• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Έκανε λάθος η Michelin!
Δεν έχουμε τα σωστά μπροστινά για εδώ
Νέα 16/06/2018 - 21:16

Δυο είναι τα πράγματα που δεν αρέσουν στον Valentino Rossi μετά το τέλος των σημερινών κατατακτηρίων δοκιμών:

 

Το ένα είναι η τρίτη σειρά της εκκίνησης, από την οποία θα ξεκινήσει αύριο και το δεύτερο τα μπροστινά ελαστικά της Michelin.

 

«Νομίζω ότι είναι λάθος όλα», σχολίασε. «Το ίδιο όπως και στην Ιταλία...  αύριο θα είναι περίεργος Αγώνας. Δεν έχουμε τα σωστά μπροστινά ελαστικά γι’ αυτή την πίστα».

 

«Το μαλακό παραείναι μαλακό και το μεσαίο δεν εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση. Θα απαιτηθεί πολλή στρατηγική αύριο».

 

«Είναι λάθος της Michelin και δεν έπρεπε να γίνει μιας και κάναμε δοκιμές εδώ. Τους είπαμε να υπάρχει μια τρίτη επιλογή, ανάμεσα στο μαλακό και το μεσαίο αλλά δεν το έφεραν».

 

«Δεν ξέρω ποιος διαλέγει τα ελαστικά... η Michelin κάνει καλή δουλειά, αλλά στους δυο τελευταίους Αγώνες δεν έφερε τα σωστά ελαστικά».

 

Ενδεχομένως το πρόβλημα να είναι μόνο στην Yamaha, ή τουλάχιστον σ’ αυτούς που δεν μπορούν να βάλουν το πιο σκληρό ελαστικό μπροστά.

 

«Νομίζω ότι όλοι έχουν πρόβλημα και οι πιο γρήγοροι είναι αυτοί που απλά υποφέρουν και λιγότερο. Κανείς δεν νοιώθει καλά μ’ αυτά».

 

Και η ζέστη του μεσημεριού δεν βοηθάει...

«Εννοείται.... το πρωί όλα είναι τέλεια, αλλά όταν η άσφαλτος φτάσει τους 50 βαθμούς τότε η πρόσφυση στο μπροστινό χάνεται σε μεγάλο βαθμό».

 

«Αύριο ελπίζω να έχει περισσότερη συννεφιά. Άλλος ένας παράγοντας είναι το γεγονός ότι δεν θα ξέρουμε πως θα είναι η πίστα μετά τον Αγώνα της Moto2 κι αυτό γιατί μερικές φορές γλιστράει περισσότερο».

 

Για την 7η θέση του είπε:

 

«Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος μιας και ο ρεαλιστικός μου στόχος ήταν η δεύτερη σειρά. Θα τα πήγαινα καλύτερα, αλλά στην 10 φρέναρα 3 μέτρα πιο μέσα. Προσπάθησα πάλι, αλλά δεν βελτιώθηκα».

 

Ποιοί είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοί του;

 

«Οι δυο Ducati και ο Marquez είναι δυνατότεροι και ειδικά ο Lorenzo. Μετά είμαστε πολλοί με ίδιο ρυθμό, εγώ, ο Petrux, o Vinales, ο Zarco. Αλλά ακόμα είναι Σάββατο και τα πράγματα θ’ αλλάξουν».

 

Μπορεί ο Lorenzo μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη;

 

«Θεωρητικά ναι... έχει καλύτερο ρυθμό από τον Dovizioso και ίσως ο πιο απειλητικός γι’ αυτόν να είναι ο Marquez».

 

Και μιας και είπε για τον Marquez, δεν θα μπορούσαν να μην ρωτήσουν τη γνώμη του για το εκπληκτικό σώσιμο που έκανε στην 14, στις ΕΔ4.

 

«Το είδα πολύ προσεχτικά και θεωρώ ότι είναι αποτέλεσμα των ικανοτήτων του και της μοτοσυκλέτας που έχει».

 

«Από τη μια η Honda, όταν διπλώσει το μπροστινό, δεν βρίσκει στο έδαφος το φέρινγκ της κι από την άλλη ο Marc όταν οδηγεί βάζει το σώμα του ανάμεσα στη μοτοσυκλέτα και το έδαφος».

 

«Έτσι καταφέρνει και το σώζει. Αλλά το να το κάνει κάποιος αυτό, δεν είναι εύκολη υπόθεση... δεν είναι απλό».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Από τα καλύτερα της καριέρας μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Καλύτερα κι απ’ το Mugello!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα