• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Montmelo Moto3: Αγώνας
Επέστρεψε στις νίκες ο Bastianini!
Νέα 17/06/2018 - 14:49

Σ’ έναν ακόμα επεισοδιακό Αγώνα της μικρής κατηγορίας, ήταν o Enea Bastianini αυτός που κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος.

 

Ο Ιταλός πήρε την πρώτη του νίκη μετά το Motegi και το 2016 και επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Ο Αγώνας ξεκίνησε με τους Jorge Martin και Tatsuki Suzuki να κάνουν εξαιρετική εκκίνηση και να αφήνουν πάνω από 2’’ πίσω τους τον ανταγωνισμό.

 

Στη συνέχεια όμως ήρθε ένα μεγάλο - αβίαστο - λάθος για τον Jorge Martin, ο οποίος έπεσε 16 γύρους πριν το τέλος.

 

Ήταν η τρίτη του πτώση στους τέσσερεις τελευταίους Αγώνες αλλά και η πρώτη φορά που πέφτει από δικό του λάθος.

 

Μετά την πτώση αυτή, το προβάδισμα του Suzuki εξανεμίστηκε και τον πρόλαβαν αρκετοί από τους αντιπάλους του, σχηματίζοντας ένα γκρουπ έως και 11 μοτοσυκλετών.

 

Τα δράματα δεν έλειψαν και στη συνέχεια. Σ’ αυτό το γκρουπ έδινε μάχες για ένα ακόμα δυνατό αποτέλεσμα ο νικητής του Le Mans, ο Albert Arenas.

 

Έξι γύρους όμως πριν το τέλος, έκανε το λάθος, χτύπησε τη μοτοσυκλέτα του Aron Canet, ο οποίος με τη σειρά του έβγαλε εκτός πίστας τον Nicolo Bulega.

 

Ένα λάθος του Ισπανού που στοίχισε πολύ στον Canet που υπολόγιζε στους βαθμούς, αλλά και τον Bulega που, επιτέλους, έκανε έναν καλό Αγώνα στην Moto3.

 

Οι μάχες συνεχίστηκαν, όπως και τα δράματα. Τέσσερεις γύρους πριν το τέλος ήταν η σειρά του Masia να φρενάρει κάπως απότομα στην 1.

 

Η μοτοσυκλέτα του ταλαντώθηκε και αφού χτύπησε πρώτα τον Mcphee, στη συνέχεια χτύπησε με μεγάλη δύναμη αυτή του Andrea Migno και οι δυο τους έπεσαν.

 

Έτσι έμειναν πέντε οδηγοί που έδωσαν τη μάχη για τη νίκη, με τον Bastianini να είναι ο μόνος που είχε το σκληρό πίσω ελαστικό της Dunlop.

 

Στο τέλος, έκανε την προσπέρασή του στην 1η στροφή του τελευταίου γύρου κι έμεινε μπροστά μέχρι το τέλος για να πάρει τη σπουδαία αυτή νίκη.

 

Πίσω του, ο Marco Bezzecchi τα έδωσε όλα στο τέλος κι ενώ ήταν στην τρίτη θέση, κατάφερε να ξεπεράσει για 3χιλ στη γραμμή τερματισμού τον Rodrigo!

 

Για τον τελευταίο ήταν ένας εκπληκτικός Αγώνας, σε μια πίστα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να πάρει βαθμό ή βαθμούς.

 

Μέσα στη δεύτερη πατρίδα του όμως, ο Gabriel Rodrigo το κατάφερε και μάλιστα κατέκτησε και το πρώτο βάθρο της καριέρας του!

 

Πάρα πολλές πτώσεις στον Αγώνα της Moto3, με αποτέλεσμα να τερματίσουν μόλις οι 17 από τους 29 οδηγούς που στήθηκαν στο σχηματισμό εκκίνησης!

Επόμενο άρθρο »

Montmelo Moto2: Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Montmelo MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα