε τέτοια διαφορά.

 

Κι όμως έκανε και ο Lorenzo πανηγύρισε τη νίκη χωρίς ν’ αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ούτε από τον Marc Marquez που έβαλε τα σκληρά ελαστικά μπροστά-πίσω.

 

Ο άσος της Repsol Honda γρήγορα κατάλαβε ότι δεν είχε το ρυθμό για ν’ απειλήσει τον συμπατριώτη του και συμβιβάστηκε με τους 20 πολύτιμους βαθμούς.

 

Αυτή η δεύτερη θέση, σε συνδυασμό με το λάθος του Andrea Dovizioso, που έπεσε για τρίτο Αγώνα στα 4 τελευταία GP, αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία.

 

Μετά την πτώση του Dovi, ο Rossi - που είχε παρόμοιο ρυθμό με τον συμπατριώτη του από το ξεκίνημα - πήρε την τρίτη θέση και δεν την έχασε μέχρι τέλους.

 

Έτσι πρόσθεσε άλλους 16 βαθμούς στο ενεργητικό του και έμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 27 πλέον βαθμούς πίσω από τον Marquez.

 

Ο Crutchlow φόρεσε το μεσαίο ελαστικό μπροστά και το μαλακό πίσω, τελείως διαφορετικές επιλογές σε σχέση με τον Marc.

 

Ήταν αυτά όμως δούλευαν καλύτερα με τη μοτοσυκλέτα του και το έδειξε προς το τέλος, όταν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Pedrosa και να πάρει την 4η θέση.

 

Ο Dani ήταν η τρίτη Honda στην πρώτη πεντάδα, ενώ ελάχιστα πίσω του τερμάτισε ο Maverick Vinales.

 

Ο Ισπανός και πάλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει στους πρώτους γύρους και δεν μπορεί να γράψει καλούς χρόνους.

 

Αν και δούλεψε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι όλο το Σ/Κ, ο Ισπανός έμεινε πίσω και στο δεύτερο μισό έδειξε πολύ δυνατό ρυθμό.

 

Καθυστέρησε, ίσως, λίγο παραπάνω πίσω από τον Zarco από τον οποίο ήταν πολύ γρήγορος. Τον πέρασε και λίγο έλειψε στο τέλος να κερδίσει και τον Pedrosa.

 

Πολύ μακριά από τις μάχες του βάθρου ο Danilo Petrucci, ήταν 8ος, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Alvaro Bautista και Andrea Iannone.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Ο Τίτλος;

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα